Наши партнеры

MenuSevilla vandt det 6. Europa League-trofæ

Europa League

Fredag aften blev denne sæsons Europa League-turnering afgjort, da Sevilla og Inter stod i finalen. Kampen bød på fem mål.

Europa League-finalen stod i år mellem Sevilla og Inter, og det skulle vise sig at blive en særdeles underholdende finale mellem de to mandskaber.

Begge mandskaber viste skarphed på dødbolde og usikkerhed i deres forsvar på dødbolde ditto.

Lukaku åbnede målfesten

Kampen var bare fem minutter gammel, da Romelu Lukaku kunne krone en stor sæson med endnu en scoring. Den belgiske landsholdsangriber scorede på straffespark. Det var hans 34. sæsonmål.

Sevilla svarede hurtigt igen

Bare syv minutter efter fik Sevilla udlignet ved Luuk de Jong. Jesus Navas sendte et indlæg ind mod de Jong, som kastede sig mod bolden og headede kuglen ind i målet til 1-1.

Spændingsniveauet var generelt højt både blandt spillerne og trænerne. Netop Inters cheftræner Antonio Conte gjorde sig bemærket, da han fik et gult kort efter et kvarter, på grund af brok over et muligt straffespark, som ikke blev dømt.

De Jong brugte hovedet igen

I det 33. minut var Luuk de Jong igen på spil. Et indlæg på et frispark blev sendt indtil de Jong, som flot headede bolden i nettet ved bagerste stolpe til Sevilla-føring på 2-1.

Godin bragte balance i regnskabet

Bare tre minutter efter fik Inter dog svaret igen. Ligeledes på et frispark, hvor forsvarsspilleren Diego Godin kunne heade bolden ind til 2-2.

Kort før pauseteen var Sevilla tæt på at bringe sig i front igen, da et hovedstød fra Lucas Ocampos blev headet lige over målet.

Chancer til begge mandskaber

I anden halvleg fandt det intense tempo fra første halvleg en smule. Inters Roberto Gagliardini fik en god chance på kanten af feltet kort ind i halvlegen, men hans skud blev blokeret.

Sevillas back, Sergio Reguilon, var på spil i den modsatte ende, da han sendte et flot skud afsted i feltet, men afslutningen røg i sidenettet.

Lukaku brændte på friløber

Med en halv time igen fik Lukaku en friløber, men Sevillas målmand Bono bevarede roen og reddede flot.

Et saksespark afgjorde finalen

Da der manglede et kvarter af den ordinære spilletid, valgte Diego Carlos at tage sagen i egen hånd. Carlos leverede et saksespark, som havde retning ved siden af Inter-målet, men Lukaku, som stod ved målstregen, forsøgte at cleare bolden. I stedet fik han sendt kuglen ind forbi sin egen keeper til 3-2 til Sevilla.

Eriksen kom på banen

Inter satte Christian Eriksen og Alexis Sanchez på banen kort efter, men de to kreatører formåede ikke at hjælpe deres hold tilbage på ret kurs.

Dermed vandt Sevilla finalen med 3-2, og de kan nu kalde sig Europa League-vinder for 6. gang i historien.

Sevilla-træner: En kæmpe glæde

Sevillas cheftræner, Julen Lopetegui, kunne slet ikke holde tårerne tilbage efter kampen.

“Det er en kæmpe glæde. Vi går efter at stå her, og vi har arbejdet rigtig hårdt for det. Vi fortjente at vinde i dag mod et fantastisk hold. Vi er meget glade, fordi vi har arbejdet for det i tre måneder, og nu er vi mestre,” sagde Lopetegui efter kampen.KommentérTop-menu
Menu