Наши партнеры

Menu



CL Gennemgang – Internazionale

Skrevet af Mikkel Exner

Internazionale

Fakta:

Grundlagt: 1908

Dragtfarver: Sort og mørkeblå, lodrette striber

Manager: Roberto Mancini

Født: D. 27. november 1964

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

Fiorentina: 2001-02

Lazio: 2002-04

Stadion: San Siro, deles med AC Milan

Kapacitet: 85.700

Areal: 105*68

Bedste Champions League præstation:

Mestre i 1963/64 og 1964/65

Inters præstationer indtil nu:

Serie A:

Inter har kørt gennem Serie A denne sæson, kun forfulgt af Roma der er dog 7 point mellem de to hold, og Inter endnu ikke tabt en kamp i ligaen. Grunden til denne dominans er nok at de værste konkurrenter er sat ud af spillet pga. sommerens skandale. Juventus er rykket ned i Serie B og Milan startede sæsonen med minuspoint. Det kunne godt tyde på at Inter løber hjem med sejren, dog skal Roma ikke undervurderes.

Champions League:

Inter fik en dårlig start på Champions League ved at tabe deres to første kampe til Bayern og Sporting. De vandt dog de tre efterfølgende kampe, men kun med et måls forskel. Den sidste kamp mod Bayern blev uafgjort, så det blev til 10 point og en målscorer på 5-5. Ikke en speciel overbevisende præstation, og absolut ikke tilfredsstillende.

Sammenligning:

Inters spil har været langt bedre i ligaen end i Champions League. De sejre de fik i Champions League var ikke specielt overbevisende f.eks. vandt de kun 2-1 over Spartak Moskva på hjemmebane, hvilket er langt fra det spil man ser i ligaen. De kom dog videre, og så må vi se om de kan finde takterne fra Serie A frem.

Analyse af Inter:

Styrke og svagheder:

Inter var et af de eneste tophold i Italien der ikke var indblandet i sommerens krise, hvilket gav dem en stor fordel op til denne sæson. Med Juventus i Serie B og AC Milan startende med minuspoint, ligner det et sikkert mesterskab, dog har Roma vist sig at være godt spillende. 7 point er dog et komfortabelt forspring.

Inter har et godt hold, men i de seneste år har de ikke helt kunne matche AC Milan og Juventus, men da Juventus rykkede ned i Serie B, har de måtte slippe mange af deres stjernespillere, bl.a. er Zlatan Ibrahimovich kommet til Inter, sammen med Patrick Vieira. Tilsidesættelsen af disse to storhold, kan hjælpe Inter til at blive det ledende tophold i Italien, og måske giver det også plads til hold som Roma og Palermo. Udover denne hjælp har Inter også et ret slagkraftigt hold, med gode teknikere og en stærk defensiv som de fleste andre italienske hold.

Inters største svaghed må nok være gennemsnitsalderen på holdet, mange i startopstillingen er omkring de 28-30, dette er dog ikke et stort problem på nuværende tidspunkt, men de skal alligevel snart få hentet nogle yngre spillere, der kan tage over om nogle sæsoner.

Holdet:

Målmænd:

Brasilianske Júlio César er klart førstevalg i Inter målet, men denne kunne sagtens erstattes, men han har gjort det tilfredsstillende indtil videre i denne sæson. Reserve keeperen er Fransesco Toldo, der er ved at være en ældre herre, men kan sagtens bruges som backup hvis César skulle gå hen og blive skadet.

Forsvaret:

Inter har et stabilt forsvar, da forsvaret generelt nok er den vigtigste kæde i Italiensk fodbold. Højre backen er for det meste anfører Javier Zanetti, og i den modsatte side spiller brasilianske Maicon. I mellem disse to finder vi Cordoba og Materazzi, Cordoba er en lille forsvarsspiller, men en fantastisk man-marker, mens Materazzi er den store og stærke, hovedstødsdygtige spiller. Walter Samuel finder dog også vej til startopstillingen, nogle gange.

Midtbanen:

Midtbanen bliver roteret meget, men en startopstilling er for det meste med Vieira og Cambiasso på de centrale pladser. Vieira er den stærke oprydder, mens Cambiasso er den mere teknisk anlagte type, der dog også er defensivt indstillet. På fløjene finder vi Stankovich ude på venstresiden, mens Figo for det meste spiller højre. Dog kan Stankovich også tage højreflanken og give plads til Solari på venstre.

