Woodgate matchvinder i Spurs-triumf

Engelsk fodbold

Carling Cup-finalen mellem Tottenham og Chelsea blev i dag afviklet på Wembley Stadium. Man skulle helt ud i forlænget spilletid, før vinderen af den taktiskprægede affære blev fundet.

Begge mandskaber startede meget nervøst, og det var tydeligt, at ingen af holdene ønskede at dumme sig, da de spillede yderst defensivt. Tottenham kom frem til flere gode muligheder, men det var Chelsea, der kom først på måltavlen efter små 40 minutters spil på mål af Didier Drogba.

Drogba placerede bolden i højre side på frispark, hvor Spurs-keeper Robinson så skidt ud i situationen, da han stod placeret midt i målet.

I anden halvleg pressede Tottenham på for at udligne, men det kompakte Chelsea-forsvar gjorde det svært. Efter små 70 minutter var heldet dog med Spurs, da Wayne Bridge fumlede bolden op på hånden, hvorefter dommer Mark Halsey pegede på pletten. Berbatov var skytten, og han viste uhyresikkerhed, da han trods det store pres var enormt kølig. Petr Cech gik til højre side, og dermed kunne han lægge bolden i venstre side og bringe Spurs tilbage i kampen.

Didier Zokora fra Tottenham havde flere store muligheder for at lukke kampen kort før tid, men skarpheden manglede.

Stillingen i den ordinære spilletid forblev 1-1, trods yderligere store chancer til målrævene Berbatov og Drogba, hvorfor det blev ekstra nervepirrende, da holdene skulle ud i forlænget spilletid.

Blot tre minutter inde i den forlængede spilletid, slog den nye spiller Jonathan Woodgate til, da han umarkeret steg til vejs inde i feltet, hvorefter han var lidt heldig med at passere Cech til stillingen 2-1.

Begge hold kom i den sidste fase til nogle kolossale muligheder, men gennemgående for hele kampen, manglede den sidste knivspids skarphed. Kampen endte hermed med en Spurs-triumf via en 2-1-sejr.