Наши партнеры

MenuVejle eliminerede svage Brøndby

Dansk fodbold

Vejle var inden aftenens pokalkamp mod Brøndby svært undertippede. Ikke mange troede på, at jyderne ville have en ærlig chance mod SAS Liga-klubben, men skeptikerne skulle blive klogere.

Brøndby kom til aftenens kamp med en frisk 2-1-sejr over AaB i bagagen, og de fleste regnede med, at Vejle hurtigt ville blive sat på plads. Brøndby startede også kampen bedst. Allerede efter tre minutter fik Brøndby frispark, og det endte midt i feltet, hvor Jimmy Nielsen gik fejl af bolden. Peter Madsen fik baghovedet på og bolden havde retning mod mål, men heldigvis for Vejle dukkede Marc Pedersen op og fik i sidste sekund reddet på stregen.

Første halvlegs helt store positive indslag var Vejles angriber Lawal. Efter otte minutters spil slap han fri på kanten, hvorfra han slog et perfekt indlæg. Inde foran mål så Brøndbys forsvar passivt til, og Delani kunne dermed med største lethed bringe hjemmeholdet i front.

Vejle stressede igennem hele halvlegen Brøndby med et højt pres, og gæsterne havde meget svært ved at bygge spillet op. Derfor skulle der enkeltmandspræstationer til, og sådan en stod Thomas Rasmussen for, da han slap fri på kanten og løb mod mål. Han afsluttede hårdt, men Jimmy Nielsen i målet fik den sendt pareret ud over baglinjen. På det efterfølgende hjørnespark var Anders Randrup, der i aftenens kamp agerede midterforsvarer, meget tæt på, men endnu en gang hev Vejles målmand en flot redning op af hatten.

Herefter stod der igen Vejle på det meste. De fik hele tiden tvunget Brøndby til at lave fejlafleveringer, og de blev selv farlige, når de kom i nærheden af Brøndbys felt. En halv time inde i kampen snød den sprudlende Lawal igen det passive Brøndby-forsvar, og denne gang var Vejle decideret uheldige med ikke at komme yderligere foran. Angriberens skud skruede i luften og prellede til sidst af på undersiden af overlæggeren.

Første halvleg sluttede dermed med en fortjent føring til hjemmeholdet på 1-0.

De sidste 45 minutter var knap nok startet, før Vejle igen kom frem til en stor chance. Brøndbys Jan Frederiksen var netop kommet på banen, i stedet for Thomas Rasmussen, og han fik en skidt start. Vejle drev gæk med ham, og det resulterede i en helt fri Salou inde foran Michael Tørnes’ mål, men han fik ikke helt træf på.

Herefter bølgede kampen lidt frem og tilbage, men det var stadig Vejle der var farligst. Lawal var igen på spil med godt en halv time igen, men denne gang var det Brøndbys målmand, Michael Tørnes, der kunne trække sig ud som vinder. En pragtredning fra den unge reserve holdt gæsterne inde i kampen.

Brøndby kom mod kampens slutning tættere på, og havde gode forsøg ved Alexander Farnerud og Morten ”Duncan” Rasmussen uden at det dog resulterede i mål. Dermed kunne Vejle levere årets hidtil største pokaloverraskelse ved at slå Brøndby ud af turneringen, og det betyder at de er at finde i hatten, når der fredag trækkes lod til næste runde i turneringen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu