Наши партнеры

MenuAC Horsens

Skrevet af Kim Damsgaard Pedersen.

Da Horsens rykkede op i forrige sæson, levnede man dem ikke mange chancer i den bedste danske række. Til trods for de skeptiske tilskueres kritik, levede holdet op til deres egne forventninger og sikrede dem endnu en sæson i SAS Ligaen. Horsens er garant for en stenhård fight og en vilje, der ikke er til at misforstå.

Netop disse dyder har også i denne sæson givet bonus for jyderne, der er placeret over nedrykningsstregen, her inden forårssæsonen bliver sparket i gang. En 10. plads, og 7 point ned til stregen er status netop nu. En af grundene til Horsens’ succes, er deres ydmyge tilgang til fodboldspillet. Ingen er for fin til at skralde igennem når det gælder, og man kæmper om hvert point som et hold.

Selvom Horsens har et fint forspring til stregen, kan man endnu ikke tillade sig at kigge opad. Om Horsens, med træner Kent Nielsen i spidsen, kan overraske os igen virker tvivlsomt. De går et forår i møde, hvor der skal spilles om én enkelt ting: overlevelse.

De spiller måske ikke den kønneste omgang fodbold, men det er effektivt, men måske er der en ny tid på vej. I hvert fald er der gjort indkøb til netop dette formål.

Den elegante midtbanespiller, Henrik Hansen, er hentet til klubben fra SønderjyskE, og bør være i stand til at iscenesætte angriberne i højere grad end tidligere. En midtbanekonstellation bestående af Allan Søgård og Henrik Hansen, ser ud til at supplere hinanden godt. Endelig ser det ud til at bredden er sikret på denne midtbane, da truppen i forvejen også tæller Steffen Ernemann til denne position – en spiller der er sulten, og klar til at vise sit værd.

Den helt store profil i den Gule Fare, er dog uden tvivl brasilianske Gilberto Macena. Den tidligere Holbæk-spiller, har imponeret med sin hurtighed og afslutningsstyrke, og tegner til igen, at blive en af de helt store profiler når Horsens starter forårssæsonen d. 11 marts, på hjemmebane mod Silkeborg.

Dermed står man altså over for en vital kamp, allerede i første runde. Med en sejr, vil man kunne lægge afgørende afstand Silkeborg, og lette presset en anelse fra Horsens.

Dette ville uden tvivl være et kæmpe skridt for Horsens, og når man først for alvor får integreret Hansen og Macena i spillet, er der ingen tvivl om, at der igen næste år er deltagelse fra Horsens i SAS Ligaen.

Det er et stabilt hold, der dog ikke på længere sigt har niveauet til at blande sig længere oppe i tabellen. Deres stærke hjemmebane ligger til grund for deres overlevelse, men der er brug for at trække flere profiler til, hvis man skal kæmpe for andet end overlevelse. I forhold til de andre bundhold er Horsens deres modstandere overlegne, og derfor rykker Horsens ikke ned i år, vi tror på at Horsens beholder deres 10. plads.Kommentér

3 kommentarer til “AC Horsens

 1. AK siger:

  God optakt. Spændende at i laver sådan en.

 2. Morten Straegaard siger:

  Spændende betragtninger, som jeg personligt er enig i på en del punkter. Har dog en forventning om at Horsens vil kravle længere op i tabellen, da tiltroen til bl.a. Viborg ikke er for stor, deres program taget i betragtning.

  Samtidigt har Horsens udover Henrik Hansen, også hentet Ali Gerba og Magne Sturød, der begge ser ud til at blive gode forstærkninger.

 3. Andreas Johnke siger:

  Glimrende analyse af holdet..Top-menu
Menu