Наши партнеры

MenuTotalBold.dk vurderer: Champions League-gruppe G

Champions League

TotalBold.dk giver herunder vores bud på, hvordan den endelige stilling bliver i Champions League-gruppe G, som indeholder spanske Sevilla FC, skotske Rangers FC, tyske VfB Stuttgart samt rumænske AFC Unirea Urziceni.

1. Sevilla FC

Information: Sevilla FC endte i den foregående sæson på tredjepladsen med 70 point i Primera Division foran Atletico Madrid på fjerdepladsen med 67 point. Derimod havde andalusierne langt op til både nummer to og et. Real Madrid sikrede sig andenpladsen med 78 point, mens FC Barcelona endte med hele 87 point og blev mestre.

Sevilla havnede på en skuffende femteplads sæsonen forinden, hvilket betød, at holdet i sidste sæson måtte nøjes med at spille UEFA Cup-fodbold. Holdet endte i gruppe C, men de sluttede på fjerdepladsen og var derfor færdige i gruppen, mens de kunne se Standard Liege, VfB Stuttgart samt Sampdoria avancere i turneringen.

Holdet startede denne ligasæson med et 2-0-nederlag til Valencia CF. Holdets topscorer Frédéric Kanouté blev udvist i det 45. minut, og i anden halvleg gjorde hjemmeholdet Valencia kort proces, da Juan M. Mata og Pablo Hernandez scorede målene. Sevillas mest bemærkelsesværdige forstærkning under sommerens transfervindue var den 24-årige angriber Álvaro Negredo fra Real Madrid.

Vurdering: Sevilla har et veletableret mandskab. Holdet har et fremragende kombinationsspil, og med spaniernes hurtighed, forudser vi, at de vil vinde flest kampe i gruppen. Det skal dog blive spændende at se, hvordan de klarer sig mod det fysisk stærke mandskab Randers FC.

2. VfB Stuttgart

Information: VfB Stuttgart endte op med tredjepladsen i sidste Bundesliga-sæson. De afsluttede sæsonen et enkelt point foran Hertha Berlin på fjerdepladsen, mens Wolfsburg endte med mesterskabet, med blot fem point flere end Stuttgart. Bayern München sluttede på andenpladsen med tre point flere end Stuttgart.

VfB Stuttgart spillede i sidste sæson UEFA Cup-turneringen, hvor de havnede i gruppe med netop Sevilla. Tyskerne avancerede til 1/16-finalerne igennem en andenplads i gruppen. Herefter var modstanderen russiske Zenit St. Petersburg. Det tyske mandskab kunne dog ikke stille meget op mod russerne, og de måtte se sig slået med 4-2 sammenlagt. Dermed var de ude af historiens sidste udgave af UEFA Cuppen.

Holdet er påbegyndt den nye sæson med et nederlag, en sejr samt to uafgjorte kampe. De indledte Bundesligaen med et 2-0-nederlag til de forsvarende mestre Wolfsburg, mens de hentede sæsonens første sejr mod oprykkerne fra Freiburg. Dem besejrede de hele 4-2. I sommerens transfervindue har holdet hentet FC Barcelonas Aliaksandr Hleb og blandt andre også den 21-årige midtbanespiller Zdravko Kuzmanovic fra Fiorentina.

Vurdering: Stuttgart vurderer vi til at være stærkere end Rangers FC, men vi tror ikke, at holdene vil have nogen synderlig stor afstand til hinanden. Derfor gælder det for tyskerne om, at have marginalerne på deres side, når de afgørende opgør bliver afviklet. Vi anser dog ikke Stuttgart som stærke nok til at overhale spanske Sevilla FC, som mindst er et niveau over.

3. Rangers FC

Information: Rangers sikrede det skotske mesterskab for 52. gang. De endte fire point foran de evige rivaler, Celtic, som måtte se sig tilfredse med andenpladsen, hvilket betød direkte kvalifikation til dette års Champions League-turnering.

Holdet led dog en anden skæbne sæsonen forinden, idet de endte på andenpladsen og dermed skulle ud i Champions League-kvalifikationen.

De startede i anden kvalifikationsrunde, hvor de blev slået ud af FBK Kaunas med 2-1 i det samlede regnskab og netop Kaunas var det hold, som danske AaB i overbevisende stil slog ud med 4-0 samlet i tredje kvalifikationsrunde. Rangers’ mest bemærkelsesværdige handel er Jérôme Rothen, som er hentet i Paris SG for omkring fire millioner kroner.

Vurdering: Den skotske liga kan endnu ikke sammenlignes med hverken Bundesligaen eller Primera Division, og derfor spår vi Rangers FC til en tredjeplads, som giver adgang til Europa League.

4. AFC Unirea Urziceni

Information: Unirea Urziceni, som har den tidligere Chelsea-spiller Dan Petrescu som cheftræner, vandt klubbens første mesterskab i historien i sidste sæson. 41-årige Petrescu har trænet holdet siden 2006 og holdet, med 55 år på bagen, sikrede mesterskabet fem point foran Dinamo Bukarest på andenpladsen.

Holdet kom kun til første kvalifikationsrunde i UEFA Cuppen i sæsonen 2008-09, hvor de tørnede sammen med Hamburger SV og samlet tabte 2-0.

Rumænske Unirea Urziceni har taget hul på den nye sæson i ligaen, hvor de efter fem spillerunder ligger på femtepladsen med ti point. De har dog blot et point op til førerholdet FC Brasov.

Vurdering: Unirea Urziceni må vurderes som det svageste led i gruppen. De har aldrig tidligere prøvet kræfter med Champions League-turneringen, og sidste sæsons kamp mod Hamburger SV vidner om, at holdet mangler meget rutine, hvis de vil være en seriøs udfordrer i gruppen.

Se hele kampprogrammet for gruppe G
_________________________________________________________________________

HVORDAN VURDERER DU GRUPPE G?

DELTAG I DEBATTEN HER!Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu