Наши партнеры

Menu



CL Gennemgang – Olympique Lyonnais

Skrevet af Mikkel Exner

Olympique Lyonnais

Fakta:

Grundlagt: 1899/1950*

Dragtfarver: Hvid

Manager: Gérard Houllier

Født: D. 3. september 1947 (59 år)

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

RC Lens: 1982-85

Paris St-Germain: 1985-88

Frankrig: 1992-93

Liverpool: 1998-04

Stadion: Stade de Gerland

Kapacitet: 43.051

Bedste Champions League præstation:

¼ finalen i 2003/04, 2004/05 og 2005/06

Lyons præstationer:

Le Championnat:

Lyon har de seneste 5 år, domineret den franske liga total, men da de vandt i 2001/02 var det faktisk deres første mesterskab nogensinde. Siden da er det gået stærkt, og de har vundet 5 mesterskaber på 5 år, og i år ligger de også komfortabelt nr. 1, med 15 point ned til Lens på 2. pladsen. De har kun tabt en kamp, og meget skal gå galt, hvis de ikke tager deres 6 mesterskab på stribe.

Champions League:

Lyon har spillet fantastisk i Champions League, hvor de bl.a. var i gruppe med Real Madrid, som de vandt over på hjemmebane, samt spillede 2-2 på Santiago Bernabéu. De formåede at slutte gruppen, uden den bitre smag nederlag. De vandt de 4 første kampe, og var dermed sikret videre deltagelse, og kunne derfor spare et par spillere, hvilket resulterede i at de spillede de to sidste kampe uafgjort. Fantastisk præstation indtil videre.

Analyse af Lyon:

Styrke og svagheder:

Før sæsonen 2001/02 var det ikke lykkedes Lyon at vinde et eneste mesterskab, men siden den sæson har de vundet meget overbevisende, og med stor pointforskel til forfølgerne.

Lyon har et rigtig godt hold, og flere af deres spillere er også blevet nomineret til årets hold på www.uefa.com. Det består af en blanding af gode teknikere og fysisk stærke spillere, samt målfarlige angribere. Der er et godt mix af ældre og rutinerede spillere, der kan videreføre deres erfarenhed til de yngre spillere.

Lyon er rigtig gode til at udvikle talenter, da deres træner, Gérard Houllier, er kendt for at gå meget op i ungdomsarbejdet. Noget anden som Houllier er god til, er at få lavet god rotation i startopstillingen, hvilket gør at der er en god harmoni på holdet, da alle får spilletid. Lyon spiller fantastisk fodbold, pga. af den kreative midtbane, men også pga. et stærkt sammenhold, hvor spillerne stoler på hinanden.

De har ikke nogen deciderede svagheder, da deres hold er meget komplet. Den eneste svaghed kan være den ”ringe” modstand de får i ligaen, da de andre franske hold slet ikke har klassen til at følge med Lyon, så hvis Lyon møder modstand, kan de hurtigt gå i panik, fordi vant til at de fleste kampe er en mere eller mindre walk-over.

Holdet:

Målmænd:

Den 34-årige Grégory Coupet er Lyons 1. målmand, og er betegnet som en af de bedste i verden. Han er da også blevet nomineret til årets hold, og er vigtig for Lyons hold. Han bliver dog desværre ikke yngre med årene. Rémy Vercoutre er reserve på holdet, men der sidder også en spændt 19-årig ved navn, Joan Hartock, der er et resultat af Lyons ungdomsarbejde, som nok får chancen om nogle år, hvis han udvikler sig rigtigt.

Forsvaret:

To af Lyons forsvarere er blevet nomineret til årets hold, den ene er den brasilianske midterforsvarer Cris der for det meste spiller sammen med Sébastien Squillaci, mens den anden nominerede er Éric Abidal, der har været en af de mest imponerende spillere denne sæson. Eric Abidal styrer Lyons venstre back, mens man for det meste kan finde Anthony Réveillère, som højre back.

Midtbanen:

På Lyons midtbane spiller en af verdens bedste frisparksskytter, Juninho Pernambucano, som også er holdets anfører. Hans makker på den centrale midtbane er enten, svenske Kim Källström eller Jérémy Toulalan, der begge får nogenlunde lige meget spilletid, grundet Houllier rotationssystem. Portugisiske Tiago er dog også en mulighed. Venstre fløjen hersker Florent Malouda over. Højrekanten er Lyons svageste sted på midtbanen, da de ikke har en decideret fløj, men det er dog François Clerc der spiller der mest.

Angrebet:

I angrebet har de den brasilianske bomber Fred, der for det meste spiller med Sydney Govou, der er dog mange bejlere til disse to positioner, bl.a. de hjemmedyrkede talenter, Karim Benzema og Hatem Ben Arfa, der begge er blevet spået til en stor fremtid. Det norske tårn, John Carew, er også en god reserve at have. Den 32-årige Sylvian Wiltord, har også stadig lidt i benene.

Profiler:

Juninho Pernambucano:

Fakta:

Født d. 30. januar, 1975

Nationalitet: Brasilianer

Tidligere klubber:

Sport Recife: 1993-1994

Vasco da Gama: 1995-2001

Transferbeløb: Ukendt

Lyons anfører, Juninho Pernambucano, er en fremragende teknikker, og en af verdens bedste dødboldspecialister. Han har et fantastisk spark, hvilket fører til en del kanon mål fra hans side. Han spiller for det meste offensiv midt, men kan også begå sig på kanterne. Hans afleveringer og indlæg er i topklasse, og man ser ham også tit i oplæggerens rolle. Nogle mennesker hævder at Juninho har begået en fejl i sin karriere, ved at blive hængende hos Lyon, da han formodentlig aldrig kommer til at vinde andet end det franske mesterskab. Juninho har dog været tilfreds i Lyon, og er stolt over at have været en del af Lyons fantastiske udvikling, de seneste år.

Man kan ikke fremhæve et svagt punkt hos Juninho, udover at alderen ikke falder med årene.

Éric Abidal:

Fakta:

Født d. 11. juli, 1979

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

AS Monaco: FC 2000-2002

Lille OSC: 2002-2004

Transferbeløb: Ukendt

Éric Abidal anses for at være en af de bedste backs i Ligue 1, samt han i år har været en af de bedste hele verden over. Selvom Abidal er hurtig, og i besiddelse af en god teknik, er han også høj og fysisk stærk, hvilket kvalificerer ham som midterforsvar, han er tidligere blevet sammenlignet med Lilian Thuram. Éric Abidal ville kunne gå ind på et hvert hold da han mestre det defensive, og samtidig er en stor hjælp i det offensive. Han er 27 år, og har derfor mindst 5 gode år tilbage, og han kan gå hen og blive en vital grund hvis Lyon ønsker succes fremover, da han altid leverer en stabil præstation.

Konklusion:

Lyon har et rigtig godt hold, der har bevist at de godt kan måle sig med de dyre drenge fra de store hold, og i år ser de ekstra farlige ud. De har en stor portion selvtillid i bagagen, der de har fået en fantastisk start på Champions League, og dominerer ligaen totalt. De er dog ikke så vant til hård modstand, og det kan godt føre til panik, hvis tingene ikke lige går deres vej, derfor kan de godt have svært ved at komme videre en ¼ finalerne, da det er der det begynder at blive et tæt løb.



Kommentér

En kommentar til “CL Gennemgang – Olympique Lyonnais

  1. Nichlas siger:

    Lyon vinder cl. Væk med arrogance, og de rige muliti milliadær fodboldspillere, og ind med noget nyt blod. 🙂



Top-menu
Menu