Наши партнеры

MenuViborg FF

Vi har kigget nærmere på Viborg FF, der siden fyringen af Ove Christensen har haft det svært. I den kommende sæson vil VFF igen få nok at se til.

Viborg FF kom aldrig rigtig alvorlig i nedrykningsfare i sidste sæson, selv om De Grønne sagtens kunne være kommet det, hvis ikke de rigtige kampe mod Silkeborg og Vejle havde givet de sejre der i sidste ende blev afgørende.

Nedturen startede for alvor efter at klubbens mangeårige træner Ove Christensen måtte forlade VFF efter uoverensstemmelser med ledelsen. Faktum er, at VFF sæsonen før, i 2005/2006, fik klubbens bedste placering til dato med en 4. plads og kvalifikation til Royal League – med målrettet arbejde fra Ove Christensen.

Siden blev Ove Christensen fyret, Tommy Møller Nielsen tog midlertidig over, indtil Anders Linderoth ved årsskiftet tog over. Den ventede effekt udeblev. Sølle 11 point blev det til i foråret.

Sæsonen kunne være reddet, hvis det hele var endt med den pokalfinale som glippede til sidst, efter 1-2 ude over OB at have tabt 0-2 hjemme til de senere pokalmestre. På den baggrund kan foråret derfor heller ikke betragtes som godkendt. Ledelsen har dog fortsat tillid til Anders Linderoths kvaliteter og varslede stor udskiftning i sommerens transfervindue.

Indtil videre har flere dog forladt klubben end der er kommet til:

Thomas Poulsen (stopper karrieren), Sammy Youssouf (kontraktophør/Vejle), Regis Amarante (kontraktophør), Joe Zewe (kontraktophør), Mojo Kingsley (kontraktophør), Paul Obifule (kontraktophør), Christian Flindt Bjerg (Jetsmark), Christoffer Poulsen (FC Midtjylland), David Rasmussen (stopper karrieren) – bliver erstattet med Simon Nagel (Silkeborg IF), Asbjørn Sennels (Brøndby), Petter Furuseth Olsen (Stabæk), Rurik Gislasson (Charlton Athletic).

Viborg FF har det samme problem som de fleste andre klubber – at få hevet de helt store spillere til. Dels ad hensyn til økonomien, dels ud fra det faktum, at der er klubber der er mere spændende at spille i, hvis valget står mellem en potentiel bedre klub. Dette er Dennis Flinta et god eksempel på, da han valgte FC Midtjylland frem for Viborg, hvor køreafstanden ellers ville have været nogenlunde den samme fra hans bopæl i Silkeborg.

Derfor består kunsten for Viborg i, at få hevet spillere til som ikke har den store fokus hos de konkurrerende klubber, men som måske alligevel kan vise sig at have stor kvalitet, hvilket kunne være tilfældet med Petter Furuseth Olsen.

Godt nok vandt Viborg slaget om Asbjørn Sennels, om end han heller ikke bliver ny i klubben på samme måde som en helt fremmed, der aldrig har prøvet at spille i klubben før. Viborg kan godt, da både Jesper Christiansen og ikke mindst Michael Gravgård før har gjort tjeneste i den Grønne VFF-trøje – og transfervinduet lukker som bekendt først den 31. august. Men indtil nu har indkøbene ikke bragt Viborg tættere på midten.

I sæsonpremieren den 18. juli starter Viborg ude mod lokalrivalerne fra Randers. Derefter følger Esbjerg (h), FCK (u), FCM (u), Brøndby (h). I bedste fald seks point efter de første fem kampe, hvis de Grønne formår at vinde hjemmekampene fra start. Ellers et ret hårdt program at lægge ud med, som med lidt modvind også godt kan ende med op ad bakke fra start.

Omvendt tror ledelsen i Domkirkebyen alligevel så meget på det koncept og de kvaliteter som Anders Linderoth har med sig, at efter en indkøringsperiode på en halv sæson og det blod Linderoth selv ønsker, da vil Viborg igen kunne begynde at lege lidt med fremme i tabellen. Måske – måske ikke. Der skal pt. mere til at overbevise os.

Vores bud på en slutplacering: 10

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu