Наши партнеры

Menu



CL-gennemgang: Arsenal FC

Fakta:

Grundlagt: År 1886

Dragtfarver: Rød og hvid

Manager: Arséne Wenger

Født: 22. oktober 1949

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

AS Nancy: 1984-1987

AS Monaco: 1987-1994

Nagoya Grampus Eight: 1994-1996

Stadion: Emirates Stadium

Kapacitet: 60.000

Bedste præstation i Champions League:

Nr. 2 i 1980,1995 og 2006

Arsenals præstationer i denne sæson:

Premier League:

Denne sæsons resultater i Premier Leauge er tilnærmelsesvis skuffende. Arsenal har i sommerpausen holdt transferbudgettet på et minimum, hvilket måske er grunden til de mange dumme pointtab. Om netop transferbudgettet er skyld i den femteplads, som klubben i øjeblikket besidder, er selvfølgeligt svært at sige. Dog må man påpege, at holdet ikke har præsteret optimalt, siden Cesc Fabregas blev skadet. Der har i hvert fald ikke været nogen, som kunne tilføre angrebsspillet det kreative niveau, som man ellers er blevet vant til fra Arsenals side.

Det er helt sikkert, at Arsenals målsætning ikke har været den femteplads, som de ligger på nu. En femteplads efter alle spillede runder, vil betyde fravær fra næste års Champions League, og det vil i hvert fald være en skuffelse. Tilgengæld må man påpege, at selvom Fabregas har manglet, så har holdet dog beholdt varemærket med hurtigt offensivt pasningsspil på de små områder, hvilket jo altid er en fornøjelse at se på.

Arsenal har nok kunnet score mål i denne sæson. Indtil videre har klubben scoret 37 mål, hvilket faktisk er flere end de to tophold Liverpool og Manchester United. Til gengæld har Arsenal haft svært ved at holde bolden ude af eget net. Hele 24 gange er der blevet scoret mod Arsenal, hvilket er lige så mange gange som Liverpool og Manchester United til sammen.

Champions League:

Ser man udelukkende på resultaterne af de seks første kampe, som afgjorde stillingen i gruppe G, har det været helt acceptabelt, hvad Arsenal har leveret internationalt i denne sæson. Man startede med et fint resultat i Kiev, hvor William Gallas sikrede det ene point i overtiden. Herefter spillede man to overbevisende kampe mod Porto hjemme og Fenerbache ude. Den samlede målscore var på 9-2 i Arsenals favør. I de efterfølgende to hjemmekampe mod Fenerbache igen og Dynamo Kiev, fik man dog kun scoret én enkelt gang. Men det var alligevel nok til videre avancement. Den sidste kamp mod Porto gjaldt kun førstepladsen i puljen, og derfor havde Arsene Wenger udvalgt en ung trup. Kampen blev tabt med 2-0. Arsenal endte altså på andenpladsen i puljen, kun et point efter FC Porto.

Sammenligning:

Hverken præstationerne i Premier League eller Champions League har vidnet om, at dette skulle blive den helt store succes sæson for ”The Gunners”. Selvom klubben ofte har vist storspil så har kontinuiteten manglet. Alligevel har man uden de helt store kvaler, bragt sig videre fra gruppespillet i Champions League inden den sjette og sidste kamp, hvilket jo altid er et tegn på styrke.

Spillet har ikke været helt så overbevisende, som undertegnede havde håbet på, og siden Fabregas pådrog sig sin skade, har der manglet kreativitet. I Premier League har man til tider smidt dumme point, mod knap så gode hold, og Arsenal har virkeligt måtte kæmpe for de mål de har lavet. Lidt det samme gælder i Champions League. Godt nok havde Wenger valgt at bruge et par unge spillere i kampen mod Fenerbache i opgøret på Emirates, men klubben spillede virkelig godt, og pressede på for at få en scoring uden held.

Analyse af Arsenal FC:

Bredden i truppen mangler, og det er at se, lige så snart Wengers trup bliver ramt af skader. Man har valgt ikke at bringe store stjerner til klubben, lige på nær Nasri, som dog ikke er en superstjerne af samme kaliber som indkøbes af de andre Big-four-klubber. Det er som sagt kommet til udtryk, når stamspillerne er blevet skadet.

Klubben har et meget ungt hold, og det er faktisk kun de to midterforsvarer og målmand Almunia, som kan prale af egentlig erfaring. Til gengæld har Arsenal et enormt potientiale i deres unge spillere. Spillere som Aaron Ramsay, Kieron Gibbs og Jack Wilshere er blevet benyttet oftest muligt, og har gjort det helt fint indtil videre. Fint er dog ikke nok, hvis man som Arsenal forventer at være med helt fremme i alle turneringer. Længe har man snakket, om hvor mange talenter Arsenal har, og de helt unge skal meget snart slå igennem, hvis Arsenal skal have titler i år. Især også Carlos Vela, Nicklas Bendtner og netop tilbagevendte Eduardo skal vise formatet, og tilføre ekstra slagkraft i offensiven.

Målmænd:

Førstevalget mellem stængerne i Arsenal FC er Manuel Almunia. Den spanske keeper overtog pladsen fra den tyske landsholdsmålmand Jens Lehman, da denne blev skadet. Derudover tæller målmandskæden også andetvalget Lukasz Fabianski. Polske Fabianski har et stort potientiale, og har allerede vist i Carling Cuppen at han er en habil målmand. Det var således Fabianski der stod på mål, da Arsenals ”yndlingehold” nåede semifinalen sidste år. Tredjevalget hedder Vito Mannone, som kom fra Atalanta i 2005. Mannone har endnu ikke haft en kamp på førsteholdet.

Forsvaret:

Arsenals forsvar tæller blandt andet franskmanden Bacary Sagna. Sagna kom til klubben i 2007, og faldt hurtigt til i Arsenal. Hans stærkeste områder er hans positionering og i luftrummet. Samtidigt har Sagna og Emmanuel Eboue et fortrindeligt samarbejde på højrekanten. Udover Sagna består forsvaret oftest også af William Gallas og Kolo Toure. De to midterforsvarer besidder begge en stor portion erfaring, som gør dem begge til nogen af Premier Leauges bedste. Førstevalget på venstreback-pladsen er Gael Clichy. Franskmanden stod først i skyggen af Ashley Cole, da han kom til klubben i 2003, og fik siden en lang periode ødelagt af skader. Nu er Clichy i topform, og plejer at være levere solide præstationer i hver kamp. Derudover er også Michael Silvestre, Johan Djourou, Alexander Song, og den unge talentfulde Armand Traoré til rådighed for Arsene Wenger. Alle forsvarsspillere bliver brugt hyppigt i alle turneringer, på nær Traore som oftest får kamperfaring i Carling Cuppen. Philippe Senderos er udlejet til AC Milan, som han sjovt nok holdt fra at score, i en af hans bedste kampe, i sidste års Champions League.

Midtbanen:

Midtbanen består oftest af blandt andre Emmanuel Eboue. Ivorianeren har som sagt et fremragende samarbejde med Bacary Sagna i højresiden. Eboue startede faktsik tiden i Arsenal som højreback, men udviklede sig til en fremragende højrekant. Eboue er måske, Arsenals bedste til at lægge præcise indlæg. Samir Nasri har netop påbegyndt sit Arsenal-eventyr i sommers, og har allerede bidt sig fast i startopstillingen. Franskmanden som om nogen var manden bag Marseilles succes sidste, er en klassespiller, med fantastisk teknik. Den spiller som har spillet flest kampe på Arsenals midtbane i Premier League er overraskende nok Denilson. Det brasilianske 18-årige stortalent har haft medvind i denne sæson, og har præsteret rigtig stabilt. Abou Diaby er også hver at fremhæve sammen med Jack Wilshire og Aaron Ramsay, som helt sikkert er fremtidens mænd. Ellers består midten af Fabregas og Tomas Rosicky, som jo begge er ude med langvarige skader.

Angrebet:

Arsene Wengers to foretrukne i front er Robin Van Persie og Emmanuel Adebayor. De to har ikke lavet helt så mange scoringer i år som i sidste sæson, men spiller begge rigtig fint for tiden. Ellers er det Theo Walcot, som nok er lidt mere kantspiller end egentlig angriber der får chancen sammen med danske Nicklas Bendtner. Eduardo er netop kommet tilbage fra en ubehagelig skade og Carlos Vela får også mere og mere spilletid efterhånden.

Profiler:

Manuel Almunia:

Født: 19. maj 1977

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber:

Osasuna B

Cartagonova

Sabadell

Celta Vigo

Eibar (Låneaftale)

Recreativo (Låneaftale)

Albacete (Låneaftale)

Manuel Almunia kom til Arsenal i 2004. Han var oprindeligt andenmålmand efter den tyske landsholdsmålmand Jens Lehmann. Men Lehmann gik hen og blev skadet, og så greb Almunia chancen. Almunia havde 8 clean sheets i sine første 11 kampe, hvilket gjorde ham til førstevalg. Herefter kunne Lehmann ikke andet end at lede efter en anden klub.

Almunia vandt hurtigt hjertene på Emirates. Han blev helt efter, at han reddede et straffespark i en kamp mod ærkerivalerne fra Tottenham, som Arsenal senere vandt på mål af Nicklas Bendtner.

Han er kendt for godt overblik og sikkert målmandsspil. Han er derudover også ved at få mere autoritet, som han helt sikkert har manglet før hen.

Emmanuel Adebayor:

Født: 26. februar 1984

Nationalitet: Togoneser

Tidligere klubber:

Metz

Monaco

Emmanuel Adebayor viste allerede i sin debut kamp, at han var den rigtige mand for Arsenal. Blot 21 minutter inde i sin første kamp for klubben, scorede han sit debutmål. Siden hen har han igen og igen bevist sit værd. Da Eduardo og Van Persie var skadet i sidste sæson, var der virkeligt op til at Adebayor skulle sørge for målscoringen. Og det gjorde han så. Ikke mindre end 30 mål i 48 kampe blev det til for togoneseren.

Adebayors er rigtig god til rigtig mange ting. Han kan næsten alt indenfor kunsten at score mål. Han har en stærk fysik, han er hurtig og så er han fremragende i luften. Samtidigt arbejder han meget for holdet i hver eneste kamp. Ligeledes er han stabil i sit spil. I en periode fra sidst i december til først i februar i sidste sæson scorede han i ni kampe i træk, og det blev til 12 mål i alt i den periode.

Konklusion:

Hvis Arsenal skal have succes i denne sæsons udgave af Champions League, er det vigtigt, at der kommer mere flow i deres midtbane. Samir Nasri har gjort meget i efteråret, men som sagt er savnet af Fabregas stadigt mærkbart. Adebayor har heller ikke leveret helt så mange mål som sidste år, men hvis Van Persie og de andre kommer rigtigt i gang, er det ikke så stort et problem.

I 1/8-finalen skal Arsenal møde AS Roma. Det bliver en svær omgang for englænderne, som virkeligt skal passe på at Roma ikke straffer dem for deres offensive spil. Slaget om midtbanen kan blive den vigtigste kamp i kampen, og der er romerne virkeligt stærke.

Skrevet af Jens Refsgaard



Kommentér



Top-menu
Menu