Наши партнеры

MenuSuper Cup-optakt: FC Barcelona – Shakhtar Donetsk

Andet fodbold

UEFA’s udgave af Super Cuppen, som afvikles mellem sidste års vinder af Champions League og vinderen af UEFA Cuppen, skal i aften afgøres i den 35. udgave. Opgøret finder sted på Stade Louis II i Monaco.

Dette års UEFA Super Cup bliver traditionen tro afholdt i Monaco på stadionet Stade Louis II. Champions League-vinderne FC Barcelona, som i sidste sæson var ustoppelige, da de hentede “The Treble”, møder det ukrainske mandskab Shakhtar Donetsk, som vandt historiens sidste udgave af UEFA Cuppen.

De to storklubber var i samme Champions League-gruppe i sidste sæson, hvor det lykkedes FC Barcelona at sejre 2-1 på Shakhtar Donetsks hjemmebane, mens holdene skiftede roller i returopgøret, hvor FC Barcelona tabte 3-2 hjemme.

FC Barcelonas cheftræner, Josep Guardiola, ser frem til mødet med den ukrainske storklub, og han fastslår, at Champions League-vinderne har oddsene imod sig, hvis man kigger i statistikbøgerne.

“Vi er klar. Det bliver en stor udfordring for os. Shakhtar slog os i sidste sæson, og meget få hold kan dominere et opgør, som Shakhtar formår det. Lucescu (Shakhtar Donetsks cheftræner, red.) og en række af spillerne har været i klubben gennem fire, fem år, og de gør et rigtigt godt job,” forklarer han og fortsætter:

”Igennem de sidste elleve år har UEFA Cup-vinderne vundet Super Cup-trofæet syv gange, mens vinderne af Champions League blot har vundet fire gange.”

FC Barcelona vandt i sidste uge den spanske udgave af Super Cuppen, men der er ingen tvivl om, at spillerne vil være motiveret til at vinde den europæiske udgave også. Shakhtar Donetsks 64-årige cheftræner, Mircea Lucescu, vurderer opgøret således:

“Vi kender hinanden godt, og jeg tror, at det bliver en intens kamp. Med tanke på det, FC Barcelona formåede sidste år, må de være favoritter, men det bliver ikke nemt for dem,” siger Lucescu og uddyber:

”Det bliver en fremragende kamp, med to vidunderlige hold, som mødes i en god taktisk affære, og som elsker at spille fodbold. Jeg er glad for at være her, og Shakhtar er et hold med en stor fremtid,” slutter Lucescu.

Barcas træner Guardiola vil sandsynligvis lægge ud med holdets stærkeste formation, mens der også er blevet plads til nogle af holdets talenter på bænken, som ventes at komme på banen i løbet af kampen.

Shakhtar Donetsks cheftræner Mircea Lucescu har udtaget en 28 mand stor trup, hvor der også er blevet plads til den unge forsvarer, Dmytro Chyhrynskiy.

Forventede startopstillinger:

FC Barcelona:

Valdes

Alves – Puyol – Pique – Maxwell

Xavi – Yaya Toure – Iniesta

Messi – Ibrahimovic – Henry

Shakhtar Donetsk:

Pyatov

Srna – Kucher – Chyhrynskiy – Shevchuk

Duljaj – Lewandowski

Ilsinho – Jadson – Willian

Luiz Adriano

TotalBold.dk’s bud på kampen:

FC Barcelona må betegnes som favoritter, men Shakhtar skal bestemt ikke undervurderes, hvilket de også beviste i sidste sæsons Champions League-gruppespil.

Vi tror på en tæt kamp, hvor Barca vil hente en 2-1-sejr i sidste ende.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu