Наши партнеры

MenuUdenlandske medier: Skandale, Danmark

EM 2008

Skandale, forræderi og idioter på banen. De internationale medier langer nu ud efter den rød-hvide fadæse i Parken.

Der er stor enighed blandt de udenlandske medier, når den store skandale i lørdagens landskamp skal beskrives. En skandale, som satte en stopper for EM Kvalifikations-kampen mellem Danmark og Sverige i Parken lørdag aften.

Der blev rystet på hovederne i forskellige internationale medier, efter den uheldige kamp for dansk fodbold. ”Skandale i København”, skrev tyske Bild, mens norske VG havde overskriften ” Røde Poulsen: Det slog klik for mig”, om det slag, som sendte luften ud af svenske Markus Rosenberg.

Især de svenske medier var hårde mod både Christian Poulsen, den danske fans hovedløse entre på banen og sikkerhedsforanstaltningerne i Parken.

”Hvor dum har man lov at være? Til sammen har de sænket deres land”, lød dommen fra svenske Aftonbladet, mens Expressens læsere efter sigende raser over indsatsen fra vagterne men til gengæld støtter Herbert Fandels beslutning.

Hos svenske Dagens Nyheter bliver den danske bitterhed beskrevet, med henvisning til kommentarerne fra danske kollegaer. Deriblandt sportschef for Berlingske Tidende, der skammer sig over at være dansk. Også de danske roligans får nogle ord med på vejen.

”De danske roligans er ikke så cool længere. Det var helt rigtigt at afbryde kampen. Et nødvendigt signal til fodboldverdenen”, skrev Dagens Nyheter.

Internationale medier som BBC havde ligeledes ryddet en god del sendetid for at beskrive skandalen med ordet ”et råddent æble” om den danske tilskuers optræden på banen.

Skandalen i Parken risikerer nemlig også at få konsekvenser for andre end blot Danmarks og Sveriges placering i EM-kvalifikationen. Bliver Sverige som forventet tildelt en 3-0-sejr, kan det også få følger for det spanske landshold, som er i samme gruppe som de to skandinaviske lande.

”Det slag, som var rettet mod dommeren, rammer Spanien. For os ville det bedste have været, at kampen blev genoptaget fra det 89. minut, og at den danske målmand ville redde straffesparket, så det hele endte uafgjort”, udtalte den spanske landstræner Luis Aragonés.

Samme holdning havde britiske BBC, der forudså at den bratte slutning på kampen kan rykke ved Nordirlands placering i top-10, hvis Sverige ender med at få sejren.

”Det hele kan ændre sig afhængig af UEFA’s dom over begivenheden i København, hvor dommer Herbert Fandel stoppede kampen med blot et enkelt minut tilbage af den ordinære spilletid.”Kommentér

En kommentar til “Udenlandske medier: Skandale, Danmark

  1. Mike Justesen siger:

    Vi er gode til at vise os frem..

    Tegningerne, dette, Bjarne .. vi er så gode..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu