Наши партнеры

MenuUnited i ”cruise control” mod Lyon

Champions League

Efter 1-1 på Stade Gerland for to uger siden mødtes Olympique Lyonnais og Manchester United FC i aftes på Old Trafford i Champions Leagues 1/8-finalernes returopgør.

Men selv om det altså var Lyon, som skulle score for at komme videre, så var det Manchester United, som fra start af sad på stort set alt spil, og det virkede ikke som om, at franskmændene på nogen måde var i stand til at true “De Røde Djævle”.

Efter 10 minutter kom den første af få farlige situationer i første halveg, da Cristiano Ronaldo skar ind i Lyons felt fra højre side, men hans skud blev blokeret. Men det blev ikke startskuddet til et festfyværkeri – snarere tværtimod.

Man skulle faktisk helt frem til det 29. minut, før Lyon havde deres første farlige skudforsøg. Det skete, da den svenske midtbane-elegantier, Kim Källström, prøvede sig af med en af sine mange kvaliteter – langskud. Et ordentligt drøn, som Edwin van der Sar i Manchester Uniteds mål ikke kunne holde, men mere farlig blev den situation ikke.

Dog formåede Lyon for første gang i kampen til en vis grad at presse Manchester United, men det blev aldrig til andet en nogle indlæg, som kæmperne, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, kærligt tog sig af. Lyons pres aftog i løbet af fem minutter og kampen gik så langsomt tilbage til den gamle rille med United sikkert i førersædet, uden at der skete noget af særlig karakter.

Men efter 41 minutter faldt så det rimelig fortjente føringsmål til det engelske hold. Efter simpelt men effektivt kombinationsspil i venstre side fik Wes Brown sendt et indlæg indover. Indlægget blev rettet af på sin vej mod klumpen af sorte og røde trøjer, og efter et par stationer landede bolden tilfældigvis hos Cristiano Ronaldo, som skyndte sig at banke den ind bag Grégory Coupet i Lyons mål.

United kunne altså gå til pause med et rimeligt resultat og en første halveg, som man havde domineret det meste af vejen, mens Lyon måtte finde på noget nyt, hvis de skulle kunne true deres, indtil da, overlegne modstandere.

Men ”noget nyt” var åbenbart en by i Rusland for Lyon-træner Alain Perrin, som ikke ændrede noget på sit hold. Det hele var altså status quo i den første halvdel af anden halveg, med United i kontrol og Lyon på en tilsyneladende endeløs ørkenvandring.

Først efter 74 minutter blev man vækket af sin søvn, da det lykkedes den indskiftede Kader Keita at ramme stolpen efter en fiks 1-2-kombination med Benzema. Og blot minuttet efter var Rooney pludselig helt fri med Coupet oppe i den anden ende, men angriberen formåede kun at skyde lige på den franske keeper.

Herfra udviklede kampen sig til en gang mystisk indianerfodbold, hvor Lyon stod og spillede bolden rundt om Uniteds forsvar uden at komme frem til noget overhovedet, mens Manchester United igen og igen havde 2-3 frie mænd i de rene stormløb ned mod Lyons mål med det samme resultat hver gang, når bolden blev sparket ind på den nærmeste Lyon-forsvarer.

Til sidst løb tiden ud, og Manchester United kan nu med en sikker sejr gå videre til kvartfinalerne efter en kamp, som næppe vil gå over i historien.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu