Наши партнеры

MenuU21-landsholdet kan fortsat nå EM

Dansk fodbold

Det var allerede officielt, at det danske ungdomslandshold ville få ufatteligt svært ved at nå U21-EM. Men med en sejr over Skotland, lever drømmen meget overraskende igen, da Danmark har kvalificeret sig til playoff-kampene.

Oprindeligt var den andenplads, som Danmark efter sejren over skotterne nu besidder, ikke nok, men efter et nærmere regnearbejde fra UEFA’s side, har man nu bekræftet, at Danmark lige med nød og næppe avancerer i kvalifikationen.

Overraskende er Danmark en af de fire bedste toere, hvilket betyder at man næste måned skal spille to playoff-kampe mod en af de ti gruppevindere. Vinderen går videre til U21-EM i Sverige i 2009.

Dette betyder at Nicklas Pedersens mål i 28. minut, ikke bare bragte Danmark til sejren, men yderligere også gav Danmark en mulighed for videre avancement til den herlige turnering i nabolandet.

Og selvom skotterne pressede kampen igennem, så var det Danmarks fremtidens mænd, som kunne trække sig sejrsrigt ud af kampen.

Men efter godt en halv time i og omkring omklædningsrummet, kunne UEFA komme med gode – og meget overraskende – nyheder. Danmark var nemlig blevet den fjerdebedste toer, efter Hviderusland, Frankrig og Israel, som hver blev toer i deres respektive gruppe.

”Jeg blev sgu en smule bevæget, da jeg så, hvor glade drengene blev, da vi fandt ud af, at vi alligevel var videre. Det er nu tredje gang, at vi er dømt ude, men nu er vi videre, og det er fantastisk for disse drenge, som ingen rigtig troede på,” siger landstræner Keld Bordinggaard ifølge DBU’s hjemmeside.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu