Vejle nærmere nedrykning

FC Nordsjælland med Bejram Fetai som frontfigur sikrede sig her til aften med en 4-1-sejr over Vejle Boldklub endnu en sæson i den bedste danske fodboldrække, SAS Ligaen. Samtidig kom aftenens modstander, Vejle, et stort skridt nærmere nedrykning.

Vejle var før dagens kamp fire point fra den 10. plads, der sikrer overlevelse i Superligaen. Holdet kunne derfor med en sejr komme yderst tæt på SønderjyskE, som i øjeblikket er placeret på den livsvigtige 10. plads. Om det var viljen eller manglende evner, der haltede er svært at svare på. Vejlenserne kom i hvert fald aldrig reelt i nærheden af sejren.

Et vaklende Vejle-forsvar så flere gange i kampens startfase skidt ud og efter et par løse chancer til hjemmeholdet fik Bejram Fetai hul på bylden. Martin Bernburg satte god turbo på, og sendte en flot stikning af sted mod Bajram Fetai, som kvitterede med at sende den forbi Jimmy Nielsen til en FCN-føring på 1-0.

Vejle lignede i første halvleg ikke et hold med viljen til at kæmpe til sidste blodstråle. På trods af det fik gæsterne udlignet i det 26. minut. Efter fladt indlæg fra venstresiden kom bolden via FC Nordsjællands keeper Nenad Novakovic til Valentino Lai, som hurtigt var over returen og let scorede til 1-1.

Målet gav lidt ro på for udeholdet, der dog stadig ikke var spildominerende. I anden halvlegs begyndelse lignede Vejle-mandskabet et hold, der igen havde glemt, hvad de spillede for. FC Nordjælland lagde pres på vejlenserne , og efter 49 minutters spil gav det pote. Et hjørnespark havnede hos Fetai, der ikke så ud til at kunne nå bolden. På elegant vis fik Fetai dog kastet sig op i luften og saksesparkede den ind i netmaskerne. En fantastisk scoring de nok sent vil glemme på Farum Park.

Vejle vågnede igen op og fik faktisk lagt et fornuftig pres på FCN-keeper Novakovic . Skæbnen var dog hård for jyderne, da Jonathan Richter efter en times spil driblede sig igennem Vejle-forsvaret og drejede læderkuglen op i det lange målhjørne udenfor Jimmy Nielsens rækkevidde.

I dommerens overtid blev ydmygelsen så total for Vejle, og triumfen fuldendt for Fetai og FCN. Et indlæg fra Bernburg havnede hos en fremstormende Fetai, der flot sparkede den i nettet til slutresultatet 4-1. Et resultat der betyder, at Morten Wieghorsts mandskab også næste sæson kan sig et SAS Liga-mandskab.

Vejle ligner derimod mere og mere en nedrykker. Med to runder igen er der hele fire point op til SønderjyskE over stregen. De point skal hentes i en udekamp mod Randers og i en hjemmekamp mod AGF.