Наши партнеры

MenuUEFA Cup-optakt: Glasgow Rangers – Fiorentina

UEFA Cup

Aftenens anden UEFA Cup-semifinale finder sted i Skotland, hvor Glasgow Rangers tager imod danskerklubben Fiorentina.

Dette års UEFA Cup har i Danmark været ramt af Getafe-feber, hvor fokus har ligget hos Michael Laudrup og John Faxe Jensen, men i al ubemærkethed har et par andre danskere hjulpet deres hold frem til semifinalen. Martin Jørgensen og Per Krøldrup flytter i aften fokus fra Spanien til Skotland, hvor de med Fiorentina møder et stærkt Glasgow Rangers-hold.

Den fineste europæiske klubturnering, Champions League, er i år stærkt domineret af engelske hold, med Manchester United, Chelsea og Liverpool alle i semifinalen. Men et skridt længere nede af rangstigen, UEFA Cuppen, er der klinisk renset for engelske hold, hvorfor Glasgow Rangers er ene om at repræsentere de britiske hold i turneringen.

Faktisk går Rangers ind til aftenens kamp på Ibrox med udsigten til at blive det mest succesrige europæiske hold i dette års turneringer. Hele fire titler har Rangers muligheden for at vinde. Den skotske Liga Cup er allerede på plads på Ibrox, og udover at føre Premier League, har Rangers sikret sig finalepladsen i den hjemlige pokalturnering og har altså i aftenens kamp muligheden for at sikre pladsen i UEFA Cuppen.

Glasgow Rangers startede det europæiske eventyr med at sikrer sig en plads i Champions League, gennem smalle sejre i kvalifikationen over montenegrinske Zeta og serbiske Røde Stjerne. I gruppespillet mødte Rangers svære modstandere i Barcelona, Lyon og Stuttgart, men sikrede sig alligevel tredjepladsen der gav adgang til UEFA Cuppen.

Her har Rangers imponeret med sejre over Panathinaikos, Werder Bremen og senest Sporting Lissabon. De største problemer havde Rangers i første knockout-runde mod Panathinaikos, hvor kun et udebanemål sikrede videre deltagelse.

Til aftenens kamp mod Fiorentina er Rangers-manager tvunget til at se bort fra adskillige profiler der normalt er sikre startere. Steven Naismith og Chris Burke er sidste navne på skadeslisten, der i forvejen tæller Allan McGregor, Lee McCulloch, Charlie Adam og DaMarcus Beasley. Desuden er skotternes styrmand og anfører Barry Ferguson karantæneramt.

Den italienske modstander fra Fiorentina har knapt så mange jern i ilden som Rangers, men kæmper i øjeblikket med AC Milan og Sampdoria i den hjemlige liga for at sikre sig en plads i næste sæsons Champions League, og indtager i øjeblikket den afgørende fjerdeplads.

Vejen til semifinalen har for Fiorentina budt på 12 kampe og blot et enkelt nederlag. Efter at have haft problemer med hollandske Groningen i første runde, havnede Fiorentina i gruppe, hvor italienerne mødte tjekkiske Mlada Boleslav, svenske Elfsborg, AEK Athen samt Jon Dahl Thomassons Villareal.

Med en sikker kvalifikation i hånden mødte Fiorentina i de næste runder Rosenborg, Everton og PSV Eindhoven. Kun returkampen mod Everton var tæt på at sende Fiorentina ud i den europæiske kulde, men italiensk koldblodighed sikrede videre avancement på bekostning af englænderne.

De danske landsholdsspillere, Martin Jørgensen og Per Krøldrup, har begge været en fast del af Fiorentinas hold i denne sæson. Selvom begge spillere har været ramt af skader undervejs, er både Jørgensen og Krøldrup vigtige spillere for ‘Viola’. Især i lyset af den stærke midterforsvarer, Tomas Ujfalusis skade, ser der ud til at være udsigt til spilletid til Per Krøldrup. I forsvaret kan Krøldrup få selskab af Martin Jørgensen, der er blevet benyttet som altmuligmand i denne sæson, og den tidligere AGF’er ligner et godt bud på Fiorentinas højreback.

Selvom Ujfalusi er et normalt sikkert valg i bagkæden, og det utvivlsomt er et tab for træner Cesare Prandelli, at skulle undvære tjekken, er det et Fiorentina-hold tæt på stærkeste opstilling der er klar til opgøret på Ibrox, og må kun undvære den karantæneramte Donadel.

Forventede startopstillinger:

Glasgow Rangers: Alexander, Broadfoot, Cuéllar, Weir, Papac, Davis, Hemdani, Dailly, Whittaker, Cousin, Novo.

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Krøldrup, Gamberini, Pasqual, Liverani, Montolivo, Kuzmanovic, Santana, Mutu, Pazzini.

TotalBold.dk’s bud på et resultat:

På papiret er udeholdet fra Firenze favoritter, i form af en stort set skadefri trup, hvorimod Rangers må undvære flere af holdets helt store profiler. Alligevel kan kampen vise sig at være en lige affære. Rangers har 50.000 højtråbende skotter i ryggen, og den velkendte britiske atmosfære bliver et afgørende rygstød. Selvom det utvivlsomt bliver svært for hjemmeholdet, tror vi på at kampen ender 1-1.

Skrevet af Michael ElgaardKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu