Наши партнеры

MenuSpinkel sejr til FC København

Champions League

FC København var en skuffelse, selv om de i aften slog APOEL Nicosia i det første af to opgør om at komme med i Champions League-gruppespillet.

Pospech blev matchvinder, da FC København i aften slog APOEL Nicosia 1-0. Hjemmeholdet virkede fra start nervøse og sløsede med afleveringerne, som generelt var meget vanskelige at arbejde med. Det var nemt for APOEL, der spillede ud fra en stærk defensiv, at dæmme op for.

Især i første halvleg lykkedes det APOEL at holde Kvist, Nørregaard og Hutchinson på midtbanen i kort snor. Til gengæld havde de noget vanskeligere ved at holde Jesper Grønkjær på venstrekanten i skak i første halvleg, og de muligheder, som FC København fik, kom da også hovedsagelig efter spil i den side.

Netop Grønkjær forsøgte sig med et langskud efter 8 minutter, og selv om bolden strøg et stykke over mål, åbnede den en smule for FC Københavns spil. Hjemmeholdet satte sig efterhånden tungere på midtbanen og havde bolden mest.

FC København kom til et par skudmuligheder mere i første halvleg, men det blev en tilfældighed, der gav den største chance. Fra et frispark sendte Wendt bolden ind i feltet, og da ingen fik rørt den, fortsatte den mod fjerneste stolpe. Det var rent uheld for hjemmeholdet, at den ikke gik i nettet, men lige akkurat hoppede forbi stolpen.

Et par minutter senere strøg Grønkjær af sted på et af sine velkendte gennembrud i højt tempo. Efter en retur endte bolden hos N’Doye, der var blevet indskiftet efter 20 minutter for at erstatte en skadet Santin. N’Doye headede mod mål, og målmand Chiotis og Ailton steg til vejrs. Sidstnævnte nåede højest og headede bolden i nettet, men dommer Alain Hamer fra Luxembourg annullerede korrekt scoringen, da Ailton havde en arm i Chiotis’ ansigt.

Et minut inde i overtiden kom APOEL til deres eneste behjertede forsøg i første halvleg, da Mirosavljevic forsøgte sig fra distancen, men det var ingen sag for Jesper Christiansen, der må have småkedet sig i første halvleg.

Fra anden halvlegs start blev der lagt et større pres på midtbanen fra hjemmeholdets side, og de cypriotiske spillere fik travlt med at forsvare. Allerede efter syv minutters spil lykkedes det FC København at finde netmaskerne, da Grønkjær igen var på spil i venstre side. Han overlod bolden til Wendt, der sendte et glimrende indlæg ind i feltet. Her dukkede Pospech op, og med et drøn af et hovedstød kunne han ganske fortjent bringe FC København foran 1-0.

Ti minutter senere lagde Grønkjær bolden ind i feltet, hvor Ailton resolut vendte rundt og trykkede af. Bolden passerede målmand Chiotis, men ramte indersiden af stolpen og sprang i spil igen.

Med tyve minutter igen modtog Ailton bolden i venstre side og fortsatte ind i feltet overfor to forsvarsspillere. Han passerede den første, lavede tunnel på den anden og sendte et hårdt skud mod mål, og kun en hurtig refleks fra Chiotis’ side hindrede en scoring.

Mod slutningen kom APOEL længere frem, og de kom også til et par farlige chancer. Med 6 minutter igen gik målmand Jesper Christiansen fuldstændig fejl af et højt indlæg og slog et stort hul i luften. Heldigvis endte bolden hos en cypriotisk angriber, der blev så overrumplet, at han ikke fik ramt bolden ordentligt.

I sidste minut spillede APOEL sig frem i venstre side, og bolden endte hos Nuno Morais, der trykkede af fra kanten af feltet. Jesper Christiansen nåede heldigvis godt ned til det glimrende skud og fik afværget scoringen.

I overtiden modtog forsvarsspilleren Altin Haxhi sit andet gule kort og måtte således gå i bad før de andre. Han havde ellers spillet en god kamp, og cyprioterne vil få svært ved at undvære ham i returopgøret.

Kampen endte 1-0 til FC København, og dermed fik APOEL et godt udgangspunkt før returopgøret i næste uge. I sidste runde tabte de også 0-1 på udebane, da hed modstanderen Partizan Beograd, som cyprioterne slog 2-0 på hjemmebanen.

FC København skal derfor på en svær opgave i Cypern, når de skal forsøge at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet i de op mod 40 grader, det er på de breddegrader på denne årstid.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu