Наши партнеры

MenuYdmygende stornederlag til Barcelona

Spansk fodbold

Barcelona blev i den grad udspillet af de nybagte mestre, da de to hold stødte sammen på Santiago Bernabeu. Barcelona var ikke til stede i store dele af kampen, desperationen lyste ud af spillerne, og det blev ikke til den håbede oprejsning, som kampen kunne have været.

Før kampen snakkede mange spanske medier om en oprejsning for FC Barcelona i forbindelse med det store El Clasico. Det blev dog langt fra, hvad de katalanske spillere havde håbet på, da de næsten overværede Real Madrid udspille dem i store del af kampen. Allerede efter ti minutter fik de mange fremmødte madridistas noget at juble over. Raul sendte en flot bold uden om Valdes, som derefter kyssede stolpen, før den rullede det sidste stykke indover stregen.

Kampen var i de første tyve minutter domineret af Real Madrid. Det blev understreget, da Arjen Robben, blot ti minutter efter kampens første scoring, kunne sætte hovedet på et fremragende frisparksindlæg fra Wesley Sneijder, hvorfor Real Madrid nu var foran med 2-0.

Kampen fortsatte i samme dur. Madrilerne spillede hurtigt uden om de blårøde, som til tider stod som naglet til græsbanen. Feststemingen ville ingen ende tage, mens Barcelona allerede foretog sig sin første udskiftning efter 23 minutter. Eidur Gudjohnsen gik ud til fordel for den unge Giovani Dos Santos.

Desperationen kunne næsten vrides ud af Barcelona-spillernes trøjer. Hårde frispark og ingen løbevilje kendetegner et hold, som ikke synes denne sæson har været sjov. Trods et fremragende 6-0-resultat mod Valencia i søndags, kunne man ikke gøre det mindste mod et dominerende Real Madrid-hold.

Frank Rijkaard gik til pause med forhåbningen om at kunne vende kampen efter en velfortjent puster. Det var dog et rent deja vu fra første halvleg, da Real Madrid indledte anden halvleg, som den første sluttede.

De hårde frispark fortsatte, blandt andet da den indskiftede Sylvinho sparkede Sergio Ramos på låret, før Henry i den anden ende af banen tog benene på Pepe. Det var kun af få omgange, at Barcelona fik lov til at vise sine fodboldevner.

De næste tyve minutter var ren opvisning. Den omdiskuterede Marcelo havde et brag af en kamp, hvor han gang på gang udfordrede Barcelonas Zambrotta. Der skulle da heller ikke gå længe, før Real Madrid kunne udbygge føringen til 3-0. Higuain har haft svært ved at finde nettet, men er på det seneste blomstret i hovedstaden. Det var skam også den unge argentiner, som var manden bag kampens tredje mål. Listigt vippede han den over Valdes, som var en af de få Barcelona-spillere, som kunne være sin indsats bekendt.

Efter 76 minutter blev Real Madrid tildelt en stor chance for at øge den store føring yderligere. Puyol skulle efter dommerens vurdering have haft hænderne på bolden. Van Nistelrooy tog sig af straffesparket, som han sikkert udnyttede til 4-0. Scoringerne ville tilsyneladende ingen ende tage.

Thierry Henry stod for kampens absolut sidste scoring, da han scorede et trøstemål til 4-1 efter 86 minutter. Det absolut eneste plaster på såret, som Barcelona kunne få ud af denne enorme ydmygelse.

Barcelonas Xavi krydrede nedturen med en udvisning i overtiden. Frank Rijkaard lignede en skuffet mand.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu