Наши партнеры

MenuSchmeichel: Jeg rådgav om van der Sar

Engelsk fodbold

Peter Schmeichel fortæller, at det var ham, der anbefalede Sir Alex Ferguson at købe Edwin van der Sar, da han sluttede i Manchester United tilbage i 1999.

Peter Schmeichel sluttede en gloværdig karriere i Manchester United af med The Treble tilbage i 1999. Dengang sagde han også til Sir Alex Ferguson, at han skulle købe Edwin van der Sar som erstatning for ham.

“Da jeg forlod Old Trafford, så var det Edwin, som jeg sagde, at manageren skulle købe. Jeg sagde det dengang, og jeg sagde det hver gang, jeg talte med Alex efterfølgende,” siger Peter Schmeichel til Daily Telegraph.

Der skulle dog gå seks år, før Manchester United anskaffede sig den hollandske målmand, da man i 2005 hentede ham i Fulham, og i dag kan van der Sar slog en rekord i Premier League. Hvis han holder West Bromwich fra at score i de første 84 minutter, vil han være den målmand, der har holdt modstanderne fra at score i længst tid, da det lige nu er 942 minutter siden, at Samir Nasri scorede på hollænderen.

Den legendariske danske målmand er heller ikke overrasket over den store succes, som hollænderen har haft i United-målet.

“Edwin er en meget moderne målmand. Han bliver ikke på sin streg, men skubber op, og det betyder, at forsvaret også kan stå højt. Når de ved, at det er Edwin, der er bag dem, giver det forsvaret tillid. Du spiller ikke for det bedste hold i verden, uden at være fantastisk til alt, hvad du gør. For mig er han helt deroppe sammen med folk som Iker Casillas, Petr Cech og Gianluigi Buffon som en af de bedste målmænd i verden. Det er svært at sige, om han er den bedste nogensinde, men han er helt sikkert en af de bedste målmænd inden for de sidste 20 år,” siger Schmeichel.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu