Наши партнеры

MenuTotalBold.dk vurderer: Champions League-gruppe H

Champions League

TotalBold.dk giver herunder vores bud på, hvordan den endelige stilling bliver i Champions League-gruppe H, som indeholder engelske Arsenal FC, græske Olympiakos FC, hollandske AZ Alkmaar samt belgiske R. Standard de Liège.

1. Arsenal

Information: Arsenal havde en skuffende 2008/2009-sæson, hvor hovedstadsklubben endte på en fjerdeplads i Premier League med elleve point op til Chelsea på tredjepladsen. Dog var det ikke en decideret fiasko, da Robin van Persie og Emmanuel Adebayor blev en sprængfarlig angrebsduo, der skabte frygt hos opponentholdende. Tilsammen stod spillerne for 21 af Arsenals samlede 68 mål, hvilket må betragtes som en stor succes.

Med fjerdepladsen sikrede Arsenal sig direkte kvalifikation til Champions League-gruppespillet. Her skal de forsøge at sikre sig videre avancement, hvilket på papiret ligner en overkommelig opgave, da London-klubben deler plads med Olympiacos, AZ Alkmaar og Standard Liège.

Sidste sæson kæmpede Arsenal sig frem til semifinalerne i den prestigefyldte turnering, hvor de røg ud til ligarivalerne fra Manchester United. I ottendedelsfinalerne stødte man ind i problemer mod Roma, men kom senere videre på straffesparkskonkurrence. I kvartfinalerne ventede Villarreal, som under Manuel Pellegrinis ledelse havde præsteret fremragende i den hjemlige liga. Arsenal slog dog sikkert Villarreal sikkert med 4-1 sammenlagt, hvorefter man i semifinalerne blev slået ud på samme cifre.

Vurdering: Arsenal har uden tvivl potentialet til at nå langt i Champions League. Arsène Wenger er en rutineret herre og har stået i spidsen for Arsenal tretten år, og det har sat sine spor. Franskmanden råder over en bred trup – denne gang uden Adebayor, der har den fornødne rutine til at nå langt. Først og fremmest skal der fokuseres på gruppespillet, hvor det forventes at klubben kommer videre til knock out-runderne uden store problemer.

2. Olympiakos

Information: Olympiakos havde en utrolig succesfuld sidste sæson. Grækerne endte på en solid førsteplads med tolv point ned til PAOK på andenpladsen. Foruden det formidable resultat, så havde man også en af topscorerne i ligaen. Velkendte Luciano Galletti blev – i selskab med AEK Athens Ismael Blanco – rost til skyerne af medier, tilskuere og klubfolk. De to argentinske landsmænd havde begge formået at prikke bolden i nettet fjorten gange.

Med førstepladsen i den græske liga sikrede Olympiakos sig adgang til den tredje kvalifikationsrunde i Champions League, hvor man mødte slovakiske Slovan Bratislava. I første kamp scorede Olympiakos’ Avraam Papadopoulos et mål efter blot to minutter, hvilket satte slovakkerne skakmat. Olympiakos ville senere hen gå hen og vinde 4-0 sammenlagt.

I play-off-runden skulle man møde Sheriff Tiraspol. Man slog rumænerne sammenlagt 3-0 uden komplikationer.

Vurdering: Den græske liga er ofte en liga, hvor ældre fodboldspillere tager hen efter adskillige år i europæiske topklubber. Det medvirker til at rutinen oftest set er meget høj, hvilket ingen undtagelse er i Olympiakos’ tilfælde. Det er netop rutinen som kan ende med at blive grækernes vigtigste våben imod yngre ben, hvor overblikket og aflæsningen af situationer som regel ikke er så effektiv og udviklet endnu. TotalBold.dk tror, at Olympiakos kommer med til ottendedelspladserne akkompagneret af Arsenal, hvor man vil møde hård modstand fra de andre kvalificerede.

3. AZ Alkmaar

Information: AZ Alkmaar var suveræne i ligaen i sidste sæson. Holdet endte hele elleve point foran den nærmeste efterfølger Twente, og derudover havde man en målscorer, som hed 66-22. Dermed tog holdet revanche fra 2007/2008-sæsonen, hvor de endte helt nede på ellevtepladsen.

Det var også forklaringen på, hvorfor AZ Alkmaar ikke spillede europæisk i sidste sæson, hvilket muligvis har været positivt for holdet, eftersom de kunne fokusere fuldt ud på at hente mesterskabet.

Alkmaar er også påbegyndt den nye Æresdivision-sæson som lyn og torden. Mandskabet har erobret førstepladsen med 12 point efter fem spillerunder. De startede sæsonen ud med at tabe 3-2 til Heracles, mens de siden da fik rettet skuden op, og nu er ubesejrede i de seneste fire kampe, som blandt andet tæller en storsejr på 6-0 mod Waalwijk. Holdet har blandt andet forstærket sig med Rasmus Elm, som kommer til klubben fra Kalmar FF, og betegnes som et stort midtbanetalent.

Vurdering: Hollandsk fodbold har udviklet sig en del i de senere år, men de mangler stadig meget for at kunne matche sig med en af verdens stærkeste ligaer, Premier League. Derimod må den hollandske liga anses for at være på samme niveau med den græske. Det er dog AZ Alkmaars manglende europæiske deltagelse sidste år, som placerer holdet på en tredjeplads.

4. R. Standard de Liège

Information: Slutstillingen i den bedste belgiske række, Jupiler Ligaen, var enormt tæt i sidste sæson. Så tæt, at mesteren skulle afgøres på målscoreren, hvilket betød, at Standard Liege kunne række mesterskabspokalen i luften med 77 point på kontoen foran næsen på Anderlecht. Standard Liege havde pudsigt nok præcist det samme pointantal, som holdet vandt ligaen med sæsonen forinden.

I den forrige sæson kom Standard Liege ikke med i Champions League-gruppespillet, da de blev slået ud med det knebne 1-0-resultat til Liverpool efter ekstra tid.

Standard Liege har ikke fået den ønskede start på den nye sæson. Holdet startede med at spille to kampe uafgjort mod St. Truiden og Germinal Beerschot, mens de hentede sæsonens hidtil eneste sejr mod Roeselare. Herefter kom der atter grus i maskineriet, og holdet har således spillet 1-1 mod både Charleroi og senest Anderlecht. Derfor må de forsvarende mestre se sig placeret på syvendepladsen med syv point.

Vurdering: Standard Liege vandt sidste sæson med nød og næppe, og de har påbegyndt denne sæson ustabilt. Derudover må holdet overordnet set blive betragtet som det letteste bytte for de andre glubske mandskaber i gruppen.

Se hele kampprogrammet for gruppe H
_________________________________________________________________________

HVORDAN VURDERER DU GRUPPE H?

DELTAG I DEBATTEN HER!Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu