Наши партнеры

Menu



CL Gennemgang – Lille

Skrevet af Morten Varming

Lille

Fakta:

Grundlagt: 1944

Dragtfarver: Rød

Manager: Claude Puel

Født: 2. september, 1961 i Castres, France (44 år)

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

Monaco

Stadion: Stadium Lille Métropole de Villeneuve d’Ascq

Kapacitet: 18.185

Bedste præstation i Champions League:

1/8-finalen i 2006/07

Lilles præstationer indtil nu:

Ligue 1:

Lille ligger godt til i den franske liga hvor de ligger indenfor de pladser, der sikrer europæisk fodbold næste sæson. De har ikke været det mest målfarlige hold. De scorer kun omkring 1,5 mål per kamp, men de lukker ikke mere end godt et mål ind per kamp. Hvilket har sikret dem en god placering. I den franske liga har Lyon vist sig at være suveræn, mens der er tæt kamp bagved dem. Lille er et af de hold, der ligger og kæmper for andenpladsen.

Champions League:

I CL var de i pulje med AC Milan, AEK Athen og Anderlecht. Det vidste sig hurtigt at AC Milan ville løbe med førstepladsen hvilket ikke har overrasket mange. Andenpladsen var dog en del mere åben. Det var først i sjette og sidste runde at Lille sikrede sig anden pladsen efter en udesejr på 2-0 over AC Milan, som stillede med et reservehold. Da AEK Athen samtidigt spillede 1-1 med Anderlecht så blev det Lille, der sikrede andenpladsen og gik videre til ottendedelsfinalen.

Sammenligning:

Hvis man sammenligner de to præstationer så svarer de begge meget godt til hvad Lille har potentiale til at opnå. Lille har ikke det bedste hold hverken i Frankrig eller Europa, men de formår stadigvæk at få det optimale ud af deres spillere. Så de har egentlig klaret sig acceptabelt både i Frankrig og CL. Den franske liga er jo næsten altid tæt efter Lyon.

Analyse af Lille:

Styrke og svagheder:

Holdet er nok et af de svageste hold, der er tilbage i CL. Dog har de nogle styrker, som virkelig kan gøre dem svære at spille mod på en god dag. Lille har de to seneste år overrasket gevaldigt, først med en 2. plads i ligaen, og året efter en 3. plads. I år overraskede de mange i Champions League, med en sejr over AC Milan, samt en 2. plads i gruppen, hvor de fleste nok havde spået dem til en 3. plads. Lille har et hold, der akkurat kan kæmpe med i toppen i frankrig, men de har ikke de kvaliteter der kræves, for at kunne gøre sig i Europa, man kan næsten sige at deres bedste chancer for at klare sig, er at blive undervurderet af de store hold, samt at alle spillerne skal spille op til deres bedste, da de ganske enkelt ikke har holdet til succes.

Profiler:

Mathieu Bodmer:

Fakta:

Født d. 22. november 1982

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

Évreux: 1997-1998

Caen: 1998-2003

Transferbeløb: 7,5 mio. DKK

Mathieu Bodmer er Lilles absolutte profil. Han spiller på den centrale midtbane, hvorfra han styrer deres spil. Han er målfarlig og har et rigtig godt skud fra distancen, og en fin teknik, derfor er han også rigtig vigtig for Lilles spil. Dog er Bodmer stadigvæk ung og derfor kan han godt spille lidt ustabilt. Mathieu Bodmer blev med det samme fast mand på Lilles mandskab og han har siden da spillet plus 30 kampe i ligaen hver sæson. I denne sæson ligger han indtil videre på en delt 1. plads, på topscorerlisten. 8 mål er det blevet til, et fint resultat for en midtbane spiller

Kader Keïta:

Fakta:

Født d. 6. august, 1981

Nationalitet: Ivorianer

Tidligere klubber:

Africa Sport: 1999-00

Etoile du Sahel: 2000-01

Al Ain: 2001-02

Al Sadd: 2002-05

Transferbeløb: 22 mio. DKK

Kader Keita kom til Lille fra Al-Sadd før 2005/06 sæsonen. Han viste sig straks som et godt køb for Lille, hvor han viste sig som en dygtig angriber, der dog også har fået spilletid på højre midtbane. Hans skarpe driblinger fører tit til farlige situationer og han er lige så dygtig til at spille andre fri som til selv at score. Han har ikke scoret alverdens mål, men er en vigtig del af Lilles spil, og det har også trukket opmærksomhed fra store klubber som Milan, Manchester, Inter og Liverpool, men har alligevel valgt at tegne en kontrakt med Lille, der holder ham i klubben til 2010.

Konklusion:

Lille har i lang tid været et af de hold, som man ikke altid vidste hvor man havde. De har været lige efter topholdene, de har været et af topholdene og de har været ved at rykke ned. Alt sammen inden for en kort årrække. Men nu har de fået en dygtig træner, der har formået at stabilisere dem som en evig trussel til holdene lige efter Lyon. Selve holdet er ikke stærkt hvis man ser på navnene. De har nogle få profiler der springer i øjnene, som Mathieu Bodmer, Kader Keita og Jean Il Makoun der helt sikkert holder holdet oppe. Selvom holdet ikke ligefrem ser frygtindgydende ud, er det lykkedes for træneren at skabe et homogent hold, der arbejder sammen og sammen er de stærke. Selvom Lille har vist at det vil noget her i Champions League, bliver det nok et farvel her i 1/8 finalerne, da de ikke er på samme niveau, som resten af holdene. Opgaven er heller ikke blevet gjort nemmere, da de trak Manchester United som deres modstander. Det er en mostander som Manchester skal vinde over, selvom Lille spiller til det bedste de ved.



Kommentér



Top-menu
Menu