Uafgjort i Sønderjysk lokalopgør

I sidste sæson mødtes SønderjyskE og Esbjerg fB tre gange, og hver gang endte kampen uafgjort. Dagens kamp, der bød på én dårlig og én nogenlunde halvleg, var ingen undtagelse.

Første og anden halvleg var som nat og dag, da SønderjyskE tog imod Esbjerg fB i eftermiddagens SAS Liga-kamp. Hvor første halvleg var decideret ringe og chancefattig, blev anden halvleg mere underholdende og bød på to scoringer.

Hjemmeholdet var hårdt ramt af skader op til kampen mod Esbjerg og måtte blandt andre undvære Ilsø, Ottesen, Halle og Avnskjold. Der var derfor lagt op til en svær opgave, idet Esbjerg havde fået en stærk start på sæsonen ved at spille 0-0 ude mod FC Midtjylland og vinde 2-1 hjemme over Brøndby.

Men Esbjerg var tydeligvis mere interesserede i at holde nullet end at komme frem og score, hvilket betød, at det offensive spil var nærmest ikke-eksisterende i første halvleg. Hertil kommer, at begge mandskaber havde særdeles vanskeligt ved at bruge boldbesiddelsen til noget fornuftigt. De første ti minutter var én lang kamp om midtbanen, men når bolden endelig blev erobret, blev den smidt væk igen. Første halvleg blev derfor en ørkenvandring med et uhørt antal fejlafleveringer, lange bolde og et næsten ikke-eksisterende tempo.

Efter 13 minutter slap Esbjerg-spilleren Søren Rieks endelig igennem i højre side, og han lagde et indlæg ind mod Vendelbo, der var ene Esbjerg-spiller i feltet, omgivet af intet mindre end syv modstandere. Alligevel blev situationen farlig, da målmand David Ousted kastede sig ud og snittede bolden, hvilket skabte et øjebliks forvirring i feltet. Vendelbo var først over bolden, men hans skud mod mål blev pareret af en forsvarsspiller.

Syv minutter senere fik SønderjyskE hjørnespark, og bolden passerede dybt gennem feltet. Her dumpede den ned for fødderne af Bertolt, der tydeligvis blev så overrasket over at modtage bolden, at han helt fri for mål ikke fik ram på den.

Fem minutter før pausen fik hjemmeholdet frispark midt på banen, og bolden blev sendt langt ind i Esbjerg-feltet. Jesper Kjærulff stod fuldkommen umarkeret i højre side, men helt fri for mål evnede han kun at heade bolden forbi målet og dermed spilde en stor chance.

Dermed endte en pinligt ringe første halvleg, men trænerne må have talt med store bogstaver i pausen. I hvert fald blev anden halvleg mere underholdende, om end fortsat med mange fejlafleveringer.

Allerede efter fem minutter slap Kenneth Fabricius med et godt træk mellem to forsvarsspillere helt fri foran målmand Lars Winde, der måtte strække sig for at få fingrene på bolden. Bolden tog undersiden af overliggeren og drønede i græstæppet lige omkring målstregen for derefter at springe i spil igen. Dommer Henning Jensens fløjte var dog tavs, og den langsomme gengivelse viste da også, at bolden ramte stregen og dermed ikke var i mål.

Efter 64 minutter fik to af hjemmeholdets forsvarsspillere ikke clearet bolden, og Jesper Lange slap helt fri i venstre side af feltet. Anders Egholm fik dog presset Lange, der faldt omkuld, men der blev ikke fløjtet for straffespark. I den langsomme gengivelse var det dog tydeligt, at Egholm havde fat i Langes arm og rev ham omkuld.

Og blot tre minutter senere fik SønderjyskE så overlistet Lars Winde. Et langt indkast blev forlænget til Johnny Thomsen, der ikke betænkte sig et øjeblik, men med venstrebenet sendte bolden ind i målet til 1-0.

Det fik Esbjerg-spillerne frem ad banen, og det kom til flere gode muligheder til Vendelbo og Thorvaldsson. De måtte dog vente til udløbet af den ordinære spilletid, før de fik udlignet. Nymann lagde fra venstre side et godt indlæg ind i feltet til Nikolaj Høgh, der ekvilibristisk prikkede bolden forbi Ousted til 1-1.

Esbjerg var derfor heldige med at få det ene point med fra Haderslev Fodboldstadion i en kamp, som efterlader et noget blandet indtryk ovenpå det svimlende antal fejlafleveringer og sløje tempo.