Наши партнеры

Menu



CL-gennemgang: Liverpool FC

Fakta:

Grundlagt: År 1892

Dragtfarver: Rød

Manager: Rafael Benítez

Født: 16. april 1960

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber:

Real Valladolid: 1995-1996

Real Osasuna: 1996-1997

Extramadura: 1997-1999

Valencia: 1999-2004

Stadion: Anfield Road

Kapacitet: 45.362

Bedste præstation i Champions League:

Mestre i 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1983/84 og 2004/05

Liverpools præstationer i denne sæson:

Premier League:

Liverpool har gjort det godt i Premier League denne sæson. De mange nyindkøb har fundet hinanden, og spiller fremragende sammen som et hold. Det kan man tydeligt se i den engelske liga, hvor Liverpool lige nu ligger på en delt førsteplads med Manchester United med to point ned til nummer tre fra Chelsea. Liverpool har dog spillet en kamp mere end De Røde Djævle. Liverpools topscorer er midtbaneslideren Steven Gerrard med ni mål. Liverpools anfører har i det hele taget spillet flot og Liverpool er i høj grad afhængige af den 28-årige landsholdsspiller, der i den grad har været grunden til Liverpools store succes.

Champions League:

Liverpool blev gruppevinder. Dog var det langt fra en fejlfri placering, da man i mange tilfælde var heldige. Liverpool lagde ud med en 2-1-sejr over Olympique Marseille, der endte i Liverpools favør, efter at Gerrard scorede på straffespark. Den 1. oktober skulle Liverpool i kamp mod hollandske PSV Eindhoven, hvor Merseyside-klubben suverænt vandt 3-1, da Liverpool tog føringen allerede efter fire minutter på et mål af Dirk Kuyt. I den første kamp mod gruppens opfølgere, Atlético Madrid, scorede Keane efter et kvarter, mens Atlético Madrid udlignede i det 83. minut.

Det sjove var, at rollerne var fuldstændigt byttet om i returopgøret, der ligeledes endte 1-1. Steven Gerrard kom atter Liverpool til undsætning, da han eksekverede et straffespark i overtiden. Maxi Rodríguez havde nemlig allerede scoret efter en halv times spil. I den næste Marseille-kamp slog Gerrard sit navn fast, da han med det enlige mål i kampen havde scoret fem mål i Liverpools gruppekampe. Den sidste kamp mod Eindhoven blev et rent deja-vu, da Liverpool igen vandt 3-1, efter de havde kontrolleret hele kampen.

Sammenligning:

Liverpool har gjort det godt i begge turneringer. De sluttede som nummer et i Champions League-gruppespillet, mens de ligger på en delt førsteplads i Premier League. Det har været en hårdt tiltrængt succes i Premier League, da træner Rafael Benítez har været under stor beskyldning, for kun at opnå gode resultater i den europæiske turnering. Liverpool har lagt de gamle dage i den engelske liga bag sig, og har ikke set sig tilbage siden. Klubben har en god blanding af rutinerede spillere og unge spirende talenter. En kombination, der får Liverpool til at se farlig ud, og klubben kan nå langt – både i Premier League og i Champions League.

Analyse af Liverpool FC:

Med erfarne spillere, der støtter og lærer de unge spillere, så er der lyse udsigter for Liverpool. Klubben har en sammenspillet trup med et glimrende spillermateriale, og hvis en spiller skulle blive skadet, så kan en anden godt træde til. Det er det, som Benítez er kendt for – at opbygge et stærkt hold med bredde og sociale relationer. Under Benítez’ ledelse har Liverpool været fuldstændig genfødt med stor succes i Champions League og nu også i den hjemlige liga.

Holdet:

Målmænd:

Liverpool har en af verdens bedste målmænd i José Reina. Den 26-årige spanier er spændstig og har fremragende reflekser. Reina er desuden kendt som en mesterlig straffesparkstager. Udover Reina råder Liverpool også over franskmanden Charles Itandje og brasilianske Diego Cavalieri, der udgør henholdsvis anden- og tredjevalg.

Forsvaret:

Rafael Benítez’ sikre valg som højreback er Álvaro Arbeloa. Den alsidige spiller laver præcise indgreb, der som regel altid stopper en fremadstormende modstander. Ved siden af Arbeloa finder vi Merseyside-sønnen Jamie Carragher, der er viceanfører for Liverpool. Den anden midterforsvarerplads indtages af enten Daniel Agger eller Martin Skrtel, mens den talentfulde argentiner, Emiliano Insúa, vikarierer på venstrebacken, hvor den skadesplagede Fábio Aurélio normalt holder til. Ude på bænken har Liverpool italieneren Andrea Dossena og rutinerede Sami Hyypiä. Hyypiä har dog fået mange kampe i midterforsvaret på grund af skader.

Midtbanen:

Holdets største spiller, anføreren Steven Gerrard, deler den centrale midtbane med spanieren Xabi Alonso. De to talentfulde frisparksskytter har Yossi Benayoun på deres højre side, mens Ryan Babel og Albert Riera skiftevis starter inde på venstrekanten. Liverpool har god bredde på midtbanen, da man har fremragende oplæggere og teknisk stærke spillere. En god kombination, der sikkert vil bringe Liverpool langt i Champions League.

Angrebet:

Dirk Kuyt har gjort en glimrende figur, og er også som regel en fast mand i Liverpool-angrebet. Han agerer enlig angriber, når Rafael Benítez spiller med en 4-5-1-opstilling. Robbie Keane har været svingende i denne sæson, og har haft utallige måltørker. Ikke desto mindre har ireren scoret fem mål i denne sæson, ligesom den resterende del af angrebet, der består af unge Fernando Torres, der har gjort det flot på Anfield lige siden sin ankomst. Merseyside-klubben råder også over den blot 19-årige franskmand David N’Gog, som har vist lovende takter.

Profiler:

Steven Gerrard:

Født: 30. maj 1980

Nationalitet: Englænder

Tidligere klubber: Ingen

Steven Gerrard har spillet hele sit liv for Liverpool, hvilket har gjort ham til en loyal spiller og en publikumsfavorit. Steven Gerrard besidder også store lederegenskaber, da han er anfører for Liverpool og viceanfører på det engelske landshold. Gerrards styrker er mange: han arbejder hårdt og giver sig 100 % i hver kamp, han har en enorm viljestyrke, han er alsidig og så er han samtidig udstyret med et hårdt skud fra distancen. Desuden har Gerrard et godt overblik og stopper sin modstander med knusende tacklinger. Hvis man skal sætte en finger på Gerrards mangler, så er det den manglende teknik. Men Gerrards plusser overgår stort hans minusser og den 28-årige englænder er kendt som en af de bedste midtbanespillere i verden.

Hvis noget kan stoppe Gerrard før de vigtige Champions League-kampe mod Real Madrid, så er det en voldssag, han har på halsen. Gerrard og to andre mænd skulle angiveligt have skadet en dj så meget, at han måtte syes med en del sting i hovedet. Grundet anklagen skal han og de to mænd møde op i North Seftons retsal den 23. januar. Stevie-G, som Gerrard kaldes, har for længst rundet de 300 kampe for Liverpool, og har scoret 64 mål i løbet af sine tolv år på førsteholdet.

Fernando Torres:

Født: 20. marts 1984

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber:

Atlético Madrid: 2000-2007

Unge Fernando Torres var en eftertragtet herre på transfermarkedet i lang tid, så da Liverpool sikrede sig spanieren, var mange fans lykkelige – og med god grund. For Torres har fremragende afslutninger fra alle positioner med præcision og kølighed. Han er også adræt, har en god teknik med adskillige finter på sit repertoire og har en stor fightervilje. Desuden gør Torres’ exceptionelle hurtighed, at han kommer frem til alle slags chancer, hvilket ikke ligefrem forringer Liverpools muligheder for sejr. Som alle fodboldspillere, har Torres også svagheder. Specielt i sine yngre dage brændte madrileneren mange chancer, hvilket man stadig ser glimt af. Torres er også lidt nonchalant, men det er meget naturligt med spillere i hans alder. Torres slog igennem allerede i sin første sæson i Liverpool, hvor han spillede 33 kampe og scorede fantastiske 24 mål.

Foruden den fænomenale debutsæson i Liverpool, har Torres haft en beundringsværdig karriere. Han blev anfører for Atlético Madrid allerede som 21-årig, hvilket modnede den unge angriber. I løbet af sine syv år på Atlético Madrids førstehold spillede Torres 214 kampe og scorede 84 mål. Dengang blev Torres kaldt “El Niño”, hvilket betyder drengen. Den dag i dag vil Fernando José Torres Sanz ikke kendes ved navnet. Drengen er i sandhed blevet voksen.

Konklusion:

Liverpool har spillet flot fodbold i denne sæson og klubbens førsteplads er fuldt fortjent. Liverpool har alle forudsætninger for at nå Champions League-finalen. Kun skadede nøglespillere kan stoppe holdet, og hvis det skulle blive tilfældet, så kan Liverpool hive nogle mindst lige så kvalificerede spillere ind. Dog har Steven Gerrard været den største plage i Liverpools kampe, hvilket der skal rettes op på. Klubbens talentfulde angribere skal op i omdrejninger.

Skrevet af Peter Christensen



Kommentér



Top-menu
Menu