Angrebet:

I sommers hentede Inter deres nok største profil, svenske Zlatan Ibrahimovich fra det skandale ramte Juventus. Zlatan spiller i angrebet sammen med lejede Hernan Crespo, da Adriano er inde i en mindre kriseperiode. Han får dog stadig noget spilletid, men Crespo har vist sig at være mest effektive af de to.

Profiler:

Esteban Cambiasso:

Fakta:

Født d. 18. august 1980

Nationalitet: Argentiner

Tidligere klubber:

Independiente: 1998-2001

River Plate: 2001-2002

Real Madrid: 2002-2004

Transferbeløb: Free transfer

Cambiasso spiller på den centrale midtbane og kan både bruges som defensiv midt, men i nødens stund også som offensiv. Hans defensive kvaliteter er da også de mest fremtrædende, da han med gode tacklinger og markeringer, er perfekt til at stoppe et angreb. Han er også en god playmaker, da han er rolig og har et godt overblik, samt selvfølgelig gode afleveringer. Han holder styr på midtbanen da han som sagt er rolig og tænker klart, plus han for det meste formår at holde hovedet koldt, og derfor kan skabe den afgøre chance hvis tingene brænder på. Udover over det er han også en arbejdshest der knokler for holdet i hver eneste kamp. Han har dog også en god teknik og et fint spark, hvilket gør ham til en rigtig vigtig mand, på den centrale midtbane.

Han er en smule langsom, men det er også hans eneste svaghed.

Zlatan Ibrahimovich:

Fakta:

Født d. 30. oktober, 1981

Nationalitet: Svensker

Tidligere klubber:

Malmö FF: 1999-2001

Ajax: 2001-2004

Juventus: 2004-2006

Transferbeløb: 188 mio. DKK

Zlatan Ibrahimovich er en absolut fantastisk spiller, fantastisk fysik både hurtig og stærk, og fantastisk teknik driblestærk med et fantastisk skud, samt rigtig god i rollen som oplægger. I starten af sin karriere var Zlatan den typiske boksspiller der scorede mål på samlebånd, men i sæsonen 2005/06 ændrede han spillestil, da han med sin hurtighed og fantastiske teknik var perfekt som oplægger. Selvom han spillede det bedste fodbold han længe havde gjort, begyndte medierne at kritisere ham for de manglende mål. Mange Juventus fans så hellere Del Piero i startopstillingen, men træneren brugte ham stadig fra start, og Juventus vandt endnu et mesterskab, hvor Zlatan var en af hovedrollerne. Juventus blev som bekendt rykket ned i Serie B pga. den store skandale, og en spiller af Zlatans kaliber, måtte søge andetsteds hen. I dag spiller han så i Inter og han bliver stadig bedre og bedre. I sidste sæson scorede han ikke særlig mange mål, men i denne sæson er han Juventus’ topscorer mens han stadig leverer mange assists.

Udenfor banen er Zlatan en meget kontroversiel herre, og er ufattelig flabet overfor medierne. Han bliver tit kritiseret over hans attitude, men plejer for det meste at svare, ”så må i finde nogle klogere journalister,” eller noget i den dur. Zlatan er sin egen herre, og ingen bestemmer hvad han må og ikke må. Denne arrogance ser man også på banen hvor det bliver blandet med hans aggressive spillestil, hvilket godt kan resultere i svinestreger og uvenskaber. Dette er nok hans eneste svaghed ved Zlatan, og udover det er han en fornøjelse at se på en hver fodboldbane.

Konklusion:

Inter har været fantastiske i Serie A, hvor de stadig er ubesejrede, men spillet har haltet lidt i Champions League. De har et af verdens bedste hold der på en god dag, kan slå Chelsea og Barca. De skal dog turde at spille fodbold og ikke være så tilbageholdne, for de har spillermaterialet til at slå de fleste hold. De skal møde Valencia, som ikke er en nem modstander, men et hold de kan slå og jeg spår dem til en semifinale plads.



Kommentér



Top-menu
Menu