Наши партнеры

MenuTop-10: Sommerens transfers i Danmark 09/10

Dansk fodbold

TotalBold.dk har herunder udarbejdet en top-10 over de største og mest bemærkelsesværdige handler, der er foretaget igennem sommerens transfervindue i Danmark.

Stort set alle SAS Liga-klubber har haft store omdrejninger på svingdørene igennem sommerens transferperiode.

Arek Onyszko, som blev fyret i OB, blev overraskende præsenteret i FC Midtjylland, mens en anden målmand også stjal meget opmærksomhed. OB hentede nemlig Roy Carroll til klubben, som afløser for netop Onyszko, og den tidligere Manchester United-keeper har allerede bevist sit værd.

Transfervinduet bød også på mange afgange i AaB, som blandt andet sagde farvel til profiler som Nomvethe, Caca, Risgård og Enevoldsen, mens de har sagt goddag til Fredheim Holm, Würtz og Chanko. AGF og SønderjyskE er de eneste to klubber, som kun har købt én spiller hver, mens storklubberne Brøndby IF og FC København heller ikke har forstærket sig synderligt i forhold til, hvad man kunne forvente.

Derimod er FC Midtjylland, OB og Randers FC blandt de klubber, som har haft mest travlt med at underskrive kontrakter. Overordnet set har klubberne også handlet meget internt. FCM har blandt andet hentet SønderjyskE’s Ken Ilsø, mens Brøndby IF har hentet FC Nordsjællands angrebsprofil Martin Bernburg.

1. Roy Carroll, fra Derby County til OB

Den nordirske målmand, Roy Carroll, blev ganske overraskende præsenteret som OB’s nye målmand henover sommeren, og den 31-årige keeper kom til klubben, efter at have stået 30 kampe for Derby County. Carroll blev indkøbt som afløser for Arek Onyzsko, som blev fyret hos fynboerne og nu passer stængerne for FC Midtjylland. Carroll gjorde sig også som Manchester United-reservekeeper i perioden 2001-2005. Han har allerede gjort en god figur som førstemålmand hos OB, hvor han indtil videre har spillet tre SAS Liga-kampe og to Europa League-kvalifikationskampe.

2. Martin Albrechtsen, fra Derby County til FC Midtjylland

FC Midtjyllands forsvar lukkede i sidste sæson 46 mål ind i SAS Ligaen. Derfor var det ventet, at holdet ville tilføre en rutineret forsvarer til truppen, og det fik man under sommerens transfervindue i form af Martin Albrechtsen. Han løb med DBU’s U/21-talentpris i 2000, og han har siden sit skifte fra F.C. København tilbage i 2004 optrådt i West Bromwich Albion, hvor han opnåede 105 kampe i perioden 2004-2008, mens han senest spillede hos Derby County, hvor han optrådte 12 gange for holdet og fik nettet to gange, men det var ikke nok til at imponere Premier League-nedrykkerne, hvilket resulterede i at han blev fritstillet.

3. Martin Bernburg, fra FC Nordsjælland til Brøndby IF

Brøndby IF’s tilhængere har længe sukket efter en målfarlig angriber. Ledelsen har derfor været på udkig efter en forstærkning til holdets offensiv. Valget er faldet på FC Nordsjællands Martin Bernburg, som nåede at spille 70 kampe og score 32 mål igennem en toårig periode hos FCN. Inden han kom til FC Nordsjælland repræsenterede han FC København, og derfor fik han en hård modtagelse fra FCK’s fans, da Brøndby IF og FC København mødtes i et internt opgør i SAS Ligaen. Der hviler et tungt pres på Bernburgs skuldre, men fra sin FCN-tid er han vant til at være et af holdets omdrejningspunkter.

4. Louay Chanko, fra Hammarby IF til AaB

Der var formegentlig ikke mange AaB-tilhængere, som kendte til den 29-årige midtbanespiller, Louay Chanko, før han blev præsenteret i AaB. Han har som én af de få både spillet for det svenske og syriske landshold. Han repræsenterede Sverige første gang i en venskabskamp mod Costa Rica den 13. januar 2008, mens han den 8. juni 2008 fik debut på Syriens landshold, hvor han indtil videre har spillet tre landskampe. Han kom til AaB fra svenske Hammarby IF, som han nåede at optræde for 71 gange i perioden 2006-2009.

5. Mikael Nilsson, Panathinaikos FC til Brøndby IF

Brøndby IF hentede en rutineret svensker i form af Mikael Nilsson. Den svenske landsholdsspiller, som har rundet 31 år, kan både husere på højre back og højre kant. Han tilfører holdet stor international erfaring, da han både har spillet i engelske Southampton samt senest for den græske storklub Panathinaikos FC, som han spillede for fra 2005 til 2009 og opnåede 72 kampe for. Han har spillet for Sveriges landshold siden 2002, hvor det er blevet til 58 optrædener, der også tæller slutrunderne ved EM 2004, VM 2006 samt EM 2008.

6. Ken Ilsø, fra SønderjyskE til FC Midtjylland

SønderjyskE’s helt store profil, Ken Ilsø, gjorde en så god figur i klubben, at det var ventet, at den 22-årige velfunderende tekniker, ville søge nye græsgange inden længe. Den offensive spiller valgte at skifte til FC Midtjylland, efter at have spillet i SønderjyskE siden 2007, hvor han scorede ni mål i 28 kampe i sidste sæson. De fleste har store forventninger til Ilsø videre færd i FCM, men han er fra sin SønderjyskE-tid vant til at præstere sidste bedste, selvom rampelyset er rettet mod ham.

7. Jesper Bech, fra Esbjerg fB til Silkeborg IF

Silkeborgs cheftræner, Troels Bech, har under sommerens transfervindue hentet sin tidligere angriber fra Esbjerg fB, Jesper Bech. Efter tre sæsoner i det vestjyske, skiftede Bech til SIF, hvor han allerede har bevist sit værd med fem mål efter syv SAS Liga-kampe. Han fik sit gennembrud i FC København, hvor han tilbage i sæsonen 2005/2006 scorede 12 mål i 36 SAS Liga-kampe, hvor han vel at mærke var indskifter i 12 af disse.

8. Rúrik Gíslason, fra Viborg FF til OB

OB gjorde sig noget af et scoop, da de henover sommeren sikrede sig papirer på Viborg FF’s blot 21-årige offensive midtbanespiller. I VFF spillede han 48 kampe med hele 17 mål til følge, og dette var kun over to sæsoner. Han fik sin landsholdsdebut for Island den 22. marts 2009, hvor han fik 81 minutter på grønsværen. Han fik sin fodboldopdragelse i HK Kópavogur, som er en forholdsvis ung fodboldklub, eftersom den blev stiftet i 1970.

9. Peter Nymann, fra OB til Esbjerg fB

Esbjerg fB fik signeret en kontrakt med Peter Nymann, som siden 2006 havde tørnet ud i OB-trøjen. Nu er den 27-årige midtbanespiller klar til nye udfordringer, og han har allerede indfriet de store forventninger med to mål efter syv kampe. Han styrker er hans hurtighed, og så har han en rigtig god teknik, som gør ham farlig overfor ethvert forsvar, mens han derudover har en god sparketeknik.

10. Rasmus Würtz, fra FC København til AaB

Rasmus Würtz fik sin fodboldopvækst i Skive IK, mens allerede i 2002 skiftede han til AaB, hvor han spillede frem til 2007. Herefter gik turen videre til FC København, hvor det var ventet, at han ville få sit helt store gennembrud. Således gik det ikke, og i 2009 blev han udlejet til Vejle Boldklub, mens AaB i sommerens transfervindue valgte at hente 25-årige Würtz tilbage til klubben, for at få en rutineret mand til at bringe balance på midtbanen. Han har spillet ni kampe for A-landsholdet, mens det tidligere er blevet til 52 kampe på diverse U-landshold.

Se oversigten over danske handler her:

Sommertransfers 09/10: Danmark

Hvordan skulle din top-10 over danske indkøb se ud?

– Kommentér herunderKommentér

En kommentar til “Top-10: Sommerens transfers i Danmark 09/10

  1. M selmer siger:

    hmm er det fordi stefan petersen først kommer til AGF til vinter at han ikke er med ?. syntes da ellers også han er et rigtig godt køb;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu