Наши партнеры

MenuTop-10: Sommerens transfers i Spanien 09/10

Spansk fodbold

TotalBold.dk har herunder udarbejdet en top-10 over de største og mest bemærkelsesværdige handler, der er foretaget igennem sommerens transfervindue i Spanien.

Endnu et transfervindue er gået på hæld, og i Spanien har det ikke gået langsomt. Hele vinduet har stået i Real Madrids tegn, der har slået deres egen købsrekorder. Florentino Pérez tog sæde som præsident for ”Los Blancos” efter at han blot tre år tidligere selv afgik efter nogle dårlige sæsoner. Pérez var den eneste der kunne stille den høje bankgaranti på 57 millioner euro, hvilket medførte at han blev præsident uden valgkamp og konkurrenter.

Pérez lovede guld og grønne skove og ingen gentagelser af hans tidligere strategi, der allerede dengang gjorde ham legendarisk. Pérez slog transferrekorder, da han fik fat i portugisiske Luís Figo og franske Zinédine Zidane under sin første præsidentperiode. Denne gang skulle han slå dem igen, da både Kaká og Cristiano Ronaldo kom til kongeklubben, der efter flere sæsoners knapt så prangende spil fik blod på tanden. Han lovede at gøre mere spansk, hvilket til dels lykkedes, da Pérez under sin tidligere periode kun købte én spanier, nemlig Sergio Ramos.

Men skal man tilsidesætte Real Madrid, så er der ikke mange store armbevægelser der er gjort af de øvrige Primere División-klubber. Barcelona lavede dog en byttehandel med Inter, hvor man sendte Samuel Eto’o til Milano og fik svenskeren Zlatan Ibrahimovic ind. Fra netop Inter fik man også backen Maxwell der skal kæmp med Éric Abidal om en plads i venstre side.

Også Sevilla og Atlético de Madrid har fået interessante trupper. Førstnævnte har fået den lynhurtige belgier Tom de Mul, der skal løbe kanterne møre for holdet, mens man har fået et af sidste sæsons fineste spillere i Álvaro Negredo. Den storspillende spanier formåede at score tretten mål for lille Almería, der forbløffende endte på en ottendeplads. Hovedstadsklubben Atlético de Madrid har fået to fremragende forstærkninger i forsvaret. Man har hentet den alsidige spanske landsholdsspiller Juanito fra Real Betis, mens man har hentet stortalentet Sergio Asenjo fra Real Valladolid. Sidstnævnte spås en fabelagtig og fantastisk karriere mens det ventes at det bliver ham der ender med at slå Iker Casillas af som fast keeper på Spaniens landshold.

Det har været et spansk transfervindue stærkt præget af Florentino Pérez’ indtog som præsident for Real Madrid og dennes fænomenale indkøb. Men i baggrunden har de små klubber handlet frem og tilbage – nationalt såvel som internationalt. Alle trupper har forstærket sig markant, hvilket uden tvivl sikrer en stor underholdningsværdi i den spanske liga, der nu skal forsøge at spille lige op med den engelske Premier League.

1. Cristiano Ronaldo, fra Manchester United til Real Madrid

Portugisiske Cristiano Ronaldo havde i to somre i træk haft en langvarig flirt med den spanske kongeklub. En gang blev den så overdrevet og varm at Madrid-klubbens daværende præsident, Ramón Calderón, og klubben selv blev meldt til det internationale fodboldforbund af Manchester Uniteds manager Alex Ferguson, der oprindeligt startede som en ordkrig. Nu er den alsidige offensivspiller imidlertid havnet i Madrid efter nogle flotte år i den engelske klub. Efter at have scoret over hundrede mål og vundet adskillige titler – heriblandt de mest prestigefyldte i verden, så er han havnet i Madrid, hvor han allerede har vist fremragende samarbejdsevner med den øvrige trup.

2. Kaká, fra AC Milan til Real Madrid

Den stigende europæiske interesse for den brasilianske tekniker kulminerede med hans kontrakt med AC Milan. Her tilbragte Kaká seks fantastiske år, hvor mange titler kom i hus. Kaká er en klassisk offensiv midtbanespiller, hvis fornemmeste opgave er at uddele sukkerbolde til angriberne. På trods af hans sydamerikanske ophav holder den generte dreng fra Brasília primært til pasningerne end de hurtige finter, omend han har et stort og beundringsværdigt repertoire af tricks han kan benytte sig af i de 90 minutter. Med sin tilflytning til Madrid blev Kaká den dyreste spiller i historien – en rekord Real Madrid havde haft siden 2001 med købet af Zinédine Zidane. Først købte Pérez Luís Figo i 2000, således kom Zidane og så – otte år senere – blev Kaká tilføjet truppen. Herefter skulle Ronaldo blive den dyreste. Det vil vise sig hvem af de to, der vil være mest værdifuld i den madrilenske klub.

3. Zlatan Ibrahimovic, fra Inter til FC Barcelona

Endnu en transferrekord slået af en spansk klub. Zlatan Ibrahimovic formåede at blive den andendyreste spiller i fodboldhistorien, kun overhalet af Cristiano Ronaldo. Barcelona betalte et enormt beløb for den svenske landsholdsspiller, der indtil videre har vist glimrende takter i Catalonien. Zlatan Ibrahimovic’ største svaghed er at han er let at frustrere, mens mange kritikere kalder ham arrogant. Dog er Ibrahimovic en ren magiker med bolden for sine fødder, som formår at tryllebinde fodboldfans med sine utallige mål og tekniske egenskaber.

4. Sergio Asenjo, fra Real Valladolid til Atlético de Madrid

Som nævnt i indledningen, så er Asenjo det nyeste skud på målmandsstammen. Asenjo kommer fra provinsen Palencia i Castilla y León, hvor han igennem de seneste år har gjort sig selv til et stort navn på både den spanske og internationale fodboldscene. Folk spår ham til at blive Iker Casillas’ afløser på landsholdet, hvilket 20-årige Asenjo har potentialet og ressourcer til. Han er hurtig, spændstig og aldeles reaktionsstærk på stregen. Desuden er han en fænomenal mand i en-mod-en-situationer. Ligesom Casillas, så kan Asenjo have problemer ved de høje indlæg på trods af sin højde. Atlético de Madrid har gjort et ikke ringere end fantastisk køb i Asenjo, som endda holder i mange år endnu. Og han bliver kun bedre og bedre.

5. Karim Benzema, fra Olympique Lyonnais til Real Madrid

Inden Benzema kom til Real Madrid var han en af de mest eftertragtede spillere på kloden. Den unge angriber har blomstret galant op i Lyon, hvor han har udviklet sig til at være en af de mest frygtede spillere i verden – og det siger en del, når man møder klubben i Europa. Benzema sammenlignes oftest med legenden Zidane, da samtlige karakteristikker passer, men faktum er at de to spillere er vidt forskellige rent spillestilsmæssigt. Benzema er en klassisk boksspiller, mens Zidane var elegantieren. I Real Madrid-perioden var Zidane verdens bedste spiller – Benzema derimod har potentialet til at nå op på Zidanes side, hvis han holder den nuværende form.

6. Xabi Alonso, fra Liverpool til Real Madrid

Real Madrid har gjort sig et mesterkøb i Alonso. Den tidligere Liverpool-spiller er komplet. Han har en glimrende teknik uden at være prangende, en fantastisk evne til at splitte forsvarskæder med sine millimeterpræcise afleveringer og en exceptionel frisparksspecialist. Madrids hensigt med Alonso-købet var at man skulle indføre mere spansk mens man samtidig fik en internationalt rutineret spiller. Alonso skulle danne duo med Lassana Diarra, hvis primære opgave var at rydde op og hurtigst muligt få den over til Alonso, der således kunne videreføre den til de offensive spillere. Opstillingen hedder ”doble pivote” og er en spansk opfindelse. Indtil videre har den virket fænomenalt, men der er som regel altid plads til forbedring.

7. Álvaro Negredo, fra Real Madrid til Sevilla

Samme kontrakt som med Almería er blevet gjort med Sevilla. Negredo ejes fuldt ud af den andalusiske klub, men Real Madrid har en option i Negredos kontrakt, som gør dem i stand til at hente angriberen hjem til hovedstaden efter de to første år af det femårige ophold. Sevilla har erhvervet sig en glimrende ung angriber, der stadig har masser af gode år foran sig. Negredo er kun 24 år og man har blot set en lille brøkdel af hans talent og potentiale. I sidste sæson tørnede han ud for Almería og han spillede så fremragende at det endte med at klubben endte på en overraskende ottendeplads i Primera División, mens Negredo blev holdets topscorer med tretten mål. ”La fiera de Vallecas” er blevet rost af alle siden den flotte præstation og alle forventer at han gøre det samme – måske endda bedre – i Andalusien.

8. Maxwell, fra Inter til FC Barcelona

Maxwell var højt elsket i Milano. Inden starten af 2007/2008-sæsonen foretog træner José Mourinho en række omrokeringer i startformationen, hvilket skulle vise sig at gavne alle. Den portugisiske mestertræner besluttede at rykke rumænske Cristian Chivu ud på venstrebacken, hvorefter han flyttede Maxwell op på venstrekanten. Det blev en fantastiske succes, da Maxwell tilpassede sig sin nyfundne position glimrende, da den komplimenterede hans hurtighed, antrit og meget høje tempo. Inter vandt sidenhen Lo Scudetto, mens man skulle vinde den igen i 2008/2009-sæsonen, hvor den selvsamme opstilling blev brugt. Dog blev Maxwell skadet alvorligt. Brasilianeren blev holdt ude i seks uger, men da han kom tilbage forbløffede han alt og alle, da han resolut fortsatte sit fantastiske spil. Det giver respekt hos fanskarerne på Giuseppe Meazza, der ulykkeligt må se Maxwell forsvinde, mens catalanske Barcelona har købt en af de bedste alsidige spillere i verden.

9. Shunsuke Nakamura, fra Celtic til RCD Espanyol

Espanyol har hentet en meget interessant spiller i Shunsuke Nakamura. Nakamura er, lidt uretfærdigt, bedst kendt for sine frispark. Den japanske fløj er en klassespiller, men det er hans afslutninger på dødbolde, der vækker størst respekt. Han har en helt utrolig præcision med venstrebenet, og man kan næsten få mindelser om Maradonas storhedstid, uden dog at sammenligne de to i øvrigt. Den 31-årige offensivspiller kommer fra et længere varende ophold i Celtic, hvor han gang på gang ramte plet regelmæssigt. Der florerede rygter om at Nakamura ville returnere til sin barndomsklub, Yokohama F. Marinos, men lige inden det obligatoriske lægetjek brød forhandlingerne og kontrakten sammen af uransagelige årsager. Således skrev han kontrakt med ”Los Pericos” og er indlemmet i startopstillingen.

10. Miguel Torres, fra Real Madrid til Getafe

Der kan tydeligt ses et mønster i Real Madrids kontrakter. Efter Fernando Morientes-fadæsen, så har Pérez øjensynligt også lært af fejlen her og begår den således ikke igen. Talentfunde Miguel Torres blev hentet op på førsteholdet som en nødløsning af den daværende træner Fabio Capello. Dog skulle Torres vise sig at være en vigtig brik til mesterskabet, da han med sin alsidighed skulle blive en af kongeklubbens bedste spillere. Han arvede nummer to efter legenden Míchel Salgado, der fortsatte karrieren i England, men den 31. august – deadlinen for transferhandler – kom han til naboklubben Getafe på en femårig kontrakt, hvor Madrid kan købe ham tilbage efter de to første. Miguel Torres er komfortabel på begge backer, hvilket gør ham til et dødeligt våben i løbet af kampene, da man let kan skifte position og forvirre modstanderne. Det er Torres’ mange kompetencer Getafe skal drage nytte af, mens den 23-årige spanier skal genfinde sit gamle spil.

Hvordan skulle din top-10 over spanske indkøb se ud?

– Kommentér herunderKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu