Наши партнеры

MenuStor, større, verdensstjernen Neymar

Han er mere populær end mange af de største popstjerner, og det er tydeligt, når han står ud af spillerbussen, og når han går på banen for det brasilianske landshold. Det brasilianske folk elsker ham, også selv om han er en multimillion dollar forretning.

#brasilnadefesadainfancia #neymar #republica #metro

Neymar er noget specielt, og det synes tydeligt, når man ser på ham – også selv om, at man lige skal finde ham blandt hans følge af omkring 30 personer bestående af rådgivere, pr-folk og stylister. Men han ved, at det også gælder om at have det sjovt, når man er på banen. Han har heller ikke glemt, hvor han kommer fra, og man ser det i hans charmerende smil, og når han ofte lader sig fotografere med de ivrige tilhængere. Det er derfor, at de fleste elsker ham, særligt i karnevalets hjemland:

Rio Carneval

Den brasilianske drøm i levende live

Neymar er den brasilianske drøm i levende live, og han afspejler et samfund, der er sorgløst og vellykket, og et liv, som mange brasilianere gerne vil leve. Hans historie er elsket i et Brasilien, hvor afstanden mellem rig og fattig er så meget større, end hvad vi kender til her i Danmark. Der er relativt få historier om mennesker, der tager rejsen fra fattigdommen og samfundets trangeste kår og op til de højeste samfundslag. Millioner af børn og unge mennesker drømmer om at blive en stjerne på internationalt plan og på den måde komme ud af fattigdommen.

Når det er sagt, så skal det dog siges, at Neymar er ud af en familie, hvor der trods alt har været plads til, at faderen og familien kunne arbejde for, at drengen på et tidspunkt kunne blive en international verdensstjerne, hvilket selv sagt ikke er alle familier forundt.

En årrække efter den nu 23-årige stjerne nu uden tvivl på listen over de bedst betalte sportsfolk i verden. Herudover har han sit eget tøjmærke og flere forskellige andre forretninger. Med Neymar på PokerStars teamet teamet kastes der også endnu mere stjerneglans over mange af de store pokerturneringer.

Med andre ord er han et af de mest aktuelle navne i sportsverdenen, og det er medvirkende til, at han for andet år i træk – foran navne som Tiger Woods, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og LeBron James – er blevet kåret som bedste sportsnavn i reklameøjemed.

Det er også grunden til, at han benyttes også af hjemlandets regering som en slags uofficiel repræsentant, og der er næppe et større arrangement, han ikke er invitereret til. Han optræder med popstjerner, og så spiller han selvfølgelig også lidt fodbold engang i mellem – på det allerhøjeste, internationale topniveau. Der er ikke noget at sige til, at han er mange mænd og kvinders allerstørste forbillede.

Brazil vs Chile

Sportstjerner, der ikke glemmer, hvor de kommer fra

Men som vi også har nævnt ovenfor, så glemmer Neymar ikke, hvor han kommer fra, og han tager sig altid tid til at behandle fans og medier godt. Man kan næsten ikke forestille sig, at Nyemar bare ville gå forbi en gruppe journalister, der var ude efter en kommentar eller et billede, og da slet ikke en gruppe fans. På den måde er der bare stor forskel på internationale stjerner, hvor man eksempelvis sagtens kunne forestille sig, at fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic ville gøre alt for at undgå at skulle tale med en flok italienske journalister, da han spillede i Juventus. Men i et af de oprindelige interviews med Euroman lyder Zlatan og alligevel som en ganske flink fyr. Autografer skriver han i hvert fald også nogle gange:

Zlatan Ibrahimović

Imaget er ikke overraskende forskelligt fra spiller til spiller, og selv om det er verdensstjerner, er det jo også bare mennesker. Om Neymar er ægte, eller om hans venlige fremtoning er et strategisk valg, kan naturligvis være svært at afgøre, men meget tyder på, at han er den ægte vare. Folk, der kender ham, bekræfter denne antagelse, og han er en mand, der elsker alt ved fodbold og sit land. På samme måde elsker han at snakke med ændre mennesker, ikke mindst børn og unge, og han har intet imod at skulle skriv et på autografer.

Neymar i Barcelona

Colors of money

Efter en godkendt debutsæson i spansk fodbold er Neymar også ved at være faldet rigtig godt til i Barcelona. En lidt skæv start kan vel siges at skyldes, at han ikke fik tildelt den rigtige rolle, men under træner Luis Enrique er der kommet nye boller på suppen. Det bliver interessant at se, hvad der kommer til at ske næste sæson, men det er selvfølgelig altid svært at styre et hold med stjerne som Messi. Neymar er dog kun 22 år gammel, og vi må gå ud fra, at han har de bedste år foran sig, både i Europa og i Brasilien. Han kan blive et af de vigtigste kort i Brasiliens jagt på et sjette trofæ, efter Tyskland ydmygede Brasilien ved VM sidste sommer:

Youtube: Brasilien – Tyskland 1-7:KommentérTop-menu
Menu