Ti minutter nok for AaB

Nordjyderne lukkede reelt udekampen mod HB Køge i de første ti spilleminutter. Hjemmeholdet kom sig aldrig over de tre hurtige mål, og det hele endte med endnu et stort nederlag til HB Køge og et stærkt resultat af AaB.

HB Køge skulle forsøge at rejse sig ovenpå sidste uges 1-7-nederlag til FC København, mens AaB skulle forsøge at komme over det skuffende 1-3-nederlag til Slavija Sarajevo i Europa League-turneringen. Det skulle blive nordjyderne, der kom bedst ud af opgøret, hvor HB Køges forsvar var hullet som en si og lukkede tre mål ind i de første ti minutter i AaB-sejren på 5-0.

I det femte minut modtog Jeppe Curth en dyb stikning fra Thomas Enevoldsen, og Curth udplacerede sikkert hjemmeholdets målmand Lars Bjerring til 1-0.

Blot to minutter senere blev det 2-0, da endnu en dyb stikning skilte HB Køges forsvar ad. Denne gang var det Louay Chanko, der fandt Ronnie Schwartz, som kunne flugte bolden i nettet uden chance for Bjerring.

Efter 10 minutter opfangede Andreas Johansson bolden i venstreside og driblede sig gennem HB Køges forsvar, inden han med et flot skud i det lange hjørne udplacerede Bjerring til 3-0.

Dermed var kampen reelt afgjort, og AaB-spillerne satte tempoet lidt ned. Det gav HB Køge mulighed for at komme længere frem på banen, men skarpheden manglede, og det blev kun til sporadiske forsøg i første halvleg.

Andreas Johansson var efter 22 minutter tæt på at score sit andet og AaB’s fjerde mål, da han spillede bande med en medspiller og trykkede af. Desværre for ham og AaB ramte bolden indersiden af stolpen og sprang i spil igen.

Fem minutter før pausen fik tilbagevendte Rasmus Würtz også ram på stolpen, da hans skud hamrede mod overliggeren. Men allerede minuttet efter blev det 4-0, da bolden efter en standardsituation landede for fødderne af Kjetil Wæhler, der sikkert sparkede bolden i nettaget.

HB Køge viste fra begyndelsen af anden halvleg, at de kunne give AaB’erne modstand, og det blev til et par farlige forsøg i indledningen. Men det var fortsat AaB, der var farlige fremad banen, og efter syv minutter stod stolpen i vejen for tredje gang, da Jeppe Curth forsøgte sig udefra.

Efter 67 minutter kom indskiftede Fabinho, der bragte lidt liv til hjemmeholdet, tæt på med et saksespark fra kanten af feltet, da målmand Karim Zaza var på mellemhånd, men afslutningen gik lige akkurat forbi det tomme mål.

Minuttet efter blev angriber Henrik Toft skadet, og da træner Auri Skarbalius allerede havde brugt sine tre udskiftninger, måtte hjemmeholdet spille med 10 mand på banen resten af kampen. Derfor blev de sidste 20 minutter også ganske fredsommelige, selv om Daniel Fredheim Holm efter 82 minutter fik udbygget føringen til 5-0 med sit første mål for AaB. Målet faldt efter en situation, hvor Thomas Enevoldsen nok engang ramte træværket, og hvor Holm nemt kunne lægge riposten i nettet.

Dermed vandt AaB kampen 5-0, og det var i øvrigt første gang i de seneste 10 SAS Liga-kampe, at AaB holdt modstanderne fra scoring.

Med nederlaget kan HB Køge konstatere, at de nok fik en udmærket debut i SAS Ligaen med 1-1 mod Silkeborg IF, men siden har fået klø af både FC København og nu AaB. Klubben må dog ikke gå i panik, men i stedet anerkende, at det første år i SAS Ligaen er særdeles hårdt, og at de ikke skal sammenligne sig med topholdene, men med de lavere rangerende hold.

AaB må til gengæld siges at have tanket selvtillid ovenpå en skidt start på sæsonen og er dermed bedre rustet, når de i næste weekend skal på besøg i Brøndby.