Наши партнеры

MenuVingaard sikrede FCK uafgjort i overtiden

UEFA Cup

FC København leverede en flot start, men Manchester City udnyttede et vaklende FCK-forsvar af flere omgange. Københavnerne kom dog tilbage i kampen, og sikrede sig således et uafgjort resultat i kampens tillægstid.

FC København satte sig på spillet fra start, og virkede yderst veloplagte, trods et mildt vinterprogram, mens Manchester City skulle løbe meget, for at erobre bolden. Men bedst som københavnerne havde et godt tag på englænderne, gik det galt.

Efter 29 minutters spil leverede FCK-keeperen Jesper Christensen et stort drop. Gæsternes midterforsvarer, Nedum Onouha, var trukket op i københavnernes felt, og han sendte en inderside-afslutning af sted mod Christiansen, som endte med at se harmløs ud.

Men bedst som danskeren forsøgte at samle bolden op i snevejret, ramte bolden målmanden på armen, så han i stedet fik skubbet bolden ind bag sig i netmaskerne.

Onouha kunne med et stort smil på læben fejrer opgørets første scoring. Efter Citys scoring kom de bedre med i kampen, men de formåede dog ikke, at komme frem til nogle nævneværdige chancer, mens københavnerne pludselig virkede passive og ukoncentrerede.

I anden halvleg fik værterne en drømmestart, da Ailton headede dem tilbage i kampen, ti minutter inde i anden halvleg, på et hjørnespark, hvor han stod fuldstændigt umarkeret.

Men blot fem minutter senere kom City igen i front, da Stephen Ireland stod helt udækket inde i københavnernes forsvar, mens Ulrik Laursen stod få meter fra ham.

FC København havde dog ikke mistet modet, og cheftræner Ståle Solbakken skulle vise sig at få succes med sine to indskiftningerne af Jesper Grønkjær og Martin Vingaard i anden halvleg. Grønkjær var tilbage i sit gamle gear, med hurtige antrit og skarpe driblinger, hvilket var med til at åbne op i Citys forsvar.

Det skulle dog blive den anden offensive indskifter, Martin Vingaard, der løb med overskrifterne. Et minut inde i overtiden modtog han bolden i luften fra N’Doye, hvorefter Vingaard headede bolden ind. Grønkjær stod for opspillet, da han fandt nyindkøbet N’Doye, som han spillede i dybden.

Med Vingaards første europæiske scoring nogensinde i sin FCK-debut, kunne han og resten af holdet være tilfredse med at hive et uafgjort 2-2-slutresultat hjem i en kamp, hvor forsvareret lavede for mange fejl.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu