Наши партнеры

MenuSorgens dag i Liverpool

Engelsk fodbold

Sorgen har ramt Liverpool i dag, da man mindes ofrene for den katastrofe, som indtraf på Hillsborough stadion i Sheffield i England. I dag er det præcis 20 år siden, at 96 mennesker blev mast ihjel.

Liverpool FC’s spillede løb med sorte sørgebind om armene, da holdet i lørdags spillede mod Blackburn, samt i gårsdagens Champions League-brag mod Chelsea. Man mindedes de 96 personer, som omkom under den store katastrofe på Hillsboroughs stadion i Sheffield, hvor Liverpool tilbage i 1989 mødte Nottingham Forest i FA Cup-semifinalen.

I dag er det sorgens dag i Liverpool, hvor man mindes de tilskuere, som mistede livet på Leppings Lane-tribunen for nøjagtig 20 år siden, da de blev mast ihjel.

Den daværende Liverpool-manager, Kenny Dalglish, fortæller i dag i et ærligt interview på klubbens hjemmeside, hvordan han oplevede mareridtet.

”Jeg opdagede først, at noget var galt, da jeg så nogle personer på banen, og dommeren valgte at stoppe i kampen. Bagefter kunne man se tv-optagelserne af folk, som prøvede at hjælp. Man kan se på billederne, hvordan de forsøger, at hjælpe hinanden væk fra tribunen, og spillerne på banen benyttede reklameskiltene som bårer,” sagde Dalglish.

Liverpools nuværende anfører, Steven Gerrard, var ni år gammel i 1989, derfor husker han kun episoden ganske svagt. Hans familie var dog direkte berørt af hændelsen, eftersom hans fætter Jon-Paul var til stede på stadion.

”Jeg kan huske, at jeg om aftenen efter ulykken lå og bad i min seng, mens jeg krydsede fingre for, at det ikke skulle blive værre end vi allerede vidste, det var. Næste morgen fik vi så en meddelelse om, at et af vores familiemedlemmer havde været til kampen og ikke havde overlevet,” fortæller Gerrard.

Bruce Grobbelaar, som var holdets målmand dengang, var lige foran Leppings Lane-tribunen, da katastrofen skete.

”Jeg var den person, som var tættest på indhegningen, da kampen blev fløjtet i gang. Jeg kan huske, hvordan tilskuerne bad mig om hjælp, mens deres ansigter blev mast op mod gitteret,” fortæller Grobbelaar til BBC, som tilføjer, at han hurtigt fik informeret kampens dommer om situationen.

Grobbelaar er stadig utilfreds med, at man endnu ikke har placeret ansvaret hos nogen, trods en række undersøgelser af hændelsen.

”Fra den dag, hvor episoden skete og til i dag, er der fortsat ingen personer, som har fået at vide, hvis skyld det var. Der er nogle personer derude, som er skyldige,” mener den tidligere keeper.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu