Наши партнеры

MenuTop-10: Sommerens transfers i England 09/10

Engelsk fodbold

TotalBold.dk har herunder udarbejdet en top-10 over de største og mest bemærkelsesværdige handler, der er foretaget igennem sommerens transfervindue i England.

Finanskrisen raser i moderne fodbold. Det er dog lidt svært at se, at det har ramt engelsk fodbold. Der er i vanlig stil blevet lavet store handler. Men modsat de seneste par år, så har flere af topholdene dog mistet meget vigtige spillere.

Sidste sæsons mestre Manchester United spillede sidste sæson meget på Cristiano Ronaldo. Han havde lige de sidste ti procent i de kampe, der var på vippen. Ham samt forsvaret var grunden til, at de løb med mesterskabet. Der har derfor været meget fokus på klubben, da de solgte Ronaldo til Real Madrid.

En anden klub fra Manchester, der har været meget fokus på, er Manchester City. Efter de blev opkøbt af rige folk fra Abu Dhabi, har der været meget fokus på dem og deres mange, mange penge. City har da også levet op til hypen og brugt mange penge, samt hentet ikke færre end tre stjerneangribere. Udover de har hentet mange spillere, så er flere af dem blevet hentet fra rivalerne. Lescott fra Everton, Tevez fra United og Touré fra Arsenal kan vise sig at give gevinst i sidste ende.

Sidste års nummer to, Liverpool, har også handlet ind i dette vindue. De har lavet en genistreg ved at sælge Arbeloa til Real Madrid, og så hente Glen Johnson. Sidste sæson manglede Liverpool lige det sidste mod midterholdene og mistede mange dumme point, da Torres og Gerrard ikke var i topform til hver kamp. Glen Johnson kan vise sig at være guld værd i de kampe, hvor de to store stjerner muligvis ikke lige er i form. Johnson har i hvert fald været en gevinst for det engelske landshold, når de skal dirke små nationers landshold op.

Når man ser på de andre hold i toppen, så er der ganske få af dem, der har købt stort ind. Et af de hold, der dog har lagt en del penge på bordet, er Chelsea. Men de to-tre nævneværdige indkøb er dog mest til bredden, da især venstresiden i sidste sæson så meget tynd ud efter Wayne Bridge røg til City.

1. Thomas Vermaelen, fra AFC Ajax til Arsenal FC

Arsenal havde i sidste sæson store problemer i forsvaret, hvor William Gallas og Kolo Touré havde store problemer med at arbejde sammen. Det virkede som om, at de simpelthen var for ens. Nu er Kolo Touré så blevet solgt til Manchester City og Thomas Vermaelen er blevet hentet. Stortalentet vil blive en gevinst i presspillet samt pasningsspillet.

2. Emmanuel Adebayor, fra Arsenal FC til Manchester City

De nyrige fra Manchester vil gerne til tops i England og det kan gøres på mange måder. En af måderne man kan gøre det på, er at bruge en masse penge på rivalernes spillere, og det er lige, hvad Manchester City har gjort. Emmanuel Adebayor har været én af årets største indkøb i England. Selvom Manchester City har hentet en del angribere det sidste års tid, så er der ingen tvivl om, at Adebayor starter inde.

3. Richard Dunne, fra Manchester City til Aston Villa

Aston Villas defensiv har nok været den mest ustabile af topholdenes. Den er gået fra verdensklasse, når Martin Laursen var skadesfri, til en dårlig defensiv, når han var skadet. Især sidste del af sidste års Premier League var ringe af Aston Villa defensivt. Der manglede simpelthen en leder, når den normale anfører, Martin Laursen, var skadet. Den leder nåede Villa netop at hente inden transfervinduet lukkede. Udover sine kæmpe lederegenskaber er Richard Dunne også en ganske habil forsvarsspiller, som skal gå ind og fjerne de børnesygdomme, som Aston Villa lider af i forsvaret.

4. Antonio Valencia, fra Wigan Athletic FC til Manchester United

Som tidligere skrevet så blev Uniteds absolutte vigtigste spiller solgt i en rekordstor handel på hele 700 millioner. Det har efterladt et kæmpe tomrum på højrekanten. Man må derfor formode, at Ronaldos afløser hedder Antionio Valencia. Men selvom de begge er gode fodboldspillere og har samme position, så er de slet ikke samme type spillemæssigt. Der skal derfor en ny taktik for bordet for Sir Alex, men mon ikke han klarer den?

5. Joleon Lescott, fra Everton FC til Manchester City

Endnu et stort indkøb af Manchester City. Lescott har i flere sæsoner været en del af en benhård defensiv for Everton. Han ville derefter prøve noget nyt, men David Moyes ville ikke af med ham. Efter lidt tid blev han dog solgt til City. Den engelske landsholdsspiller skal være en af dem, der går forrest på et hold med mange nye ansigter. Det skal blive spændende at følge ham hos de lyseblå.

6. Glen Johnson, fra Portsmouth FC til Liverpool FC

Den meget offensive back er lige det friske pust som Liverpool har brug for. Hans langskud, løb både med og uden bold, samt boldbehandling er helt fantastisk. Liverpool har fået endnu et offensivt kort i en højreback, der mestrer det angrebsmæssige fortræffeligt. Han har dog også vist tendenser til at komme på glatis, når hans hold møder en klasse modstander. Så må vi se, om han er opgaven voksen hos et tophold i de store kampe, for imod de mindre hold er Johnson en gevinst.

7. Yuri Zhirkov, fra CSKA Moskva til Chelsea FC

Wingback på landsholdet, men wing på klubholdet. Zhirkov har været en eftertragtet herre efter et imponerende EM i 2008 med Rusland. Den 26-årige spiller, der bl.a. var nomineret til Ballon d’Or, blev længe sat i forbindelse med Barcelona, men det var altså Chelsea, der trak det længste strå. Hos Chelsea er det ikke blevet klart, om han skal starte inde, men det er i hvert fald klart, at efter Wayne Bridge skiftede til Manchester City, så har Ashley Cole og Florent Malouda ingen udskiftere uden at der skal ændres for meget på det taktiske. Zhirkov kan spille begge pladser i tilfælde af skader og karantæner. Zhirkov blev efter skiftet, der blev anslået til omkring 150 millioner kroner, den dyreste russer nogensinde.

8. Zat Knight, fra Aston Villa til Bolton Wanderes

Boltons defensiv har i længere tid haft store nedture. Gary Cahill har i længere tid lige manglet det sidste for at kunne stabilisere det forsvar alene. Derfor kan man godt forvente, at Zat Knight allerede fra første dag skal gå forrest med sin massive rutine efter en del kampe for både Fulham og Aston Villa i Premier League.

9. Niko Kranjcar, fra Portsmouth FC til Tottenham Hotspur

Karrieren startede for kroatiske Kranjcar hos Dinamo Zagreb. Efter et meget kontroversielt skifte til deres rivaler fra Hajduk Split, og efter to sæsoner der, så var vejen banet for et skifte til engelsk fodbold. Harry Redknapp hentede ham nemlig til Portsmouth, hvor de bl.a. vandt FA Cuppen sammen i 2008. I vinter tog Redknapp så til Tottenham, og nu er de to så blevet genforenet i Tottenham. Midtbanespilleren skal slås med en del om en plads på midtbanen, men sæsonen er lang, så han skal nok få en masse spilletid.

10. Darren Bent, fra Tottenham Hotspur til Sunderland A.F.C.

Højst overraskende skiftede Bent til Sunderland fra Tottenham efter lange forhandlinger, efter Daniel Levy blandt andet prøvede at stoppe handlen mellem de to. Bent har i mange år været en sikker målscorer for først Ipswich, så Charlton, hvor han fik sit gennembrud, og så Tottenham. Nu tørner han altså ud for Sunderland, hvor han skal stå for målene efter Djibril Cissé er røget videre efter et år på lån hos Sunderland.

Se oversigten over engelske handler her:

Sommertransfers 09/10: England

Hvordan skulle din top-10 over engelske indkøb se ud?

– Kommentér herunderKommentér

En kommentar til “Top-10: Sommerens transfers i England 09/10

  1. Boing siger:

    Hvor er Tévez!?:o

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu