Наши партнеры

Menu



CL-gennemgange: Schalke 04

Schalke 04

Fakta:

Grundlagt: År 1904

Spilledragter: Kongeblå

Manager: Mirko Slomka

Nationalitet: Tysker

Født: 12. september 1967

Tidligere klubber:

Tennis Borussia Berlin: 2000

Stadion: Veltins-Arena Gelsenkirchen

Kapacitet: 61.482

Bedste præstation i Champions League:

Avancement fra gruppespillet i 2007/08

Schalkes præstationer i denne sæson:

Bundesligaen:

Sidste sæsons toere sluttede efterårssæson på en foreløbig, lidt skuffende 5. plads. Klubben fra Ruhr distriktet har godt nok kun tabt to kampe, hvilket er det næstmindste antal af alle hold, kun overgået af mægtige Bayern München. Trods de få antal nederlag, har Schalke kun vundet syv opgør af de hidtil 17 kampe, hvilket vidner om, at man ikke helt har ramt formen. Schalke har ikke været i stand til at lukke kampene definitivt og har derfor tabt en masse dumme point. Statistisk set har Schalke et af de bedste forsvar i Bundesligaen, men angrebet har ikke formået at levere tilstrækkeligt, hvilket de sølle 26 scoret mål vidner om. Til sammenligning har Bremen scoret 42 mål.

Champions League:

Schalke har i denne sæson sat en ny milepæl i klubbens europæiske fodboldhistorie. Avancement og kvalifikationen til 1/8-finalerne er nemlig det længste klubben nogensinde er nået. Tyskerne havnede i gruppe B sammen med giganterne Chelsea, Valencia og den norske mesterklub, Rosenborg. Schalke var ikke spået mange chancer for at gå videre, men eftersom Valencia fejlede fuldstændigt, kunne holdet med en 3-1 sejr over Rosenborg i sidste runde kvalificere sig videre i turneringen.

Sammenligning:

En placering som nummer fem er naturligvis ikke tilfredsstillende for en klub, som hvert år er favorit til at skulle kæmpe med om mesterskabet. Schalke har syv point op til Bayern på 1. pladsen, et hul der godt kan blive svært at lukke, da Bayern ikke er et hold, der smider mange point, og samtidig skal Schalke spille suverænt den resterende del af sæsonen. Schalke har et hold, der er værdigt til at slutte i toppen, så med lidt held kan de godt stå som vindere når sæsonen slutter.

I Champions League er det indtil videre gået over al forventning og den videre kvalifikation er en stor præstation. Schalke må betegnes som underdog fremover i turneringen. Der vil ikke være det store pres eller forventninger, så det bliver spændende at se hvor langt de kan gå.

Analyse af Schalke:

Schalke har i mange år været en af de tre største klubber i Tyskland og hvert år forventes det, at de kommer til at kæmpe med om mesterskabet, men trods favoritværdigheden er det endnu aldrig lykkedes Schalke at vinde et eneste mesterskab og i år ligner heller ikke året, hvor det kommer til at ske. Schalke har en god blanding af tyskere og udenlandske spillere. Holdet består stort set af landsholdsspillere, men ingen fra de helt store nationer på nær Tyskland. Schalke er et storhold i den hjemlige liga, men ude i Europa er de et godt stykke fra de store hold, hvilket også afspejler sig i deres manglende resultater.

Holdet:

Målmænd:

Som ankermand har Schalke den unge målmandskomet, Manuel Neuer. Med sine blot 21 år Neuer en meget ung målmand i forhold til mange af hans kollegaer i Bundesligaen, men talentet er ikke til at tage fejl af og han er allerede blevet spået en stor fremtid. Som backup har Neuer den 10 år ældre Mathias Schober, som ikke har niveauet til at true Neuers status som førstevalg.

Forsvar:

Den bagerste kæde består den tyske landsholdsforsvarer Heiko Westermann, som sammen med brasilianske Bordon sørger for at lukke af inde centralt. På højrebacken har Schalke Rafinha, som nærmest står for alt spil i højre side på begge banehalvdeler. I venstre side er det den serbiske kriger, Mladen Krstajic, der plejer at blive foretrukket, men Christian Pander får også en del kampe.

Midtbane:

På fløjene har Schalke blandt andet den danske sprinter Peter Løvenkrands. Midtbanen består dog som oftest af Kobiashvili på venstre side, Ernst som den defensive og det unge stjernefrø, Ivan Rakitic, som den offensive spilfordeler og arkitekt. I højresiden plejer Altintop at være fast inventar.

Angreb:

Oppe i front er Kuranyi næsten sikker mand, når han ikke er skadet. Hvem der er hans makker skifter fra kamp, nogen gange er det Asamoah, andre gange Søren Larsen, hvis der skal spilles med lange bolde. Den endelige og mest effektive sammensætning er endnu ikke fundet, hvilket kan ses på antallet af scoringer i denne sæson.

Profiler:

Marcelo Bordon:

Født: 7. januar 1976

Nationalitet: Brasilianer

Tidligere klubber:

FC Sao Paolo: 1994-1998

VFB Stuttgart: 1999-2004

Marcelo Bordon er forsvarsgeneral og anfører for Schalke 04, hvilket han har været siden sæsonen 2006/07. Bordon er den slags forsvarsspiller som alle angribere frygter, han er stor og stærk og nogle af hans tacklinger kan sagtens være ensbetydende med en længere pause. Brasilianeren frygter ikke nogen og til tider kan hans spil virke en anelse hensynsløst.

Spillestilen i den tyske liga kan ofte virke en smule rå og hård med mange beskidte og hårde taklinger, så man kan roligt sige, at Bordon passer perfekt ind. Han har næsten spillet 10 år i den tyske liga og han er bestemt en af de bedste centrale forsvarsspillere lige nu.

Trods sit gode spil i mange år i den tyske række er det kun blevet til en landskamp for landsholdet, tilbage i 2004. Med Bordon på holdet er Schalke sikker på at have et solidt forsvar.

Kevin Kuranyi:

Født: 2. marts 1982

Nationalitet: Tysker

Tidligere klubber:

VFB Stuttgart: 2001-2005

Efter flere sæsoner med succes i Stuttgart og en masse mål til følge, blev Kevin Kuranyi hentet til Gelsenkirchen i 2005. Kuranyi har i næsten 180 kampe i den tyske Bundesliga lavet 71 kasser, hvilket må siges at være en imponerende statistik. At Kuranyi er en spiller med mål i støvlerne, har han også bevist på landsholdet, hvor han siden 2003 næsten har været fast mand. Her er det blevet til 19 kasser i 44 kampe, så der er bestemt ingen, der kan betvivle hans målnæse. Kuranyi, som kan en masse på egen hånd, er også god til at stå på det rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt. Med ham på banen har Schalke en god mand i angrebet, som lige præcis ved hvor målet står.

Konklusion:

Schalke er godt hold, men så heller ikke mere end det. Sammenligner man dem med FC Barcelona kan de ikke stille noget op. Man skal også kigge langt tilbage i historiebøgerne for at finde det seneste trofæ. I ligaen er løbet stort set kørt, hvor Bayern er for suveræne. Derofor skal Schalke håbe på, at komme op på en plads, som giver adgang til næste års Champions League. I den nuværende Champions League-turnering er Schalke gået videre fra gruppespillet, hvilket de færreste havde forventet. Det gør, at der ikke er de store forventninger til dem, og de derfor kan spille lidt mere løssluppen.

Skrevet af Mads Degn



Kommentér



Top-menu
Menu