Наши партнеры

MenuSilkeborg IF

Skrevet af Mike Justesen.

Er det i år vi bliver nød til at sige farvel og tak til Silkeborg IF? Et hold som er i stærk modvind, med en meget lille chance for overlevelse. Men en klog mand har jo sagt ”intet er afgjort før sidste kamp er spillet!”

Silkeborg IF har ikke haft en medalje om halsen siden pokaltriumfen i 2001, hvor de fremragende slog AB med 4-1. Siden da blev spillere som Henrik Pedersen og Thomas Røll solgt og nye spillere kom til. Siden da har det ikke rigtig fungeret for midtjyderne. I denne sæson har Silkeborg IF kun hentet 8 point i 18 kampe (heraf to kampe vundet) som giver dem en sidsteplads, hvilket er nedrykning. Med i alt 9 point op til den gode side af bundstregen, som kan blive svær at indhente. Siden Silkeborgensernes oprykning i sæsonen 2003/2004, har de fået en 8. plads de to forgangene sæsoner, hvilket de ville prøve at gøre bedre denne sæson. Men i år har intet fungeret for Silkeborg, hvor der gik 5 runder før de fik hentet deres første point, som var i 3-2 sejren over rivalerne fra Viborg FF. Sejr nummer 2, var 4-2 over Vejle BK, i 9. spillerunde.

Men når man er i modvind, hvad gør man så? Man sætter sig ned og udarbejder en plan om hvad man vil gøre, for at kunne komme igennem modvinden. Det fik Silkeborg IF gjort, da transfervinduet blev åbnet d. 1 januar. En gammel ræv blev hentet tilbage til dansk fodbold. Steven Lustu trak Silkeborg trøjen over hovedet, efter et ophold i den norske klub Lyn. Steven Lustu havde spillet i AB og Herfølge Boldklub før skiftet til norsk fodbold. Med et køb fra norsk fodbold, blev der også hentet fra de lavere klubber. Casper Henningsen blev købt af Slagelse, og af egne erfaringer er han en positiv spiller, som kan tilføje meget. Han spiller blandt andet højre midtbane, hvor han kan ligge nogen gode indlæg indover. En spiller, der bliver spændende at følge.

Samtidig blev en Brøndby-spiller også hentet på en free transfer. Stefan Schmidt som også har spillet i AaB, er et fint køb, taget i betragtning af at han var gratis. Silkeborg kunne også præsentere ”Afrikas Figo”, Hassan Mubiru men vi har ikke set ham spille, så der er intet at tilføje om hans kvaliteter på banen.

Silkeborg IF skal i foråret satse meget på de stærke kvaliteter de har på målmandspladsen. Engelske David Preece, har siden han slog Henrik Ipsen af truppen, været fast valg mellem stængerne og bevist at han er en solid målmand. Han er stærk på kort distance og i dødbolds situationer. Silkeborgs joker står muligvis som bagerste mand! Lidt længere op af banen er der en høj angriber ved navn Kim Olsen. Uden tvivl en af de mest populære spillere blandt de silkeborgensiske fans. Med hans højde er han stærk i hovedstød blandt andet. Men det vigtige ved ham er at han er iskold foran målet og at hans spark er suverænt. Spørgsmålet er bare, hvornår kommer der mål fra hans støvle?

Desværre for Silkeborg IF ser det ekstremt sort ud, og nu hvor deres tidligere anføre Michael Hansen stoppede så bliver det svært for spillerne at indfinde sig med at deres nye anfører snakker en blanding af dansk og engelsk (David Preece). De nye spiller-indkøb er interessante, men det er bestemt ikke indkøb, som kan give en plads i toppen af SAS Ligaen. Med kampstart d. 11 Marts mod AC Horsens, er en sejr vigtigere end noget andet for bundholdet. Det kan nemt se ud til at vi må sige farvel og tak til Silkeborg IF. Men som en klog mand engang sagde, så er intet afgjort før sidste kamp er spillet.

TotalBold’s bud er, at Silkeborg IF rykker ned i år som enten nummer 11 eller 12. Med så langt op til 10. pladsen, så ser det ualmindelig svært ud. Men sidste sæson, var Silkeborg også under stregen inden forårsstarten, og de blev i rækken efter et flot forår. Så det er da ikke umuligt at det sker to år i træk.KommentérTop-menu
Menu