Наши партнеры

MenuTidligere FC Barcelona-stjerne vandt Golden Foot

Andet fodbold

Den tidligere FC Barcelona-stjerne, Ronaldinho, har fået overrakt den prestigefyldte titel Golden Foot. Dermed kan den nuværende AC Milan-midtbanespiller glæde sig over endnu en titel til skabet.

AC Milans 29-årige brasilianske offensivspiller Ronaldinho, der tidligere har slået sine folder i den spanske storklub FC Barcelona, vandt Golden Foot-prisen.

Han har tidligere fået personligt hæder, idet han i både 2004 og 2005 blev kåret som verdens bedste spiller af FIFA.

Ronaldinho vandt prisen igennem en afstemning på internettet, hvor han endte med 43.755 stemmer, mens Real Madrids kongesøn Raúl González Blanco endte med 31.762 stemmer, mens Thierry Henry, der til dagligt spiller i FC Barcelona, blev noteret for 25.537 stemmer og dermed sluttede på tredjepladsen. I alt var der 158.470 stemmer fra hele verden, som blev afgivet.

Fakta om Golden Foot:

  • Golden Foot-prisen gives til en spiller, som stadig er aktiv og samtidig er over 29 år. Derudover er det et krav, at spilleren skal have en lang international karriere bag sig og fremstå som et godt eksempel uden for banen.
  • Hvert år er der ti kandidater, som bliver indstillet til prisen.
  • Vinderen får støbt sit fodaftryk i cement på The Champions Promenade i Monte Carlo, hvor afstøbningen kommer i selskab med en række ældre legenders fodaftryk.

Tidligere vindere:

2008 – Roberto Carlos

2007 – Alessandro Del Piero

2006 – Ronaldo

2005 – Andrej Sjevtjenko

2004 – Pavel Nedved

2003 – Roberto BaggioKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu