Наши партнеры

MenuUEFA afviste FCK’s klage

Dansk fodbold

FC København må på trods af deres store bekymringer over sikkerheden alligevel spille Champions League-kvalifikation i Jerusalem.

FC Københavns administrerende direktør Jørgen Glistrups klage til UEFA, har ikke fået UEFA til at ændre spillestedet til københavnernes udekamp mod Beitar Jerusalem Champions League-kvalifikationen.

Jørgen Glistrup vil senere i dag argumentere på et møde med det europæiske fodboldforbund UEFA i Lyon for, at FC Københavns udebanekamp mod Beitar flyttes væk fra Jerusalem, fordi klubben har fået flere karantænedomme efter tilskueruroligheder i den hjemlige turnering.

Men UEFA fastslår, at de ikke ændrer deres mening.

”Vi ser ingen grunde til at ændre beslutning, det er to isolerede sager, hvad der sker i den nationale liga, og hvad der sker i internationale kampe. Vi har ikke nogle problemer med, at Beitar spiller i Jerusalem. Det er vores holdning, og den vil ikke ændre sig på mødet,” sagde UEFA’s talsmand Thomas Gjordano til Politiken.dk.

Thomas Gjordano sammenligner samtidig med den nylige episode i Parken i København, hvor en tilskuer løb ind på banen og slog ud efter dommeren i EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Sverige.

”Jeg kunne trække en parallel til det, der skete i København i landskampen mellem Danmark og Sverige. Den voldelige episode, der indtraf i den landskamp, har grundlæggende ikke indflydelse på FC Københavns muligheder for at spille på deres hjemmebane i Parken. Det er præcis den samme sag. De disciplinære domme er altid knyttet til den turnering, hvor forseelserne er blevet begået,” fortalte Thomas Gjordano.

FCK havde i deres første forsøg på at flytte kampen, skrevet klage til UEFA, men denne anmodning afviste fodboldforbundet.

”Beitars stadionkarantæner er blevet tildelt i den indenlandske turnering, så det har ingen indflydelse på UEFA’s turnering. Det er kun, hvis det nationale fodboldforbund i Israel udvider stadion-karantænen til også at omfatte internationale kampe, at det ville have betydning for UEFA’s turnering. Men det er ikke tilfældet,” sagde Thomas Gjordano.

”Så det vi har svaret til FC København er, at det er to isolerede sager, kampene i den hjemlige liga og kampene i UEFA’s turnering. Med hensyn til sikkerhedssituationen i landet, så har UEFA tidligere besluttet, at der igen må spilles kampe i Jerusalem.”

FC Københavns bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, fortæller nu, at man vil acceptere UEFA’s afgørelse.

”Vi accepterer UEFA’s afgørelse. Vi har bare stillet spørgsmål til sikkerheden, ikke mindst foranlediget af Udenrigsministeriets skrivelser og de henvendelser vi fik fra DBU omkring, hvad der foregik på stadion. Men vi retter os ind efter UEFA’s forklaringer. Det har bare været min pligt, at spørge til det, hvis der er den mindste tvivl om sikkerheden for vores spillere eller fans. Nu er svaret kommet, og det accepterer jeg,” fortalte Flemming Østergaard.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu