Straffesparkskonkurrence i UEFA Cup finale

UEFA Cup

Her til aften spillede de to spanske hold Espanyol og Sevilla årets UEFA Cup finale. Kampen blev spillet foran knap 48 000 tilskuere på det skotske nationalstadion, Hampden Park. Kampen blev som forventet tæt med masser af intensitet og en del chancer til begge hold, men holdene måtte ud i straffesparkskonkurrence.

Espanyol havde inden kampen en imponerende statistik, holdet havde vundet 11 ud af 14 kampe, og ikke tabt en eneste. Sevilla havde på trods af to nederlag kæmpet sig vej til finalen.

Både Espanyol og Sevilla stillede op i 4-4-2-lignende opstillinger, og Christian Poulsen startede inde for Sevilla.

Kampen startede med et godt tempo og begge hold havde gode muligheder på trods af, at flere spillere havde småproblemer på den våde bane. I det 17. minut tog Sevillas forsvar sig en ordentlig blunder og Espanyol fik lov til at foretag et frit skud fra distancen. Dette var kampens første rigtige chance. Skuddet blev dog reddet af målmanden.

Det var dog Sevilla der scorede minuttet efter, og det var et af de sjældnere mål. Espanyols hjørnespark blev grebet ud, målmanden kastede bolden ud til Adriano i venstresiden, der tog en flot dribletur og satte bolden sikkert ind bag målmanden. 0-1.

I det 28. minut tog Espanyols Riera en ligeledes flot dribletur på venstrekanten, efter noget tøven skød han, skuddet ramte Alvez og røg lige nøjagtig over Sevillas målmand til 1-1!

Resten af halvlegen forløb ret roligt og pausestillingen var dermed 1-1, selvom det var Espanyol, der viste det bedste spil

Anden halvleg startede også med gode chancer til begge hold, igen primært til Espanyol. 12 minutter inde i kampen prøvede Riera med et fantastisk langskud, som Palop lige formåede at puffe op på overliggeren.

I det 68. minut fik Espanyols Moises helt korrekt sit andet gule kort efter et groft frispark på kanten af feltet, og derfor måtte Espanyol spille med en mand mindre i resten af kampen. Efter udvisningen var det Sevilla der overtog spillet helt. Selvom de fik produceret chancer, formåede Sevilla dog ikke at spille sig frem til det helt store.

Til sidst i kampen fik Sevilla dog spillet sig frem til større og større chancer og bl.a. formåede Iraizoz kun lige nøjagtigt at få en hånd på Kanoutes hovedstød fra fem meters afstand. På trods af et endnu kraftigere Sevilla-pres og fire minutters tillægstid formåede Espanyol at holde stand og dermed måtte holdene ud i yderligere 2*15 minutter.

Statistikken for de 90 ordinære minutter fortalte om en yderst lige kamp.

I den forlængede spilletid var det stadigvæk Sevilla der lagde presset, men pga. den stigende træthed formåede de ikke at få virkelige målchancer, før Sevillas Kanoute scorede ved at sætte en sikker inderside på en pasning fra højresiden, knap 15 minutter inde i den ekstra spilletid.

I anden halvleg af den forlængede satsede Espanyol naturligt nok mere, og Sevilla burde have scoret flere gange på de huller, der åbnede sig i forsvaret. Mulighederne blev dog nærmest leget væk og det straffede Espanyol i det 115. minut – lidt ufortjent. Skuddet fra indskiftede Jonatas blev fyret af sted fra lang afstand, ramte en Sevilla-spiller undervejs, men gik sikkert ind bag Palop.

Kort efter burde Sevilla igen have scoret, men Kanoute missede en kæmpe chance, og Sevilla formåede ikke at komme frem til mere.

Dermed skulle holdene ud i en straffesparkskonkurrence, hvor man skulle tro Espanyol ville have en lille fordel pga. deres comeback. Ud over dette blev konkurrencen afholdt hos Espanyols fans.

Det var dog Sevilla der vandt straffesparkskonkurrencen forholdsvis nemt med en 3-1 sejr, pga. en udnyttelsesprocent på blot 25 fra Espanyols side.