Наши партнеры

MenuOB

Vi har kigget nærmere på OB, der på papiret ligner den farligste konkurrent til at kunne true de suveræne Løver fra FC København når det ædle metal skal fordeles.

Provinsen er ved at vågne op og har i FCM og AaB, til dels Esbjerg, og ikke mindst OB, vist fremdrift de senere år, som gør, at Fynboerne bør tages yderst seriøs når talen omhandler fordelingen af medaljer.

Det er jo ellers ikke fordi udgangspunktet var optimalt i sidste sæson, da den ellers sympatiske Bruce Rioch pludselig midt i det hele vendte OB ryggen og overgav cheftrænerstolen til Michael Hemmingsen, der inden ikke havde prøvet at stå alene i spidsen for et Superligahold.

Efter stormen havde lagt sig kom den første styrkeprøve i Esbjerg i det tidlige forår, hvor hjemmeholdet ti minutter før tid førte med 1-0, men hvor OB fik vendt slaget i det 80. og 90. minut til en ikke helt fortjent sejr. En sejr som med alt tydelighed fik fortalt, hvor vigtig det er for hele stemningen omkring holdet med en god start.

Siden endte det også med et pokalmesterskab, hvorefter de to sidste kampe mod Viborg og AaB ikke fik den betydning for Fynboerne som mangel på metal ellers ville have givet. Pokalmesterskabet var sikret. En flot bedrift af Michael Hemmingsen som cheftræner, der dette til trods dog igen må agere som assistent i den kommende sæson, idet Randers FC’s Lars Olsen var kommet på papir tidligere på foråret.

En tilgang Fynboerne heller ikke kan klage over. Den danske EM-anfører fra 1992 har fra ingenting ført Randers FC op blandt de bedste og som 1. divisionshold vundet pokalmesterskabet. Lars Olsen blev sidste år (fortjent) kåret som Årets træner. Er sammen med AC Horsens’ Kent Nielsen to eksempler på datidens helte fra EM-guldholdet i 1992, hvor titlen kom i hus efter gedigent og flot forsvarsarbejde, som i dag er noget af det de to cheftrænere basere en del af deres oplæg på. Eller i hvert fald har alle muligheder for, da organisationen om ikke andet er meget kendetegnende.

Alligevel har Lars Olsen op til den kommende sæson sagt, at hans ambition er at gøre OB til et mere scorende hold. Det kan han selvfølgelig også sagtens sige, med den række af gode spillere som Fynboerne kan placere i forsvarskæden. Chris Sørensen, Anders Møller Christensen, Ulrik Laursen, Thomas Helveg, Jonas Troest, Jan Tore Ophaug, mfl. Alle sammen kvalitetsspillere, som ikke mange kan hamle op med til forsvarskæden i den danske Liga.

På midtbanen er Fynboerne også godt besat med tilgang af den tidligere Esbjerg-spiller Hans Henrik Andreasen til at tage over for Esben Hansen, der har ydret ønske om nye oplevelser. Om det sker i dette transfervindue er endnu uvis. Derudover forventes der meget af Bolaños fra Deportivo Saprissa, som sammen med Peter Nymann må ventes at skulle tage kampen op på den ene kant efter at Martin Borre er smuttet til Norsk fodbold.

OB’s problem kan blive angrebet, som Lars Olsen altså også er meget bevidst om. Klubben har ellers høstet mange gode af slagsen de senere år. Ikke mindst Mwape Miti, Steffen Højer, og Junior. Den type spillere er dog svære at finde. Srdjan Radonjic, Kim Christensen, Johan Absalonsen, Mads Timm, har på skift forsøgt, men uden den ønskede effekt. Op til den kommende sæson har OB været på markedet igen og købt 32-årige Bengt Sæternes fra Brann. Den norske angriber har scoret 107 mål i hans 211 kampe i den norske Tippeliga. Et ubeskrevet blad i Danmark, som skal blive spændende at følge i Superligaen.

Pga. UEFA-kvalifikation kommer OB først i kamp i SAS ligaen søndag den 25. juli på udebane mod nyoprykkede AGF. Derefter følger Lyngby (h), AC Horsens (h), FC Nordsjælland (h), Randers FC (u). Altså tre hjemmekampe i træk i de første fem kampe, hvor Fynboerne vil kunne få et rigtig godt afsæt.

Bedømt over den lange bane har de stribede på Fyn et homogent hold, hvor specielt forsvaret ser rigtig godt ud, og hvor midtbanen også har alle muligheder for at kunne slå igennem med godt pres over kanterne og med Bechara Oliveira som en farlig frisparkskytte og gennembrudsspiller til at komme bagfra – klubbens topscorer med 8 mål.

Det er alligevel også ret bekymrende, set i forhold til Brøndbys angreb, at OB’s topscorer i sidste sæson skulle findes på midtbanen. Det skal der gerne laves om på i den kommende sæson, hvor angriberne skal sættes mere i scene og omdanne flere af chancerne til mål. Kan de stribede det, vil OB også blive provinsens bedste bud på en topplacering. Ikke mindst fordi klubben er gearet til toppen, truppen omkring holdet homogen og godt besat på stort set alle pladser.

Vores bud på en slutplacering: 2

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu