Наши партнеры

Menu



VM-fodboldrettigheder bliver på DR

Dansk fodbold

Danmarks Radio indgik i dag en aftale med det nystiftede firma, Danmarks Digitale TV, der har købt sig ind i DRs sportsrettigheder.

Danmarks Radio vil for fremtiden dele deres sportsrettigheder med det nystiftede firma, Danmarks Digitale TV (DDtv), dette betyder, at DR fortsat kan vil vise VM-fodbold i 2010 og 2014.

”Hvis vi spoler et halvt år tilbage var vi i en situation, hvor vi skulle sælge alle rettigheder og ikke kunne sende topsport. Nu er det lykkedes at sikre, at vi stadig kan præsentere store sportsøjeblikke for danskerne,” sagde DRs mediedirektør, Lars Grarup, til DR.dk.

Fra VM-fodbolden i 2010 vil DR transmittere 11 kampe, mens DDtv vil råde over 21 VM-opgør.

Selskabet bag Danmarks Digitale TV norske Telenor, vil med deres køb af sportsrettigheder fra DR få en stor rolle, når det digitale sendenet for alvor rulles ud i 2009. Der er ikke tale om, at DDtv vil opsætte en sportskanal i Danmark, derimod vil de gå efter at blive ‘gatekeeper’ på det digitale sendenet, og derved få opgaven at sammensætte programpakken til den kommercielle kanal på sendenettet.

Siden DRs rettigheder blev sat til salg i april i år, efter at de var nødt til at sælge dem i forbindelse med deres spareplan, har der været intense forhandlinger i gang i kapløbet om af sikre sig sportsrettighederne.

”Det har vist sig, at sportsrettighederne har været så attraktive, at vi har kunnet lave en rigtig god forretning. Vi skaber en bredere sportsredaktion, så vi ikke kun skal lave nyheder, men også de store transmissioner,” fortalte Lars Grarup.



Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*



Top-menu
Menu