Наши партнеры

MenuTotalBold.dk vurderer: Champions League-gruppe A

Champions League

TotalBold.dk giver herunder vores bud på, hvordan den endelige stilling bliver i Champions League-gruppe A, som indeholder tyske Bayern München, italienske Juventus, franske Bordeaux samt israelske Maccabi Haifa.

1. Juventus:

Information: Juventus’ cheftræner Ciro Ferrara førte sine tropper frem til andenpladsen i sidste Serie A-sæson, mens holdet sikrede førstepladsen i Champions League-gruppespillet med nød og næppe, med Real Madrid på andenpladsen med samme antal point, men spanierne var dårligere indbyrdes.

De zebrastribede måtte dog efterfølgende se sig slået i 1/8-finalerne til Chelsea FC. I sommerens transfervindue har man blandt andre hentet Werder Bremens midtbanespiller Diego samt klubbens tidligere forsvarer Fabio Cannavaro fra Real Madrid.

Vurdering: Juve har en god sammensætning af både talentfulde og rutinerede spillere. Holdet viste i sidste sæson, at man har fået den rette rygrad på plads til at begå sig i toppen af Serie A, og mandskabet nåede frem til semifinalen i pokalturneringen. Vi vurderer Bayern München som nærmeste konkurrent, og dem har de i indbyrdes opgør besejret tre gange ud af fire, men her skal man helt tilbage i årene 2004 og 2005.

2. Bayern München:

Information: Bayern Münchens nye cheftræner Louis van Gaal har bestemt ikke fået den ønskede start i trænersædet. Holdet har således kun sejret en gang efter fire spillerunder i Bundesligaen. Ledelsen tørster efter trofæer, og det kunne ses i den netop afsluttede transferperiode, hvor holdet har fået tilgang af forstærkninger som Arjen Robben, Ivica Olic samt Mario Gomez.

I sidste sæson endte man på andenpladsen i ligaen, mens Bayern München var heldige med deres CL-lodtrækning i sidste sæson. Først endte de i gruppespillet med Lyon, Fiorentina og Steuau Bukarest, mens de siden hen skulle spille 1/8-finale mod portugisiske Sporting Lissabon.

Sporting Lissabon blev besejret med 12-1 samlet, og så var Bayern-mandskabet parate til kvartfinalen, hvor de tabte 5-1 samlet til FC Barcelona.

Vurdering: Sydtyskerne vil være opsatte på atter at nå langt i den prestigefyldte turnering, men vi tror ikke, at de slår Juventus indbyrdes, da italienerne er mestre i at dræbe modstandernes offensiv. De bør dog have holdet til at komme længere end i sidste års udgave, men det kræver selvfølgelig, at de igen er heldige med lodtrækningen i den indledende fase.

3. Bordeaux:

Information: Bordeaux endte i en svær Champions League-gruppe i sidste sæson, med AS Roma, Chelsea FC og CFR Cluj. De endte dog på tredjepladsen med syv point, men siden de røg ud af gruppespillet, har de lignet et fornyet hold, og de endte med at snuppe det franske mesterskab efter ti års pause på den front. I denne sæson er holdet i skrivende stund ubesejret i ligaen med tre sejre og en uafgjort på cv’et.

Vurdering: Bordeaux må betegnes som gruppens udfordre til Juventus og Bayern München. Med stjerner som Gourcuff, Chamakh, Diarra og Cavenaghi skal det franske hold bestemt ikke undervurderes, men spørgsmålet er, om de kan spille op med de to storklubber, når det virkeligt gælder.

4. Maccabi Haifa:

Information: De israelske mestre Maccabi Haifa vandt mesterskabet med seks point ned til Hapoel Tel Aviv, mens de besejrede østrigske Red Bull Salzburg i play-off-kampen til Champions League-gruppespillet med 5-1 samlet. Holdet har vundet de to første kampe i den hjemlige liga i denne sæson.

Vurdering: Vi har ikke den store fidus til Maccabi Haifa. Holdet er selvfølgelig det mest ukendte af dem, som er i gruppen, men vi tror ikke, at de kan overraske i denne gruppe, som er stærkt besat af hold, som er kommet langt i Champions League tidligere.

Se hele kampprogrammet for gruppe A
_________________________________________________________________________

HVORDAN VURDERER DU GRUPPE A?

DELTAG I DEBATTEN HER!Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu