Наши партнеры

MenuTotalBold.dk vurderer: Champions League-gruppe C

Champions League

TotalBold.dk giver herunder vores bud på, hvordan den endelige stilling bliver i Champions League-gruppe C, som indeholder italienske AC Milan, spanske Real Madrid, franske Olympique de Marseille samt schweiziske FC Zürich.

1. Real Madrid:

Information: Real Madrid sluttede i sidste sæson på andenpladsen i ligaen efter de evige rivaler, FC Barcelona, som i sidste sæson nærmest var ustoppelige. I Champions League-sammenhæng nåede holdet frem til 1/8-finalen, hvor de ydmygende blev slået ud af Liverpool FC med hele 5-0 samlet.

Real Madrid har haft travlt med svingdøren både blandt ledelsen, trænerstaben og spillerne. Florentino Pérez er atter tilbage i præsidentsædet, mens man har ansat en ny cheftræner, nemlig den 55-årige Manuel Pellegrini, som samtidig er den ældste i ligaen.

I denne sæson har Real Madrid endnu kun spillet en ligakamp, hvilket skete mod Deportivo La Coruna, hvor holdets nye cheftræner stod over for sin første store opgave. Mange af holdets tilhængere var spændte på at se, hvad de mange nye stjerneindkøb Alonso, Kaká, Benzema og specielt Cristiano Ronaldo kunne præstere.

I den første kamp så holdet stærkt ud, når den offensive motor var oppe i omdrejninger, men defensiven vaklede fortsat, som det har været kendetegnet i de senere år. Holdet måtte dog blandt andet se bort fra en skadet Sergio Ramos. I mødet med AC Milan bliver det spændende at se, hvordan Kaká tackler den opmærksomhed, som han utvivlsomt vil få, efter at have haft så stor betydning for milaneserne igennem sine år i klubben.

Vurdering: Real Madrid har længe haft problemer med at nå længere end til 1/8-finalen i Champions League. Man skal helt tilbage til sæsonen 2003/04 for at finde kongeklubben i kvartfinalen, men i år tror vi, at holdet får en større bid af det forjættede land. Man har forstærket sig enormt på transfermarkedet henover sommeren, og til fordel fra tidligere sammensætninger af stjernespillere i kongeklubben, har man fået balance på holdet i form af både defensive og offensive forstærkninger denne gang.

2. AC Milan:

Information: AC Milan var for første gang siden sæsonen 2005/2006 i top-3 i ligaen. De måtte trods samme pointantal som andenpladsen, Juventus, nøjes med tredjepladsen, eftersom de havde en dårligere målscorer. I den forrige sæson skuffede de med at havne på femtepladsen, hvilket gav en billet til Champions League-lillebroren, UEFA Cuppen. AC Milan var favoritter til at vinde turneringen, men milaneserne måtte slukørede se sig slået ud allerede i 1/16-finalen til Werder Bremen efter reglen på udebanemål.

Efter at cheftræneren Carlo Ancelotti efter otte år i klubben valgte at forlade klubben i maj måned i år, blev 39-årige Leonardo Araújo umiddelbart efter præsenteret som holdets nye cheftræner. Den unge cheftræner har indtil videre ført holdet gennem Serie A-sæsonens to første kampe. Man startede med en 2-1-sejr mod Siena, mens man allerede i anden spillerunde mødte ærkerivalerne Inter Milan. AC Milan tabte i dette opgør med hele 4-0.

Holdet består fortsat af rutinerede spillere, og det bliver spændende at se, om holdet kan klare sig uden den brasilianske stjerne Kaká. Holdet har ikke blot solgt en af deres største stjerner til netop Real Madrid, de har også forstærket sig med spaniernes angriber, hollænderen Klaas-Jan Huntelaar.

Vurdering: AC Milan er igen tilbage i det fine selskab, og holdet skal rejse sig efter nogle år udenfor Champions League-rampelyset. Vi tror dog, at milaneserne står svagere end Real Madrid, og derfor tipper vi dem til en andenplads, da vi trods alt mener, at de har den erfaring, som skal til for at besejre både Olympique de Marseille og FC Zürich.

3. Olympique de Marseille:

Information: I den franske Ligue 1 førte holdets træner Didier Descamps Marseille til en andenplads, hvilket medfører direkte kvalifikation til Champions League-gruppespillet. Marseille sluttede blot tre point bagefter Girondins de Bordeaux, som dermed løb med sit sjette trofæ.

I skrivende stund ligger Marseille på en femteplads i Frankrigs bedste fodboldrække, hvor man efter fire kampe både har vundet to opgør, samt spillet uafgjort to gange. Marseille har et højt niveau i den hjemlige liga, hvor man bl.a. endte i en 0-0-remis imod topholdet Bordeaux.

I truppen besidder Olympique de Marseille store navne, da man har den franske landsholdsmålmand Steve Mandanda, den tidligere Manchester United- og Real Madrid-spiller Gabriel Heinze og den notoriske målscorer Fernando Morientes der har tørnet ud i mange europæiske storklubber.

Vurdering: Olympique de Marseille har ikke ret meget at skulle have sagt i gruppe C. Man kan forvente sejre over FC Zürich, mens man muligvis kan hive en uafgjort eller evt. en sejr hjem hos AC Milan, der i Serie A’s første to kampe har set rustne og meget ustabile ud. Gruppens sejrherre forventes at blive Real Madrid, der med sine adskillige dyre indkøb har formået at strikke et velspillende og talentfuldt hold sammen, mens vi forventer at Marseille fortsætter til Europa League.

4. FC Zürich:

Information: FC Zürich sidder tungt på den schweiziske liga, hvor klubben sæson efter sæson kæmper om førstepladsen. Under ledelse af træner Bernard Challandes lykkedes det også FC Zürich at sikre sig sit tolvte mesterskab, hvilket bringer klubben op på siden af FC Basel som dermed deler tredjepladsen med Zürich over flest vunde mesterskaber i Schweiz.

I skrivende stund ligger Zürich dog på en fjerdeplads efter otte kampe, hvor man har tabt to kampe, stået tre uafgjorte og vundet tre.

Førstepladsen ledte klubben til Champions Leagues tredje kvalifikationsrunde, hvor man slog slovenske NK Maribor 5-3 sammenlagt. I play-off-kampene formåede man at slå den baltiske klub FK Ventspils med sammenlagt 5-1. Champions League-resultaterne viste et målrettet FC Zürich-hold, der ikke slog sig til tåls med dårlige resultatmæssige stimer, da man vandt samtlige fire kvalifikationskampe.

I truppen har træner Bernard Challandes rådighed over blandt andre franskmanden Eric Hassli, der både er teknisk såvel som fysisk stærk, og den 23-årige schweizer Johan Vonlanthen, som har deltaget i EM-slutrunden 2008 og som blev udtaget til VM 2006-landsholdstruppen, men kunne ikke deltage spillemæssigt grundet en skade.

Vurdering: I en gruppe, der tæller Real Madrid, AC Milan og Olympique de Marseille, tror vi at FC Zürich vil trække det korteste strå og lande på en fjerdeplads. Ambitionerne og engagementet kunne række til en formidabel og overraskende tredjeplads, men det vil kræve en ekstraordinær arbejdsindsats fra det urutinerede FC Zürich.

Se hele kampprogrammet for gruppe C
_________________________________________________________________________

HVORDAN VURDERER DU GRUPPE C?

DELTAG I DEBATTEN HER!Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu