Наши партнеры

MenuTalentkrigen indledt mellem SAS Liga-tophold

Dansk fodbold

SAS Liga-topholdene FC Midtjylland og Brøndby kæmper ikke blot om, hvem der skal tage de fineste medaljer om halsen. Holdene kæmper nemlig også om den prestigefyldte titel ”Danmarks bedste talentudvikler”.

FC Midtjylland præsterede i sidste weekend at have hele seks spillere af egen avl i startformationen, mens Brøndby IF blot kunne bryste sig af at have en spiller. De midtjyske ulve kunne ligne dem, der stak af sted med den fornemme titel som Danmarks bedste talentudvikler, men ude på Vestegnen nægter man at overlade den titel til midtjyderne.

”Vi er de bedste til talentudvikling i Danmark,” fastslår FC Midtjyllands akademi-direktør Claus Steinlein kontant til Berlingske Tidende.

”Vi tog tronen fra Brøndby. De har stor tradition for talentudvikling og har gjort det fremragende, men vi er bare kommet buldrende frem med mange nye ideer og har overhalet dem. Ligesom Brøndby var epokegørende for dansk professionel fodbold, er vi det nu med talentudvikling,” erklærer direktøren, og fortsætter:

”Vi er de første, der har skabt et akademi, hvor elitefodbold, socialt liv, skolen og det hele menneske går op i en højere enhed. Ja, vi uddanner faktisk enhver svigermors drøm.”

Brøndbys talentchef er dog ikke enig i Steinleins udtagelser. Talentchefen på Vestegnen, Kim Vilfort, siger følgende:

”FCM gør nogle ting, som jeg ikke rent menneskeligt er enig med dem i. Jeg ser ikke så kynisk og forretningsmæssigt på talentudvikling, som de gør. FCM er de bedste i landet til at fiske spillere fra andre klubber, men fodboldfagligt har de ikke overhalet os. Vi har landets bedste ungdomstrænere, mens de nok har lidt flere gode ungdomsspillere.”

”Jeg tror de to klubber står ens i forhold til antallet af egne talenter, der er i SAS Liga-trupperne. Det kan godt være, at FCM har flere inde på holdet end os, hvor vi måske har haft svært ved at få talenterne til at bide sig fast på førsteholdet, men med al den turbulens der har været i de seneste sæsoner, så har betingelserne heller ikke været nemme,” fastslår Vilfort, og han konkluderer videre:

”Hvis vi tæller landsholdsspillere i talentafdelingen er FCM og vi de to førende klubber i landet, selvom Lyngby også er godt med. Men der er ingen tvivl om, at vi i Brøndby ligger forrest fodboldfagligt.”Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu