Наши партнеры

MenuRanders FC

Vi har kigget nærmere på Randers FC, der i sidste sæson gjorde god væsen af sig som oprykkerhold. Sæson to tegner sig igen til at blive svær men også spændende.

Man kan kun bøje sig i støvet over den første sæson i SAS Ligaen fra Randers FC. Ikke på noget som helst tidspunkt var oprykkerne i fare for at rykke ned igen. Udviklingen er gået stærk, både sportsligt og udenfor banen, hvor Stadion også er blevet bygget om i tidssvarende forhold.

På banen har Randers FC også leveret varen. Nu er spørgsmålet blot, hvor meget betydning det vil få med et trænerskifte, efter at Lars Olsen har overgivet tøjlerne til Colin Todd.

Ikke mindre væsentligt er klubbens topscorer Djiby Fall blevet solgt. Hvem skal nu lave målene? Godt nok er Søren Ulrik Vestergaard blevet hentet til fra Silkeborg. Den unge talentfulde angriber kan dog ikke løfte hele arven selv.

Til gengæld er det ikke mindre end et scoop, at det lykkes fra Randers FC at hente Søren Berg til klubben, selv om han først tiltræder ved nytårsskiftet. Det køb fortæller med al tydelighed, at Randers FC mener det alvorligt, selv om de mange millioner for Djiby Fall også godt kunne være gemt lidt på kistebunden til anden udvikling og mulig nedtur. Købet indgyder alligevel respekt, da Randers var oppe mod de helt store klubber, hvor økonomien til sidst blev afgørende.

Søren Berg var i hans tid i OB blandt ligaens klart største profiler, og vil med samme niveau uden tvivl kunne hæve overliggeren en tand eller to i Randers FC. Specielt også fordi han har spillerne omkring sig og i Colin Todd også har udtalt, at han var en af grundene til at valget noget overraskende for mange faldt ud til Randers FC’s fordel.

Alt sammen er det dog heller ikke lutter idyl i Himmerland. Mudderkast i medierne har sendt målmand Martin S. Jensen på retur, da han uvidende ikke vidste noget om at både Randers FC samt Colin Todd ikke så den store fremtid for den målmand, som både var med til at rykke op i Superligaen og var med til at sikre pokaltitlen i 2006 – pludselig var han ikke god nok længere. I stedet er Kevin Stuhr Ellegård hentet til fra Hertha Berlin. Konkurrencen er hård, men det er også en sag som godt kunne være tacklet lidt mere sympatisk, uden Randers FC havde behøvet at trække de grimme gloser frem foran klubbens egen førstemålmand, der trods alt har haft sin væsentlige andel i udviklingen.

Ud over Kevin Stuhr Ellegård og Søren Ulrik Vestergaard får Randers FC tilgang af Jeppe Brandrup (FC København) og Emil Ousager (OB), mens der på afgangssiden siges farvel til Todor Yanchev (kontraktophør), Dormushali Saidhodzha (kontraktophør), Elhadji Timera (kontraktophør), Mads Toppel (kontraktophør), Karsten Johansen (kontraktophør/Næstved), Baye Djiby Fall (Al Ain Sports Club).

I sæsonpremieren den 18. juli ligger Randers FC ud hjemme mod Viborg FF. Derefter venter Lyngby (u), AaB (h), Esbjerg (u), OB (h). Et startprogram som kan ende med lidt af hvert. Premieren mod Viborg bliver vigtig for de efterfølgende kampe. En sejr kan give det kick der skal til, som i bedste fald kan sende Randers FC op i den bedste ende efter de fem første kampe.

Tilbage er bare stadig en enkelt ubekendt: Hvor meget betydning trænerskiftet vil få, lige som Søren Berg altså først starter til nytår. Indtil da skal Randers FC finde fodfæste, hvilket godt kan koste lidt frem mod vinterpausen. Alligevel har Randers FC med god fight under Lars Olsens ledelse bevist, at det er et hold man bør regne med. Og måske også mere end til den spåede slutplacering.

Vores bud på en slutplacering: 8

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu