Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/totalbold.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
TotalBold.dk vurderer: Europa League-grupperne - TotalBold.dk
Наши партнеры

MenuTotalBold.dk vurderer: Europa League-grupperne

Europa League

TotalBold.dk giver herunder vores bud på, hvordan den endelige stilling bliver i samtlige Europa League-grupper. Derudover har vi vurderet hver af grupperne.

Gruppe A:

1. Ajax Amsterdam

2. Anderlecht

3. Dinamo Zagreb

4. FC Timişoara

Vurdering: På papiret ser den hollandske klub Ajax ud som de lette vindere, der er i stand til at køre tre andre modstandere over uden problemer. Klubbens værste modstander er Anderlecht, der har livsfarlige Matías Suárez i front og rutinerede Daniel Zítka på mål. Den belgiske klub har dog fået den talentfulde back Marcin Wasilewski langtidsskadet grundet en brutal stempling af Axel Witsel i den hjemlige liga.

Dinamo Zagreb kan ende som gruppens store overraskelse, da den kroatiske klub har adskillige rutinerede spillere og en forholdsvis bred trup. Der forventes ikke meget af rumænske Timişoara, men det kan ske at klubben kan sikre gode resultater på hjemmebane.

Gruppe B:

1. Valencia

2. Genoa

3. Lille

4. Slavia Prag

Vurdering: Gruppe B bliver en aldeles interessant og tæt gruppe. Valencia forventes at vinde gruppen, da spanske nøglespillere som David Villa, Juan Mata og David Silva kan afgøre kampe på egen hånd, hvilket i sidste ende styrker hele kollektivet. Serie A-klubben Genoa har verdensklassespillere. Rutinerede Hernán Crespo kan med sine mange mål vende en hel kamp til egen fordel.

Lille endte på en femteplads i den bedste franske fodboldrække efter hård konkurrence fra toppen, men træner Rudi Garcia har formået at få det bedste ud af et kvalificeret mandskab, hvilket kan udmunde i en eventuel andenplads i gruppe B. Slavia Prag forventes at indtage en fjerde- og dermed sidsteplads. Den tjekkiske klub har altid stået i skyggen af storebroderen Sparta Prag, der også deltager Europa League.

Gruppe C:

1. Hamburger SV

2. Celtic

3. Hapoel Tel-Aviv

4. Rapid Wien

Vurdering: Hamburger SV kommer uden tvivl til at sidde tungt på gruppe C, når der skal kæmpes om videre avancement. Det tyske mandskab har en fremragende kombination af rutinerede landsholdsspillere og unge spirende talenter, der tilsammen udgør en eksplosiv cocktail. Celtic blev løbet over ende af de evige rivaler fra Glasgow Rangers, hvilket blot har skabt et incitament til hårdere arbejde denne sæson. Dette tæller således både i den hjemlige skotske liga og i Europa League. Klubben har en af verdens bedste målmænd i Artur Boruc, der med sine lynhurtige reflekser kan holde nullet i en kamp, hvor selv forsvaret har været hullet som en si.

Israelske Hapoel Tel-Aviv har i europæiske sammenhænge været en garant for underholdende fodbold. Tel-Avivs anfører, 35-årige Walid Badir, er en klassisk indpisker der på trods af sin alder har et højt bundniveau, hvilket virker til at smitte holdkammeraterne til at præstere bedre. Østrigske Austria Wien trækker det korteste strå, da den urutinerede trup i længden ikke kan levere det påkrævede spil der er nødvendigt for at komme videre i turneringen.

Gruppe D:

1. Sporting CP

2. Hertha Berlin

3. Heerenveen

4. Ventspils

Vurdering: Sporting CP er uden tvivl på papiret det stærkeste hold. Klubbens træner Paulo Bento råder over en stjernespækket trup der både rummer landsholdsspillere og friske skud på stammen. Mest nævne- og beundringsværdige er klubbens 22-årige anfører, João Moutinho. Der verserer konstant rygter om eventuelle skift til storklubber, men Moutinho er tilfreds med livet i Portugals hovedstad, hvor det bl.a. er der han er blevet en portugisisk landsholdsspiller. Gruppens andenplads går til Bundesliga-klubben Hertha Berlin. Mandskabet er bredt fordelt over hele verden og appellerer til mange folkefærd. Hovedstadsklubben endte på en fjerdeplads i ligaen, hvilket giver adgang til Europa Leagues play-off-runde, hvor man slog danske Brøndby med sammenlagt 4-3.

Heerenveen, vandt adgang til Europa Leagues play-off-runde ved at vinde den hollandske pokal, KNVB Cup, hvor man vandt i finalen på straffesparkskonkurrence mod Twente, der er at finde i gruppe H. Klubben er i besiddelse af danskeren Kristian Bak Nielsen, der i SAS Ligaen viste sig fra bedste side. Grunden til at Heerenveen blot lander på en tredjeplads er at klubben ikke er rutineret nok til at omgås i Europa endnu. Dog forventes det at danskerklubben kan slå Ventspils, som på trods af fjerdepladsen viste flotte egenskaber og en målrettethed i verdensklasse under Champions League-kvalifikationen, som de dog røg ud af. Den baltiske klub kan uden tvivl overraske.

Gruppe E:

1. Roma

2. Fulham

3. FC Basel

4. CSKA Sofia

Vurdering: Den italienske hovedstadsklub Roma endte sidste sæson på en sjetteplads i Serie A, hvilket giver adgang til Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde. Vejen til gruppespillet var let og kort, da man først slog belgiske Gent sammenlagt 10-2, mens man sejrede over MFK Košice med 10-4. Disse cifre viser at Roma er klar til at revanchere det dårlige resultat sidste sæson med en Europa League-pokal. Fulham fejede småhold af banen i kvalifikationskampene, men fik dog i play-off-runden noget at se til mod russiske Amkar Perm, hvor englænderne dog sejrede 3-2 sammenlagt. Fulhams manager Roy Hodgson råder over en bred trup med mange kendte navne, der kan afgøre kampe med farlige afleveringer, iskolde afslutninger og milimeterpræcise indlæg.

Gruppens schweiziske klub Basel får kamp til stregen af bulgarske CSKA Sofia. Begge klubber har allerede optrådt i den noget større turnering Champions League, men er begge blevet sendt hjem i gruppespillets fire kampe. Begge hold er lige i forhold til spillermateriale, men Basel lever videre på de store resultater de præsterede i kvalifikationskampene, hvilket kan være en afgørende faktor.

Gruppe F:

1. Galatasaray

2. Panathinaikos

3. Dinamo Bukarest

4. Sturm Graz

Vurdering: Galatasaray og Panathinaikos er gruppe F’s stærkeste klubber. Efter fortrinlige resultater i sidste sæson er begge hold klar til den nye sæson, hvor spillerne er rede til at give sig fuldt ud. Galatasarays og Panathinaikos’ indbyrdes kampe bliver spækket med stjerner, intense og utvivlsomt underholdende.

Dinamo Bukarest kan muligvis hente point på hjemmebane mod gruppens to store, mens rumænerne formentligt vil køre Sturm Graz fra Østrig over, hvor især angriberen Mario Haas vil være toneangivende.

Gruppe G:

1. Villarreal

2. Lazio

3. Red Bull Salzburg

4. Levski Sofia

Vurdering: La Liga-klubben Villarreal er noget overraskende endt i Europa League. Efter en forrygende sæson med den nuværende Real Madrid-træner Manuel Pellegrini ved roret, så endte man på en femteplads, hvilket giver direkte adgang til play-off-kampene. Herfra er det spanske tophold gledet let igennem og er desuden endt i en nem gruppe. Spaniernes største trussel er italienske Lazio, der endte på en tiendeplads i Serie A. Italienerne kan sagtens formå at rende i remisser med Villarreal, men virker til allerede at være videre inden gruppespillets kampe begynder.

Red Bull Salzburg, med Thomas Augustinussen i truppen, har pløjet sig frem til en førsteplads i den østrigske liga, hvor man desuden havde ligaens topscorer med hele 39 mål. Det er netop topscoreren Marc Janko de andre hold skal tage højde for, da den 26-årige afslutter iskoldt. Levski Sofia forventes af mange bookmakere at være gruppens bundprop, men de to brasilianere Joãozinho og Zé Soares kan være nøglen til sejre med deres hurtighed og stærke teknik.

Gruppe H:

1. Fenerbahçe

2. Steaua Bukarest

3. Twente

4. Sheriff Tiraspol

Vurdering: Det var overraskelsernes tid i den tyrkiske liga. Storhold som Galatasaray og Fenerbahçe blev løbet over ende af Trabzonspor og Sivasspor, der begge imponerede og tryllebandt Tyrkiet ved at bryde de førnævnte storklubbernes mesterskabsmonopol ved at besejre dem. Dog var det ingen af de fire ovenstående hold der løb af med titlen – det endte med at blive Beşiktaş, der løftede pokalen.

Fenerbahçe er en velkendt klub i Europa, der har spillet lige med større klubber. Megen modstand møder de ikke fra de resterende klubber i gruppen. Dog bliver det interessant at følge Steaua Bukarests og Twentes kamp om andenpladsen i gruppen – en kamp vi tror Bukarest med nød og næppe vinder på grund af deres stabile forsvar og deres kontraangrebsevner.

Gruppe I:

1. Everton

2. Benfica

3. AEK Athen

4. BATE Borisov

Vurdering: Sidste sæsons femmer i Premier League, Everton, kom direkte til play-off-runden, hvor man med lethed slog tjekkiske Sigma Olomouc 5-1 sammenlagt fordelt på to kampe. Evertons mandskab er af meget høj klasse. Merseyside-klubben har bl.a. anfører Phil Neville, Louis Saha og Mikel Arteta, der alle er helte på Goodison Park og som har noget at have det i. Evertons værste konkurrenter er de portugisiske bronzevindere fra Benfica, der ligeledes har en farlig og interessant trup. Navne som Nuno Gomes, Barcelona-talentet Keirrison og spanske Javi García udgør tilsammen en stærk enhed, der skal krydres med otte andre spillere.

BATE Borisov blev sidste sæson kaldt ”Champions Leagues babyer”. Klubben havde nemlig turneringens yngste gennemsnitsalder. Klubben endte på en sidsteplads i en gruppe bestående af Juventus, Real Madrid og Zenit Sankt Petersborg, hvor man fik sig tre point. Viljestyrken var der, da man tog point fra russerne og stod uafgjort i begge opgør med Juventus. Det er nemlig denne viljestyrke, der kan vende forventningerne og kan sikre videre avancement i Europa League. AEK Athen har en talentfuld trup og kan blive en stor mundfuld for det unge mandskab.

Gruppe J:

1. Shakhtar Donetsk

2. Toulouse

3. Club Brügge

4. Partizan Beograd

Vurdering: Sidste sæsons UEFA Cup-vindere, ukrainske Shakhtar Donetsk, er gruppens stærkeste hold. Holdet er blevet kendt for deres seks brasilianere der sammen kan holde legestue med oppositionen og som kan afgøre kampe. Det franske hold Toulouse har den 27-årige anfører Mauro Cetto i spidsen forventes at tage med Donetsk til næste runde. Ligue 1-fireren har et velspillende hold som formår at fange modstandere i kombinationer og elegante førstegangsberøringer.

Dog skal begge hold tage højde for ofte undervurderede Club Brügge. Belgierne har et hold fyldt med unge talenter, der skal tage ved lære af Europa League. Desuden har selv talenterne international rutine. Her kan hollandske Ryan Donk nævnes, da forsvarsspilleren vandt U21-EM i 2007. Alle nævnte hold i gruppe J forventes, at udklassere Partizan Beograd, der i den serbiske liga er det bedste hold, men er i skarp konkurrence med andre i Europa.

Gruppe K:

1. PSV Eindhoven

2. FC København

3. Sparta Prag

4. CFR Cluj

Vurdering: FC København er Danmarks eneste hold i Europa, hvilket kan mærkes på støtten fra almene danskere uden klubtilhørsforhold og eventuelle tilhængere af SAS Liga-modstanderklubber. Ståle Solbakken har dog lidt under svingende resultater i den hjemlige liga, hvilket muligvis kan udnyttes af PSV Eindhoven, der har et slagkraftigt mandskab. Blandt andet råder træner Fred Rutten over den svenske landsholdskeeper Andreas Isaksson og det svenske supertalent Ola Toivonen, der gang på gang beviser at han er en kommende frisparksmester.

Sparta Prag kan true de hvide løver fra København, men FCK har efterhånden den fornødne rutine der er påkrævet, og ved hvordan man skal omgå sig i udlandet. Cluj kan vække opsigt og eventuelt vinde point hjem mod opponentholdene.

Gruppe L:

1. Werder Bremen

2. Athletic Bilbao

3. Austra Wien

4. Nacional

Vurdering: Werder Bremen har gennem de sidste mange sæsoner fået etableret sig selv som et storhold, men 2008/2009-sæsonen i Bundesligaen var en mindre spillemæssig katastrofe. Holdets spil var ikke så præcist og elegant som i det tidligere sæsoner, hvilket endte med at Werder Bremen måtte slå sig til tåls med en tiendeplads. Athletic Bilbao har med sit mandskab, der udelukkende består af spaniere, potentialet og evner til at erobre andenpladsen i gruppe L. Klubbens 31-årige anfører Joseba Etxeberria har været med i mange år og formår endda, på trods af sin alder, at tage initiativ til lange offensive raids på sin wing.

Begge hold skal dog holde et vågent øje med Austria Wien, der endte som treer i den østrigske liga. Klubben har mange velkendte navne. Dette inkluderer blandt andet den tidligere anfører for Polen, Jacek Bąk, der med sin erfaring og forbilledlige spil binder Austria Wiens forsvar sammen. En stor indpisker og opildner.

Nacional har således også en del at byde på. Holdet har et overtal af brasilianere og portugisere, hvilket påvirker holdet positivt. Sammen kan de udgøre en trussel ved at spille flot fodbold og vinde kampe ud fra deres tekniske egenskaber.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu