Наши партнеры

MenuUEFA overvejer ny EM-struktur

Andet fodbold

UEFA vil på et møde på fredag tage det første skridt i beslutningen om EM skal udvides til flere lande, som der har været meget snak om.

På fredag mødes UEFA’s eksekutive komite, hvor et af punkterne på dagsordenen vil være en udvidelse af antallet af lande til EM. Seneste udvidelse skete i 1996, hvor deltagertallet kom op på 16 lande, efter det i noget tid havde været otte lande.

I den seneste tid har det været heftigt debatteret om deltagerantallet til fremtidige slutrunde skal være større, og langt de fleste lande er også enige om en udvidelse, men hvor stor den bliver er svært at sige.

”De her turneringer tager lang tid at planlægge, og vi regner med at udsende invitationer og ansøgerdokumenter til EM i 2016 allerede inden udgangen af 2008. Så vi står i en position, hvor vi skal udsende information om, hvorvidt turneringen kommer til at bestå af 16, 20 eller 24 hold,” siger UEFA’s generalsekretær, David Taylor ifølge kunsport.dk.

En fremtidig udvidelse vil først kunne komme på tale til EM-slutrunden i 2016.Kommentér

3 kommentarer til “UEFA overvejer ny EM-struktur

 1. Andreas Johnke siger:

  16 er fint efter min mening… Kun de stærkeste kommer med, sådan som det bør være… med 24 hold har vi et sted imellem 6 og 8 hold med som intet har at gøre der, hvorfor vi vil se en del holde grave sig ned… Allerede i år har vi Østrig, Schweiz, Grækenland og Polen som absolut intet har at gøre ved et EM normalvis efter min mening. Grækenland havde for 4 år siden, men udover det er de 16 passende efter min mening. I tilfælde af at ALLE de store nationer kommer med så har vi et EM bestående af:

  Tyskland

  Frankrig

  Italien

  Spanien

  Holland

  Portugal

  Tjekkiet

  England

  Sverige

  Rusland

  Kroatien

  Tyrkiet

  Rumænien

  Danmark

  Bulgarien

  Serbien

  Alt derudover er fyld…

 2. David Thystrup siger:

  Ukraine burde kunne overgår Bulgarien efter min mening, men jeg er dybt enig med resten af holdene.

 3. Andreas Johnke siger:

  Tjaa… Ukraine kunne for et par år siden, da de toppede, men det er gået ned af bakke igen og når Shevchenko stopper har jeg svært ved at se hvordan de skal komme til tops…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu