Наши партнеры

MenuSpanien rykker tættere på udelukkelse fra EM

Spansk fodbold

På trods af advarsler fra FIFA, så er den spanske regering ligeglad og forsætter sin indblanding i det spanske fodboldforbunds anliggender. En udelukkelse af Spaniens landshold til EM rykker nærmere.

Sagen opstod, da den spanske regering krævede, at alle landets idrætsforbund, som ikke havde fået deltagere med til OL – heriblandt fodboldforbundet – skulle skifte ledelse.

Men FIFA mener ikke, at en regering bør blande sig i et uafhængigt fodboldforbunds anliggender, og derfor har man truet med at udelukke Spaniens landshold fra sommeren EM-slutrunde i Østrig/Schweiz, hvis ikke regeringen stopper sin indblanding.

Men den spanske regering vil ikke lade sig koste rundt med af det internationale fodboldforbund, da man mener, at man gennem den spanske lovgivning er i sin fulde ret til at bestemme over fodboldforbundet.

“Den spanske lovgivning gælder for alle, og et idrætsforbund har et ansvar, fordi det repræsenterer landet i internationale konkurrencer. Det skal følge loven,” sagde Spaniens premierminister, Jose Luis Rodriguez Zapatero til radiostationen, Cadena Ser.

Skulle det ske, at FIFA beslutter sig for at forhindre Spaniens landshold i at stille op, så vil Nordirland sandsynligvis overtage spaniernes plads i slutrunden i kraft af deres placering i dennes kvalifikationspulje til EM.Kommentér

En kommentar til “Spanien rykker tættere på udelukkelse fra EM

  1. Andreas Johnke siger:

    Det er her man, som bitter hader af Morten Olsen, får sit had konfirmeret…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu