Наши партнеры

MenuUEFA: nul-tolerance mod racisme

Andet fodbold

UEFA har på et møde i bestyrelsen vedtaget nogle retningslinier, som dommeren kan følge i forbindelse med alvorlige racistiske situationer.

Det er efter et to-dages møde i Litauens hovedstad, Vilnius, at UEFA´s bestyrelse har vedtaget retningslinierne, der skal tages i anvendelse i alvorlige situationer med racistiske motiver.

Dommeren kan i sådanne situationer afbryde kampen, sende holdene i omklædningsrummene og informere publikum via højttaleranlæggene om, at de racistiske handlinger eller ytringer skal stoppes. Efter en kort pause og efterfølgende genopstart af kampen skal dommeren igen vurdere, om handlingerne eller ytringerne er indstillet. Er dette ikke tilfældet, kan kampen afblæses, og sagen vil efterfølgende blive taget op i UEFA for at vurdere, om de involverede parter skal straffes.

UEFA-præsident Michel Platini siger ifølge UEFA´s hjemmeside:

”Vi har nul-tolerance mod racisme. Det var nødvendigt at give dommerne et redskab til at gøre noget, og vi har vedtaget parametrene og handlingerne, der giver dommeren mulighed for at stoppe en kamp, hvor der er racistisk adfærd på stadion. Der er autoriserede mennesker i form af dommeren og delegerede fra UEFA til stede under kampen, der kan samles forud for en eventuel beslutning om midlertidigt at afbryde kampen i 5-10 minutter. Hvis stemningen fortsat er anspændt, skal kampen stoppes.”

En nærmere beskrivelse af retningslinierne vil ifølge UEFA snarest blive offentliggjort.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu