Наши партнеры

MenuVenstre afviser DBU's integrationsforslag

Dansk fodbold

Regeringen har valgt ikke at følge en opfordring fra DBU, der lyder på at give hurtigere statsborgerskab til fodboldtalenter, så de kan agere rollemodeller i integrationen.

Unge fodboldspillere skal ikke håbe på hurtigt statsborgerskab, så de kan fungere som gode rollemodeller for integrationen.

Venstre har nemlig ikke tænkt sig at følge en opfordring fra det danske fodboldforbund DBU om at give lovende fodboldtalenter en hurtigere vej til dansk statsborgerskab. Sådan lyder det fra Venstres integrationsordfører Karen Ellemann.

“Regeringen har ingen aktuelle planer om at lempe på reglerne for statsborgerskab til Danmark, og vi ønsker ikke at diskriminere mellem forskellige grupper af ansøgere. Derfor er det væsentligt for os, at reglerne gælder alle, der ønsker statsborgerskab,” siger Karen Ellemann til ritzau.

Andre europæiske lande som naboerene Tyskland og Sverige har professionelle landsholdsspillere i høj klasse, der er børn af indvandrere, mens DBU gennem mange år har gjort opmærksom på, at tilfældet ikke er sådan i Danmark, men at talentet angiveligt er til det.

Et af forhindringerne er ifølge DBU de restriktive regler for dansk statsborgerskab, hvor det er sjældent set er mulighed for at opnå statsborgerskab under 18-års alderen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu