Наши партнеры

MenuShakhtar UEFA Cup-mester efter forlænget spilletid

UEFA Cup

Efter 1-1 i den ordinære spilletid i UEFA Cup-finalen mellem Shakhtar Donetsk og Werder Bremen, viste Shakhtar sig stærkest i den forlængede spilletid og vandt finalen.

Werder Bremen var uden danske Daniel Jensen, der er skadet, og måtte derudover også se bort fra karantæneramte og skadesramte Diego.

Det var ukrainske Shakhtar Donetsk, der kom bedst fra start. Efter 25 minutters spil lykkedes det for Luiz Adriano at bringe Shakhtar på 1-0, da han sparkede bolden over Werder Bremens fremadstormende keeper Tim Wiese.

Werder Bremen svarede dog igen ti minutter senere, da holdet fik et frispark udenfor Shakhtars målfelt. Brasilianske Naldo sendte et middelmådigt skud af sted, men Shakhtar-målmand Andri Pyatovs fik ikke ordentligt fat i bolden, der gik i mål.

I anden halvleg blev der ikke produceret de store chancer. Med et kvarter tilbage af opgøret var Bremens Claudio Pizarro alligevel tæt på med et hovedstød, men Shakhtar-keeperen var denne gang på plads og klarede forsøget. Anden halvleg endte uden scoringer, og kampen måtte dermed ud i forlænget spilletid, så der kunne findes en vinder af finalen.

Seks minutter inde i den forlængede spilletid kom Jadson på måltavlen for Shakhtar, da Darijo Srna sendte et indlæg ind til Jadson, der stod helt fri i feltet. Brasilianeren fik ikke perfekt ram på bolden, men Wiese kom ikke godt nok ned til skuddet, der gik i mål til 2-1-føring til ukrainerne.

Efterfølgende havde begge mandskaber muligheder for at score, men det lykkedes ikke for hverken Shakhtar eller Bremen. Dermed kunne Shakhtar-spillerne lade sig hylde som vindere af UEFA Cuppen efter sejr på 2-1.

Det var Shakhtars første UEFA Cup-trofæ, og samtidig det sidste mulige, idet turneringen fra næste sæson ændrer format og navn til Europa League.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu