Наши партнеры

MenuTotalBold.dk vurderer: Champions League-gruppe E

Champions League

TotalBold.dk giver herunder vores bud på, hvordan den endelige stilling bliver i Champions League-gruppe E, som indeholder engelske Liverpool FC, franske Olympique Lyonnais, italienske ACF Fiorentina samt ungarske Debrecen VSC.

1. Liverpool FC

Information: Liverpool FC fik en fremragende afslutning på Premier League, idet man endte på andenpladsen, hvilket ikke var sket siden sæsonen 2001/2002. De måtte dog overlade førstepladsen til Manchester United, som endte blot fire point foran Liverpool-holdet.

Mandskabet nåede også langt i Champions League, hvor holdet i overbevisende stil sendte den spanske storklub, Real Madrid, ud af den prestigefyldte turnering, med en samlet sejr på 5-0. Dermed var “The Reds” klar til kvartfinalen, hvor ligarivalerne fra Chelsea FC ventede. Her kunne Rafael Benítez’ tropper dog ikke stille meget op, og således blev man ekspederet ud af turneringen med et nederlag på 7-5 sammenlagt.

I den nye Premier League-sæson indledte holdet med et 2-1-nederlag til Tottenham, og efter fire spillerunder ligger Liverpool helt nede på syvendepladsen med kun seks point på kontoen. Under sommerens transfervindue har Liverpool blandt andet solgt holdets midtbane-stjerne, Xabi Alonso samt forsvareren Álvaro Arbeloa. Begge spillere er røget til Real Madrid. Derimod har man blandt andet skrevet kontrakter med Glen Johnson og Alberto Aquilani, som erstatninger for netop disse to salg.

Vurdering: Liverpool FC viste i sidste sæson, at de har klassen til både at spille med i Premier League, som er en af de hårdeste ligaer i verden, samt avancere helt frem til kvartfinalen. I denne gruppe må holdet vurderes som det stærkeste på papiret, mens holdets store erfaring i turneringen også vejer tungt i denne vurdering.

2. Olympique Lyonnais

Information: Olympique Lyonnais måtte, efter at have vundet det franske mesterskab syv sæsoner i træk, nøjes med tredjepladsen i sidste sæson, hvor de havde hele ni point op til mesterholdet Bordeaux, mens Marseille sluttede på andenpladsen. Med tredjepladsen måtte Lyon-mandskabet altså pludselig yde en ekstra indsats for at komme med i Champions League-gruppespillet. Franskmændene havde dog ingen problemer med at kvalificere sig, da de besejrede belgiske Anderlecht med hele 8-2.

I Champions League-turneringen i sidste sæson endte holdet i gruppe F, hvorefter de avancerede til 1/8-finalerne, eftersom de endte på andenpladsen i gruppen bagved Bayern München. Lyon mødte FC Barcelona i 1/8-finalerne og her kunne holdet ikke stille meget op. Catalanerne slog dem sikkert ud med 6-3 i den samlede sejr.

Lyon har været ganske aktive under sommerens transfervindue. Holdet har således blandt andet sagt farvel til angrebsstjernen Karim Benzema, som er blevet afsat til Real Madrid, mens man blandt andre har indkøbt FC Portos Lisandro López og Aly Cissokho plus Michel Bastos fra OSC Lille. Indtil videre ligger holdet på tredjepladsen i den nye sæson af Le Championnat, hvor de har samme pointantal som nummer et og to, Bordeaux og Paris SG.

Vurdering: Olympique Lyonnais skal revanchere sig både i den franske liga, men også i Champions League. Derfor tror vi, at det er et topmotiveret fransk mandskab, som man vil opleve i gruppe E. Vi vurderer, at der bliver tæt løb mellem anden- og tredjepladsen, da man bestemt ikke skal undervurdere italienske ACF Fiorentina.

3. ACF Fiorentina

Information: Cesare Prandelli bragte sit mandskab frem til fjerdepladsen i sidste Serie A-sæson, hvilket gav en billet til Champions League-kvalifikationen. Holdet havde marginalerne på deres side, da de lige akkurat slog Sporting Lissabon på reglen om udebanemål og dermed var de klar til denne sæsons gruppespil.

Fiorentina var også i det fine Champions League-selskab i sidste sæson, men her endte man på tredjepladsen i gruppe F med Bayern München og Lyon foran sig, og derfor måtte man nøjes med UEFA Cup-fodbold efterfølgende.

Klubben har i løbet af sommerens transfervindue solgt blandt andre, brasilianske Felipe Melo, til rivalerne fra Juventus. Mens man bl.a. har forstærket sig med Lorenzo De Silvestri fra Lazio og West Hams Savio.

Vurdering: Fiorentina har et stærkt mandskab, da man er godt besat af rutinerede spillere i alle kæder. Af danskere har klubben Per Krøldrup og Martin Jørgensen, mens angrebet tæller Adrian Mutu og Alberto Gilardino, som må betegnes som en farlig duo. Derfor tror vi sagtens, at de kan true Olympique Lyonnais om andenpladsen, mens Debrecen også burde være en overkommelig modstander for italienerne. Liverpool FC må derimod betegnes som flere niveauer over Serie A-topholdet.

4. Debrecen VSC

Information: De ungarske mestre Debrecen VSC endte ni point foran efterfølgeren Újpest FC. De kvalificerede sig til denne sæsons gruppespil ved først at besejre svenske Kalmar FF efter reglen om udebanemål, hvorefter de tørnede sammen med Levadia, som de sikkert besejrede med 2-0 sammenlagt.

Holdet, som også vandt den ungarske Super Cup i sidste sæson, har to brasilianere i truppen. Det drejer sig om Vinicius, som er venstre kant samt Hugo, som huserer i forsvaret. Derudover har holdet i det seneste transfervindue hentet franskmanden Adamo Coulibaly.

Vurdering: Holdet er forholdsvist ukendt for de fleste i Champions League-sammenhæng. Men eftersom mandskabet lige akkurat besejrede de svenske mestre Kalmar FF, bør de ikke være faretruende i denne gruppe. Derfor tror vi ikke, at holdet får særligt mange point på cv’et, og altså må forlade gruppespillet uden videre europæisk deltagelse i sæsonen.

Se hele kampprogrammet for gruppe E
_________________________________________________________________________

HVORDAN VURDERER DU GRUPPE E?

DELTAG I DEBATTEN HER!Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu