Tandløse OB slog Esbjerg

Esbjerg fB lignede længe en vinder efter en god og koncentreret indsats, men tabte alligevel til OB. Fynboernes indsats var langt under vanlig standard, men de præsterede akkurat nok til at hente alle tre point med en sejr på 2-1.

Kampen blev afviklet på det netop færdigbyggede Blue Water Arena, der kan huse op til 17.000 tilskuere, og selv om ikke alle tilskuerpladserne var fyldt, leverede publikum en fantastisk kulisse.

Den regntunge bane bekom tydeligvis ikke OB ovenpå en hård mandagskamp mod AGF og torsdagskampen mod Rabotnicki i Europa League. Forsvaret havde svært ved at spille bolden op mod midtbanespillerne, der konstant blev holdt i kort snor af Esbjergs midtbane, og OB’s angreb var tandløst og stort set usynligt kampen igennem.

Esbjerg leverede en god indsats i store dele af kampen og formåede generelt at holde OB fra store chancer. Hjemmeholdet fik fortjent bragt sig foran, men indskiftede Caca skulle bringe håbet om point ind i OB’erne, der på fire gyldne minutter ikke blot fik indhentet Esbjergs føring, men også selv fik bragt sig foran.

Efter en livlig start med masser af tætte dueller på midtbanen, kom OB til et par ufarlige skudforsøg. Tilskuerne skulle vente 16 minutter på kampens første store chance, da OB’s Rurik Gislason midt for mål kom til et hovedstød, der dog gik forbi målet.

Hjemmeholdets første chance kom et par minutter senere, hvor en velspillende Søren Rieks lagde et indlæg dybt ind i OB-feltet. Bolden blev headet på tværs mod fjerneste stolpe, hvor Fredrik Björck kom glidende, men lige akkurat ikke nåede frem til bolden.

Efter 36 minutter opstod halvlegens største og mest åbne chance, da bolden fra venstre blev sendt ind i OB-feltet. Forsvarsspilleren Atle Roar Håland og Esbjerg-angriberen Tim Janssen kæmpede om positionen, hvor Håland faldt omkuld. Han appellerede for frispark, men dommerens fløjte forblev tavs. Det gav Janssen en kæmpe mulighed med hovedet, men den gode afslutning blev på fantastisk vis pareret af OB-målmand Anders Lindegaard.

Blot syv minutter inde i anden halvleg fik Esbjerg fortjent bragt sig foran efter et godt sammenspillet angreb op langs banens venstre side. Vendelbo modtog bolden og sendte den ind foran mål, hvor Tim Janssen gled ind i bolden og styrede den forbi målmand Lindegaard til 1-0.

Derfor kom en god periode for Esbjerg, der fik tilspillet sig flere store muligheder. Den største kom efter 62 minutter, hvor Søren Rieks og Tim Janssen kom alene igennem overfor en enkelt forsvarsspiller. Rieks havde bolden og blev presset, men i stedet for at centre den til Janssen, der havde det meste af Esbjerg og opland til rådighed, sendte Rieks bolden forbi mål.

Med et kvarter igen blev den tidligere AaB-spiller Caca indskiftet, og han skulle hurtigt komme i fokus. Efter nogle minutter på banen modtog han bolden uden for feltet, og efter et kort træk kanonerede han bolden op under overliggeren uden chance for Lars Winde til 1-1.

Esbjerg-spillerne virkede lidt opgivende efter scoringen, og det gav OB mulighed for at slå til igen. Demba Nyren stak af på venstrekanten og lagde bolden ind til en udækket Peter Utaka, der nemt kunne heade bolden forbi Lars Winde til 2-1.

Det blev også kampens resultat, og OB må være yderst tilfreds med, at de overhovedet fik point med fra Blue Water Arena. Esbjerg-spillerne må være yderst skuffede over at måtte gå tomhændede fra kampen, men de beviste, at de er kommet sig ovenpå sidste sæson, hvor de længe var involveret i nedrykningsstriden.