Наши партнеры

MenuTB’s vurdering af Danmarks trup

EM 2008

Vi har før kampene mod Spanien og Letland vurderet de danske landsholdsspillere en for en. Der gives ”dannebrogsflag” på en skala fra 1-5, hvor ét flag er det dårligste, og fem naturligvis er det bedste.

Jesper Christiansen (F.C. København)

Efter sin down-periode omkring Irland-kampen, hvor han lavede flere drops på både klub- og landshold, og senest hans skade, der holdte ham ude i Sverige-kampen, er Jesper Christiansen nu tilbage i fulde omdrejninger. Han har således kun lukket ét mål ind i de seneste tre Superliga-kampe, og han diskede op med flere klasseredninger i den vigtige kamp mod Lens. Jesper Christiansen har den fordel i målmandskampen, at han, modsat Thomas Sørensen, får fast spilletid i sin klub. Ulempen kan dog være, at sidst han stod på landsholdet, kostede han flere mål. Alt i alt vurderer vi Jesper Christiansen til tre flag ud af fem mulige.

Stephan Andersen (Brøndby)

Stephan Andersen er udelukkende med for at lære. Han kommer ikke i betragtning til en startopstilling hverken mod Spanien eller Letland. Det er vigtigt for Morten Olsen at have en mand med som han kender, og at spilleren kender landsholdets kutymer. Derfor er Stephan Andersen en fin mand på posten som tredje målmand. Stephan Andersen får to flag uden at imponere.

Thomas Sørensen (Aston Villa)

Thomas Sørensen mener vi her på redaktionen vinder kampen om målmandsposten – på grund af sin store internationale erfaring, men ikke mindst pga. hans seneste pragtpræstation i kampen mod Sverige. Kampen om hvem, der skal vogte buret mod Spanien, er dog stadig åben, og som tidligere nævnt har Jesper Christiansen den fordel, at han står fast på sit klubhold. Thomas Sørensen får ligesom konkurrenten, Jesper Christiansen, tre flag inden kampen i morgen.

Thomas Helveg (OB)

Den tidligere landsholdsanfører, Thomas Helveg, er med sine 36 år landsholdets alderspræsident. Samtidig har han en enorm erfaring fra sin tid i udlandet, og ikke mindst fra sine 106 landskampe. Thomas Helveg kan godt gå hen at få det svært overfor Spaniens hurtige kantspillere, men hans erfaring skal gerne kompensere for hans manglende hurtighed. Thomas Helveg er samtidig en vigtig brik udenfor banen, hvor han deler erfaringer og spreder godt humør i truppen. Helveg er efterhånden ved at være oppe i årene, og det kan ses på han spillestil, hvor tempoet er en smule langsommere end tidligere. Dog vil vi godt give ham tre flag for hans enorme rutine, og vigtige tilstedeværelse uden for banen.

Martin Laursen (Aston Villa)

Her har vi med en spiller at gøre, som for tiden bliver nærmest forgudet af fansene hos Aston Villa. Toppræstationerne har været mange de seneste uger, og Villas manager, Martin O’Neill lægger heller ikke skjul på sin begejstring over danskeren. Martin Laursen bliver en nøglespiller for landsholdet – specielt nu, når Daniel Agger sidder ude med en skade, og man må sige, at Martin Laursen har ramt topformen på det helt rigtige tidspunkt set med danske øjne. Den energi og selvtillid, der stråler ud af Martin Laursens øjne netop nu, vil vi gerne belønne med maksimum karakter – fem flag til Martin Laursen.

Brian Priske (Club Brügge)

Der har været megen spekulation omkring Brian Priskes fremtid på landsholdet. Efter sigende har han været ganske tæt på et landshold-exit, men Morten Olsen har overtalt ham til at fortsætte. Derfor er det naturligt at spekulere om Brian Priskes motivation til at spille for landsholdet. Derfor giver vi kun reserven på højreback-positionen to flag.

Michael Gravgaard (F.C. København)

Michael Gravgaard har som mange andre FCK’ere haft et mindre formdyk i starten af denne sæson. Spillet var ikke været så poleret, som vi var vant til at se, og organisation var heller ikke altid god. De sidste syv ligakampe har FCK dog kun lukket ét mål ind, og det er ikke mindst Micael Gravgaards fortjeneste. Den stærke midterforsvarer har virkelig spillet sig op, og det bliver spændende at se ham overfor Spaniens angribere. Sæsonen har som sagt været en smule svingende for den rutinerede midterfosvarer, og derfor må han ”nøjes” med tre flag.

Niclas Jensen (F.C. København)

Danmarks faste venstreback, Niclas Jensen, er ekspert i at få svære ting til at se lette ud. Det resulterer ofte i kritik, men hans betydning for landsholdet er svær at overvurdere. Niclas Jensen har stor erfaring, og efter at være kommet tilbage til FCK, er hans spillemæssige niveau igen steget en tand. Samtidig er hans rutine enorm vigtig for landsholdet – ikke mindst i skæbnekampen mod Spanien. Niclas Jensen kan dog godt gå hen at få det svært, hvis en spiller som Joaquin er i topform. Her kan noteres, at Niclas Jensen fik det røde kort sidst de rød-hvide stod overfor spanierne. Men fire flag får han dog grundet hans nuværende kampform

Ulrik Laursen (OB)

Ulrik Laursen kan få debut for det danske A-landshold mod enten Spanien eller Letland. Den tidligere Celtic-spiller har fået sin anden ungdom i OB, hvor han med stabilt spil nu også har fået en plads i Morten Olsens trup. Godt nok har Ulrik Laursen aldrig spillet en kamp for A-landsholdet, men han har en del rutine fra flere år i skotsk fodbold. Selvom det ikke bliver til debut for Ulrik Laursen, giver det helt sikkert meget selvtillid, og Ulrik Laursens rutine giver ham to flag herfra.

Anders Møller Christensen (OB)

OB-forsvaren, Anders Møller Christensen, blev hasteindkaldt til landsholdstruppen fredag. Morten Olsen vurderede, at det ville være nødvendigt med en gardering for Michael Gravgaard, der har døjet med en skade op til kampen. Udtagelsen af midterforsvaren er endnu et bevis på, at en god præstation på ligalandsholdet, giver gode muligheder for en udtagelse til A-landsholdet. Som en sidste-øjebliksudtagelse kan det dog kun blive til et enkelt flag til Anders Møller.

Chris Sørensen (OB)

Chris Sørensen har gennem flere sæsoner været en vigtig spiller hos OB. I 2006 blev hans præstationer i SAS Ligaen belønnet med en udtagelse til ligalandsholdstruppen. Nu er han så med en udtagelse til A-landsholdet gået endnu et skridt op ad rangstigen. Men om han har evnerne til at være med på allerhøjeste niveau, er endnu et uafklaret spørgsmål. Derfor må Chris Sørensen også nøjes med et enkelt flag, da han endnu ikke er blevet testet på højeste niveau.

Christian Poulsen (Sevilla)

Christian Poulsen er tilbage efter karantænepausen, som han fik efter maveslaget på Markus Rosenberg. Nu er han så klar til igen at tørne ud for Danmark, og han kan meget vel blive en nøglefigur i kampen mod Spanien. Godt nok har spillere som Esben Hansen, og ikke mindst Leon Andreasen gjort det fremragende i Christian Poulsens fravær, men i kampen mod Spanien har Christian Poulsen dog en fordel frem for konkurrenterne. Han spiller nemlig til dagligt mod de fleste af de spanske landsholdsspillere, og den viden han har, kan være rigtig vigtig for Morten Olsens tropper. Samtidig er han en fantastisk spiller, som altid leverer en super præstation. Det faktum giver ham maksimum bedømmelse. fem flag til Christian Poulsen.

Daniel Jensen (Werder Bremen)

Werder Bremens danske midtbanedynamo har spillet sig til en fast plads i startopstillingen i det tyske. Det kronede han i sidste weekend med et flot mål. Samtidig er han ved at etablere sig på det danske landshold, hvor specielt samarbejdet med Christian Poulsen fungerede rigtig godt inden Poulsens karantæne. Daniel Jensen starter med al sandsynlighed inde mod Spanien, og hans erfaring bliver rigtig vigtig mod spillere som Xavi og Cesc Fabregas. Samtidig kender han lidt til den spanske spillestil, da han tidligere har repræsenteret Real Murcia. Daniel Jensens gode form indbringer ham fire flag.

Leon Andreasen (Werder Bremen)

I Christian Poulsens fravær imponerede Leon Andreasen alt og alle med sit flotte pasningsspil, og hans mange løb fra felt til felt. Det bliver dog nok ikke til en plads i startopstillingen mod Spanien, da han er oppe mod to af landsholdet mest formstærke, og samtidig to af de mest erfarne spillere, i kampen om den centrale midtbane. Leon Andreasen er dog også inde i en fin periode på klubplan, og ligesom Daniel Jensen scorede Leon Andreasen sidste weekend for Werder Bremen. Derfor ser den centrale midtbane også ud til at være Danmarks stærkeste punkt lige nu, og selvom det måske ikke bliver til en plads i startopstillingen, får Leon Andreasen tre flag.

Mads Timm (OB)

Det kom som en overraskelse for mange, at den tidligere Manchester United-spiller, Mads Timm, blev udtaget til landsholdet. Det gjorde det også for os her på TotalBold.dk, for godt nok har Mads Timm spillet flot i sæsonstarten, men det faktum at han kun har spillet fast for OB i et halvt år, er svært at komme udenom. Derfor er det da også yderst tvivlsomt, om Mads Timm får spilletid, men han har i hvert fald fået en indikation om, at Morten Olsen har øje på ham. Hvis Mads Timm forsætter den udvikling han er i lige nu, kan han måske være en fremtidens mand på landsholdet, men lige nu er han langt fra konkurrenternes niveau. Derfor opnår han kun et enkelt flag.

Rasmus Würtz (F.C. København)

Rasmus Würtz har ikke fået den bedste start hos de danske mestre, F.C . København. Alligevel har han været en fast bestanddel i landsholdstruppen de sidste mange gange. Rasmus Würtz er dog ved at finde sig bedre til rette på midtbanen hos FCK, men han er alligevel kun fjerdevalg på den centrale midtbane. Også han er med for fremtidens perspektiv, men også han halter noget efter de mere erfarne spillere på midten. Rasmus Würtz vurderes dog som en tand skarpere end Mads Timm, og derfor får han to flag herfra.

Kenneth Perez (PSV Eindhoven)

Kenneth Perez er tilbage på landsholdet efter halvandet år, hvor han har holdt en frivillig pause. Og det er en spiller i topform, vi får tilbage til vores landshold. Den offensive midtbanespiller har scoret flere flotte mål i sæsonstarten, og han er flere gange blevet fremhævet som en af PSV Eindhovens bedste. Derfor er der også muligheder for, at Kenneth Perez starter inde i kampe mod Spanien. I hvert fald er han i sit livs form, og det giver altså fire flag herfra.

Thomas Kahlenberg (Auxerre)

Sidste sæson var Thomas Kahlenberg blandt de helt store seværdigheder i den franske liga. Sammen med sin klub Auxerre spillede han en flot sæson, hvor de endte med at slutte på en 8. plads – kun fire point fra tredjepladsen. Denne sæson er til gengæld startet rigtig skidt for Auxerre og Thomas Kahlenberg. Klubben indtager lige nu en skuffende 16. plads, og Kahlenberg har haft svært ved at finde storspillet frem. Derfor er en plads i startopstillingen nok tvivlsom, men han er alligevel en sikker mand i truppen. Grundet formkrisen må Thomas Kahlenberg tage til takke med to flag.

Dennis Rommedahl (Ajax Amsterdam)

Dennis Rommedahl har gennem længere tid været en af landsholdets bedste når de har været samlet. Det har derimod ofte været svært for Rommedahl at tilkæmpe sig en fast plads på klubplan. Før denne sæson skiftede den lynhurtige kant så til Ajax Amsterdam, og det skifte har været frugtbart for danskeren. Han har fulgt op på de flotte præstationer på landsholdet, og spillet har været forrygende i sæsonstarten. Netop derfor må man forvente, at det er en Dennis Rommedahl sprængfyldt med selvtillid, der løber på banen i morgen aften. Det kroner vi med en flot bedømmelse på fire flag.

Jesper Grønkjær (F.C. København)

F.C. København rutinerede fløj, Jesper Grønkjær, har ikke tidligere tiders hurtighed. Til gengæld har han dog en masse erfaring fra diverse topklubber rundt omkring i Europa. Den erfaring er både vigtig for det danske landshold og for klubholdet, FCK. Det så man sidst, da F.C. København kvalificerede sig til UEFA Cuppens gruppespil efter den dramatiske kamp mod franske Lens. Kantspilleren var blandt københavnernes bedste, og han var manden der sendte FCK videre, da han sikkert eksekverede et straffespark i overtiden. Samtidig er han mester i at tilkæmpe sig tynde frispark, og det frustrerer ofte modstanderne. Han bliver derfor en uvurderlig brik for det danske hold, men det er ikke sikkert, han kan holde til hele kampen, og derfor må han tage til takke med fire flag – hvilket også er ganske fornuftigt.

Simon Busk Poulsen (FC Midtjylland)

Simon Poulsen har været SAS Ligaens helt store profil i sæsonens første 12 kampe. Kantspilleren har imponeret gang på gang, og man kan ikke sætte store spørgsmålstegn ved hans udtagelse. Om FC Midtjylland-kanten kommer i kamp mod Spanien er nok tvivlsomt, men mulighederne er der, da Jesper Grønkjær ikke altid kan holde til en hel kamp. Samtidig er kampen et godt udstillingsvindue for Simon Poulsen, som nok ikke bliver i det midtjyske meget længere. Med de præstationer Simon Poulsen har haft i den hjemlige liga, bliver det spændende, at se ham i internationale kampe. Hans fantastiske form giver ham tre flag, på trods af den manglende rutine.

Jon Dahl Tomasson (Villarreal)

Jon Dahl Tommason er svær at overvurdere for det danske landshold. Uanset hvordan Jon Dahl Tommason har spillet i sine respektive klubber, har han altid formået at score vigtige mål for Danmarks landshold. Derfor bliver han også en vigtig brik i kampen mod Spanien, hvor han skal forsøge at sikre Danmark de tre livsvigtige point. Det, der både kan blive en fordel og en ulempe for Jon Dahl Tommason, er, at han til dagligt spiller mod de spanske forsvarere i Primera Division. Fordelen kan være, at han kender forsvarernes svage sider, og ulempen kan selvfølgelig være, at de spanske spillere til gengæld kender Jon Dahl Tommasons vaner og løbemønstre. Alt i alt må man dog vurdere, at Jon Dahl Tommason – trods et lille formdyk, hvor målene er udeblevet – er en vigtig del af Danmarks landshold. Det giver ham fire flag.

Morten Nordstrand (F.C. København)

Morten Nordstrands skifte fra FC Nordsjælland til mestrene, F.C. København, har været succesfuldt. Det er blevet til en hel del mål, og han har fået et rigtig godt samarbejde med Marcus Allbäck. Samtidig har Nordtrand fået succes på det danske landshold, hvor det sidst blev til to mål mod Liechtenstein. Selvom det måske ikke bliver til en plads i startopstillingen for den lille Morten Nordstrand, er han en vigtig spiller at have med i truppen. Det giver ham i alt en vurdering på tre flag.

Nicklas Bendtner (Arsenal)

Selvtilliden er måske ikke hvad den har været for Nicklas Bendtner. I hvert fald er det stort set ikke blevet til spilletid i Arsenal efter hans retur fra Birmingham, hvor han var lejet ud i sidste sæson. De sidste par gange Bendtner har optrådt på landsholdet, har præstationerne heller ikke været prangende. Men Nicklas Bendtners talent er uomtvisteligt, og spørgsmålet er nok bare, hvornår det absolutte gennembrud kommer. Lige nu er formen dog ikke i top, og derfor nøjes vi med at give ham to flag.

Skrevet af Thomas Mørch.Kommentér

2 kommentarer til “TB’s vurdering af Danmarks trup

  1. Andreas Johnke siger:

    Fantastisk optakt… Sådan noget MÅ vi bare have mere af… Super læsning!

  2. Thomas Sorensen siger:

    Jeg synes også det er fantastisk lavet.. fantastisk unikt

    Noget helt andet er min personlige mening jeg begriber ikke hvordan en mand som Niclas Jensen under nogle omstændigheder kan få 4 flag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu