Наши партнеры

MenuSkotter rasende på Eduardo

Champions League

I aftes mødtes Arsenal og Celtic i det andet af to opgør om at komme med i gruppespillet i Champions League. Arsenal vandt kampen 3-1 og er videre i turneringen, men i Celtic er man rasende på Eduardo for en situation sidst i første halvleg ved stillingen 0-0.

Den kroatiske Arsenal-spiller Eduardo Alves da Silva pådrog sig den 23. februar 2008 et frygteligt benbrud og har siden kæmpet hårdt for at komme tilbage på topniveau. I aftes var han på banen, da Arsenal slog Celtic 3-1 og dermed avancerer til gruppespillet i Champions League.

Eduardo bør dog nok holde sig langt væk fra Skotland i almindelighed og Celtic i særdeleshed, da man her er rasende på ham. Årsagen er en situation midt i første halvleg, hvor stillingen var 0-0 og Celtic således havde forhåbninger om at hente den føring, som Arsenal havde efter 2-0 i første opgør.

Eduardo modtog bolden på kanten af feltet, spillede bande med en medspiller og spillede bolden dybt frem foran sig. Celtics målmand Boruc kom glidende ud for at snuppe bolden, men Eduardo prikkede den forbi Boruc og faldt omkuld. Den spanske dommer var ikke i tvivl og pegede på straffesparkspletten, og Eduardo scorede sikkert.

I første omgang kunne det såmænd godt ligne et straffespark, men den langsomme gentagelse viste tydeligt, at Boruc overhovedet ikke ramte Eduardo.

Formanden for den skotske fodboldassociation, Gordon Smith, forlanger nu sanktioner mod Eduardo og henviser til en tilsvarende situation, hvor Litauen og Skotland mødtes i en landskamp. Her filmede litaueren Saulius Mikoliunas sig også til et straffespark, men blev efterfølgende idømt to spilledages karantæne på baggrund af videooptagelser. Gordon Smith siger til Daily Mail:

”Eduardo er en fantastisk spiller, der har kæmpet sig tilbage fra en alvorlig skade til at spille på højeste niveau. Imidlertid viste han i aftes manglende respekt for spillet ved at få et straffespark imod Celtic. Siden min tiltræden har jeg rejst spørgsmålet om film igen og igen, og jeg har ikke fået nok støtte til at slå ned på det, jeg mener er en af de største trusler mod fodboldens integritet. I aftes så vi præcis, hvorfor vi må tage dette alvorligt.”

UEFA-præsident Michel Platini har forholdt sig til spørgsmålet og siger til Daily Mail, at UEFA har muligheder for disciplinære sanktioner, og en mulighed er at idømme en spiller karantæne. Hans egen ide med at have en assisterende dommer bag hvert mål vil blive afprøvet i denne sæsons Europa League. Platini tilføjer:

”En dag vil spillerne holde op med at filme, fordi dommerne vil se det. I årevis har spillerne filmet, fordi dommerne ikke har haft den fornødne kvalitet. Jeg er overbevist om, at hvis dommerne er tæt på situationen, så vil spillerne ikke forsøge at filme.”Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu